Dzīvojam skaisti

21.okt
Banāni ir iecienīts auglis, ko daudzi no mums bauda kā uzkodu, bet vai zinājāt, ka ir vairāki iemesli, kāpēc tie biežāk jāiekļauj savā uzturā?
21.okt
Lapu zaļumi ir būtiski sirds un asinsvadu veselībai. Pēc ekspertu teiktā, lapu zaļumi satur unikālu labvēlīgu vielu kompleksu: antioksidantus (bioflavonoīdus, C vitamīnu, karotinoīdus), uztura šķiedrvielas, folātus, magniju, kāliju un dzelzi. Šis sastāvs padara tos neaizstājamus asinsvadu aizsardzībai, raksta healthline.com.
21.okt
Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.
20.okt
Ābolu biezenis ir galvenā sastāvdaļa vienkāršā, bez cepšanas pagatavojamā trīs sastāvdaļu kūkā, kas ir tikpat garšīga, cik estētiski pievilcīga, pateicoties šim pārsteidzošajam papildinājumam.
20.okt
Mēs esam pieraduši domāt, ka siltie dzērieni nepieciešami tikai tad, kad saaukstējamies vai jūtamies nosaluši. Tomēr arvien vairāk pētījumu un arī seno kultūru pieredze rāda – siltums krūzītē labvēlīgi ietekmē ne tikai labsajūtu, bet arī gremošanas sistēmu. Silta tēja vai silts ūdens pēc ēdienreizes patiešām var palīdzēt organismam darboties harmoniskāk, īpaši gada vēsajos mēnešos.
19.okt
Kafijas dzeršana līdzņemšanai ir ērts ieradums mūsdienu straujajā dzīves ritmā. Taču aiz katras aromātiskas krūzītes plastmasas krūzītē slēpjas potenciāls risks veselībai.
18.okt
Cukura samazināšana ir viena no populārākajām veselīga dzīvesveida tendencēm, taču atteikties no salduma pavisam – gandrīz neiespējami. Tieši tāpēc arvien biežāk izvēlamies dabiskus saldinātājus. Bet vai visi tie patiešām ir veselīgi? Izrādās – nē. Daži no tiem organismam nāk par labu, savukārt citi var būt gandrīz tikpat problemātiski kā parastais cukurs, norāda “Very Well Health”.
18.okt
Sulīgu, aromātisku un vizuāli pievilcīgu vistas gaļas ruleti ar pistācijām var vienkārši pagatavot mājās.
17.okt
Kurš gan nemīl mīkstus, gaisīgus zefīrus, kas kūst mutē? To pagatavošana mājās ir vienkāršāka, nekā šķiet, un neprasa īpašas kulinārijas prasmes. Kulinārijas eksperte Džeina Lubovica dalās pieredzē, kā mājās pagatavot šos smalkos saldumus.
17.okt
Kad temperatūra ārā krītas un saule kļūst arvien retāks viesis, mūsu organisms īpaši novērtē katru vitamīnu un minerālvielu. Lai gan aptiekās netrūkst uztura bagātinātāju, dažkārt vislabākais “imunitātes komplekss” jau ir atrodams mūsu virtuvē - riekstos un sēklās, raksta “BBC Food”.
16.okt
Smadzenēm, kas patērē līdz pat 20% no kopējiem ķermeņa resursiem, ir nepieciešams specializēts uzturs, lai uzturētu maksimālu sniegumu.
15.okt
Kad gaisā vairs nejūt vasaras karstuma smaržu un rīti kļūst dzestri, mainās ne tikai daba, bet arī mūsu maņas – īpaši oža. Zinātnieki skaidro, ka ožas uztvere ir cieši saistīta ar gaisa mitrumu, temperatūru un emocionālo fonu, kas rudens sezonā ievērojami mainās, raksta “Healthline.com”.
15.okt
Izrādās, ka tā nav sevis maldināšana, kad jautājam, kāpēc pirmā ēdiena karote vienmēr šķiet garšīgāka. Pēc ekspertu domām, to ietekmē noteikti mehānismi cilvēka ķermenī.
14.okt
Ceptas olas ir brokastu ēdiens, kas lieliski garšo ar daudzām piedevām. Tomēr ir pārsteidzošs elements, kas tās pacels nākamajā līmenī.
13.okt
Sākusies ķirbju sezona. Šī unikālā ķirbju sagatavošanas recepte ziemai piešķirs spilgtu, sulīgu un bagātīgu garšu, kas atgādina mango.
12.okt
Ja vēlaties uzlabot savu iecienīto vistas zupas recepti, pavāri iesaka pievienot kādu sastāvdaļu, kas jau varētu būt paslēpusies jūsu garšvielu atvilktnē, iesaka “express.co.uk”.
12.okt
Ābolu pankūkas ir deserts, kam parasti nepieciešamas vairāk nekā ducis dažādu sastāvdaļu, taču šī recepte to ir izcili destilējusi līdz tikai divām sastāvdaļām.
12.okt
Kad dārzs guļ zem sniega segas, uz palodzes var uzziedēt mazs zaļš brīnums – svaigi garšaugi. Tie ne tikai piešķir ēdieniem dzīvīgumu, bet arī rada mājās pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos. Lai audzētu zaļumus mājās, nevajag daudz – tikai gaismu, siltumu un nedaudz pacietības, iesaka “gardeningknowhow.com”.
11.okt
2025.gadā augu piena, piemēram, mandeļu, sojas vai banānu, tendence jauniešu vidū ir kļuvusi vēl populārāka. Bet vai šie dzērieni tiešām ir veselīgi un vai tie var aizstāt parasto pienu?
10.okt
Brokastu vai pusdienu aizstāšana ar olbaltumvielu kokteili ir populārs veids, kā kontrolēt svaru. Šie dzērieni sola sāta sajūtu ar minimālu kaloriju daudzumu, bet vai tie tiešām ir pilnvērtīga un droša alternatīva regulārām ēdienreizēm?
10.okt
Auzu pārslas ir sātīgs un viegli pagatavojams ēdiens, tās ir lieliski piemērotas brokastīm un dažreiz pat pusdienām vai vakariņām. Lēna Ābrahama, pavāre un pārtikas zinātnes studente no Ņujorkas Universitātes, vietnē “simplyrecipes.com” dalījās ar triku, kas padara šo putru vēl gardāku.
9.okt
Lietojot mērenībā, speķim var būt pārsteidzoši ieguvumi veselībai. Šis produkts satur unikālas vielas, kas ir būtiskas smadzeņu un vispārējai veselībai.