Dzīvojam skaisti

29.aug
Vērts izmēģināt šo vienkāršo deserta recepti. To var ātri pagatavot, un tas kļūs par spilgtu akcentu uz vasaras galda. Ikviens to var pagatavot mājās bez piepūles, saka ukraiņu ēdienu blogere Marija Makarčuka.
29.aug
Sēnes ir unikāla dabas velte, ko mēs mīlam to maigās tekstūras un bagātīgās garšas dēļ. Tās ir piemērotas gan svētku ēdieniem, gan ikdienas receptēm, taču pirms to gatavošanas rodas svarīgs jautājums - kā tās pareizi mazgāt? Skaidro “Real Simple”.
28.aug
Klasiskos saldās biezpiena plācenīšus var aizstāt ar sāļajiem, pasniegtiem ar skābo krējumu.
28.aug
Vai esi ievērojis, ka ēdieni, kas bērnībā šķita rūgti vai pārāk asi, pieaugot kļūst par īstiem favorītiem? Garša nav konstanta – tā attīstās un mainās kopā ar mums. Zinātnieki uzsver, ka mūsu garšas kārpiņu jutīgums, hormonālās izmaiņas un pat dzīves pieredze ietekmē to, kā uztveram ēdienu dažādos dzīves posmos, raksta “American Journal of Clinical Nutrition”.
27.aug
Gards un veselīgs veids, kā no rīta vairot enerģiju vai atsvaidzināties dienas laikā, ir zaļais kokteilis. Tikai dažas vienkāršas sastāvdaļas blenderī, un būs dzēriens, kas bagāts ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem, ziņo Eating Well.
26.aug
Absolūti visi ēd dārzeņus – pat cilvēki, kuriem negaršo brokoļi, noteikti ēd kartupeļus vai burkānus. Un, neskatoties uz to, ka mēs joprojām esam pieraduši termiski apstrādāt lielāko daļu dārzeņu, daži no tiem nav jāvāra.
25.aug
Jogurta ēšana pareizajā diennakts laikā var uzlabot gremošanu un atbalstīt zarnu mikrobiotu. Šo laika padomu ievērošana var palīdzēt gūt maksimālu labumu, saskaņā ar Verywell Health datiem, raksta DoctorPiter.
24.aug
Zivju konservi, piemēram, tuncis un lasis, ir lieliski pārtikas produkti. Tie ir ne tikai ērti un pieejami, bet arī bagātīgs svarīgu uzturvielu, piemēram, omega-3 taukskābju, avots, kas ir svarīgi smadzeņu veselības uzturēšanai, iekaisuma mazināšanai un, iespējams, sirds slimību riska samazināšanai.
23.aug
Maiga, kremīga un ārkārtīgi viegli pagatavojama melleņu siera kūka bez cepšanas ir īsts galda centrālais elements.
22.aug
Restorānu un viesnīcu zviedru galds var kļūt par saindēšanās ar pārtiku avotu sliktas higiēnas un nepareizas pārtikas uzglabāšanas dēļ. Kimons Andreass Karatzass, pārtikas mikrobioloģijas eksperts no Redingas Universitātes, sacīja, ka bufetes galdi bieži pārvēršas par "slimību perēkli".
22.aug
Ledusskapis šķiet drošākā vieta visam, ko gribam saglabāt svaigu, tomēr daži pārtikas produkti aukstumā zaudē garšu, aromātu un pat uzturvērtību. Dažiem tas maina tekstūru vai pat paātrina bojāšanos. Lūk, saraksts ar produktiem, kuriem aukstums nav draugs, un padomi, kur tos glabāt pareizi, kopā ar “thekitchn.com”.
21.aug
Banānu saldējums ir vienkāršākais deserts, ko var pagatavot mājās. To var padarīt interesantāku, pievienojot iecienītākās sastāvdaļas vai citus saldētus augļus.
20.aug
Šalotes, pieticīgs, bet dārgs sīpola brālēns, ko nevar vienkārši sasmalcināt bez atšķirības un zināšanām.
20.aug
Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.
19.aug
Mellenes ir bagātas ar vitamīniem un antioksidantiem. Uztura speciālisti uzsver par melleņu ieguvumiem veselībai.
19.aug
Lielākais pētījums ir atklājis, ka darba nedēļas saīsināšana līdz četrām dienām ievērojami uzlabo labsajūtu, raksta UNIAN.
18.aug
Šis auglis ir bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem. Guavas auglim ir milzīga pozitīva ietekme uz organismu. Guava ir viens no barojošākajiem tropu augļiem.
17.aug
Kādi patiesībā ir iecienītākie kafijas dzērieni - kapučīno, latte vai makiato? Tās visas ir balstītas uz espreso, kura ieguvumus veselībai apstiprina zinātne. Tomēr dažas sastāvdaļas var krasi mainīt to ietekmi uz veselību un figūru.
16.aug
Meklējat svaigus, vienkāršus gurķu salātus? Šī Džeimija Olivera recepte iepriecinās, ja vēlaties ballītē pie grila pasniegt kaut ko atšķirīgu no makaronu salātiem ar majonēzi.
15.aug
Labas kartupeļu pankūkas, ko ēd atsevišķi vai ar piedevām, ir vienas no trim labākajām brokastīm. Ja jums patīk īpaši kraukšķīgi kartupeļu pankūkas, pamēģiniet tās pagatavot ar šo ierīci, iesaka thetakeout.com.
14.aug
Čia sēklas ir populārs superēdiens, taču to nepareiza kombinēšana ar noteiktiem produktiem var izraisīt diskomfortu kuņģa-zarnu traktā (KZT).
14.aug
Biedrības "Dzīvnieku brīvība" iniciatīvu "Brīvību vistām" par dējējvistu sprostu aizliegumu Latvijā parakstījuši vairāk nekā 30 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja biedrība.