Dzīvojam skaisti

13.nov
Padoms, kas noteikti atvieglos šo riekstu baudīšanu. Valrieksti ir bagāti ar labvēlīgiem mikroelementiem, kas nepieciešami veselības, enerģijas un skaistuma uzturēšanai. Izdevīgāk valriekstus ir iegādāties čaumalās - tie maksā vairākas reizes lētāk.
12.nov
Viegli pagatavojams, bet neticami garšīgs vakariņu variants. Ja meklē veidu, kā iepriecināt savu ģimeni ar garšīgu un sātīgu ēdienu, tad sulīgās vistas kotletes ar bekonu ir tieši tas, kas nepieciešams.
11.nov
Agrs cīrulis, nakts pūce vai pat ja esi vienkārši laiski noguris. Kafija ir prātā ikreiz, kad kaut kas vajadzīgs, lai mūs pamodinātu vai mēs saņemtos pēcpusdienas darba cēlienam. Tā ir vispieņemamākā atspirdzinošā dzēriena ideja, kad nolemjat satikties ar draugiem, lai pavadītu laisku pēcpusdienu vai satiktos ar kādu paziņu. Tā ir maģiska dzira, jo paaugstina garastāvokli – vai tas būtu ar kofeīnu, vai tikai kafijas garšu.
10.nov
Mārtiņdienā bez pīrāgiem neiztikt. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš piedāvā recepti pīrādziņiem ar malto gaļu un sinepēm. Labi garšošot gan silti, gan arī atdzesēti.
9.nov
Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas domāta tām ģimenēm, kas brīvdienās ir iecienījušas virtuvē eksperimentēt.
9.nov
Kartupeļus pēc vārīšanas izmanto dažādu ēdienu pagatavošanai. Tos pievieno zupai, salātiem un gatavo biezeni. To var izmantot arī atsevišķi kā piedevu. Cik ilgi ir nepieciešams gatavot kartupeļus? Kartupeļu gatavošanas laiks svārstās no 10 līdz 40 minūtēm.
8.nov
Viegla uzkoda, kas patiks ikvienam. Pastēte ir franču delikatese, kas populāra tās unikālās garšas un tekstūras dēļ. Tas sastāv no dažādām sastāvdaļām, piemēram, gaļas, mājputnu gaļas, zivīm vai dārzeņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām.
8.nov
Paipalu olas ir viegli atpazīt to mazā izmēra (apmēram 3–4 cm), krēmkrāsas vai smilškrāsas ar melniem plankumiem dēļ. Lai gan tās ir viena trešdaļa no vistu olu izmēra, tās satur tikpat daudz uzturvielu. Viena paipalu ola satur apmēram 6% no ikdienas riboflavīna un B12 vitamīna, selēna, holīna, folijskābes, dzelzs, fosfora, A, B, D, E vitamīnu.
7.nov
Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.
7.nov
Olu kultenis ir viens no klasiskākajiem un populārākajiem brokastu ēdieniem. Gadu gaitā šī vienkāršā maltīte ir atkal un atkal uzlabota. Šis klasiskais brokastu ēdiens nepārtraukti attīstās, sākot no padomiem un trikiem, kā pagatavot perfektu olu kulteni, līdz papildu sastāvdaļām, kas uzlabos olu kulteni.
6.nov
Gardas vistas gaļas vai cūkgaļas karbonādes ar ananasiem var pagatavot gan svētkiem, gan ikdienai. Ne visiem cilvēkiem patīk gaļa un augļi. Bet, ja patīk šī kombinācija, tad šis ēdiens noteikti jāpagatavo.
5.nov
Rudenī par nepieciešamu pasākumu kļūst saaukstēšanās profilakse. Pārbaudīta tautas metode ir vistas buljona gatavošana, pievienojot dārzeņus, tas palīdz mazināt klepus simptomus un ir lieliska izvēle veselības uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.
4.nov
1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.
4.nov
Pastāv būtiskas atšķirības starp vīriešu un sieviešu metabolismu (vielmaiņu), to ir parādījuši daudzi pētījumi. Lai to pareizi aktivizētu no rīta, ir nepieciešams noteikts produktu komplekts. Kādi ir labākie brokastu ēdieni vīriešiem un sievietēm, lai veicinātu vielmaiņu?
3.nov
“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
2.nov
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.
1.nov
Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.
31.okt
Rudens vai ziemas mēnešos var sarīkot vegānu vakariņu ballīti. Izcepiet ķirbi ar gardu rīsu, fenheļa, ābolu, granātābolu sēklu un pekanriekstu pildījumu.
31.okt
Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu un tirgu stendus, tiek izmantoti pārtikā un kā dekora elements. Kas vērtīgs šajā populārajā rudens veltē un kāpēc to vajadzētu iekļaut uzturā? Stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
30.okt
Pagatavo šos svētku cepumus ar baltās un tumšās šokolādes kombināciju un iepriecini savus Helovīna svinētājus.
30.okt
“Kad jūtaties nomākts, var būt kārdinājums pievērsties ēdienam, lai uzlabotu garastāvokli. Tomēr saldajiem, kaloriju saturošiem gardumiem, ko daudzi cilvēki izmanto šajās emociju svārstībās, ir negatīvas sekas,” raksta healthline.com.
29.okt
Aukstajos mēnešos mūsu ķermenis mēdz vēlēties vairāk pārtikas, lai saglabātu siltumu, tāpēc vēlamies smagākiem ēdieniem. Viena lieta, kas var būt tik nomierinošs dzēriens, kā karstā šokolāde. Tikai tas, protams, nav veselīgākais, kā droši vien zināt.