Dzīvojam skaisti

14.jūl
Gurķu sviestmaize ir lieliska vasaras pusdienu sastāvdaļa, taču garša var būt nedaudz pliekana, ja nezināt, ko darāt. Kā pagatavot gardu sviestmaizi?
14.jūl
Vakariņas bieži kļūst par dienas gaidītāko, bet arī smagāko maltīti – viss ir pa rokai, nav kur steigties, un bieži ēdam nevis tāpēc, ka esam izsalkuši, bet tāpēc, ka beidzot varam atslābt. Rezultāts? Smaguma sajūta, slikts miegs, vainas apziņa. Bet tas nenozīmē, ka vakariņas jāizlaiž. Tieši pretēji – vajag tikai pārdomāt, ko un kā ēdam. Šeit – vienkārši padomi un reāli piemēri, kā paēst vakariņās viegli, bet pietiekami sātīgi, kopā ar “Healthline”.
14.jūl
Mēs visi zinām to sajūtu – brokoļu kāti paliek pāri, cepot kūku atliek tikai olu baltumi, un kādā burciņā stāv sakaltuši rieksti, kam “vairs nav garšas”. Bieži vien šie produkti nonāk atkritumos, taču - kāpēc gan neizmantot tos radoši? Izrādās, tie ir lieliski pamati dažām patiešām garšīgām un veselīgām receptēm, raksta “thekitchn.com”.
13.jūl
Dažiem maizniekiem ieraugs ir kā zelts, taču dažreiz tas ir jāizmet. Lūk, kāpēc tā izmešana kanalizācijā ir kļūda, kas varētu dārgi maksāt.
13.jūl
Kad esi noguris no klasiskā tomātu-gurķu salikuma un zaļie lapu salāti sāk šķist garlaicīgi, pienācis laiks izmēģināt kaut ko neparastu, bet joprojām vienkāršu un sezonai piemērotu. Šeit – 5 salātu idejas, kas sākumā liek saraukt pieri, bet garšo pārsteidzoši labi, kopā ar “Loveandlemons.com”.
13.jūl
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Uzbekistānas izcelsmes rozīnēs konstatējis būtiski pārsniegtu maksimāli pieļaujamo mikotoksīna "Ohratoksīns A" līmeni, liecina PVD publiskotā informācija.
13.jūl
Burkānu sula ir īsta uzturvielu krātuve, raksta “Marthastewart”. Tomēr kas ir veselīgāks - svaigi burkāni vai burkānu sula?
13.jūl
Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.
12.jūl
Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.
12.jūl
Sātīgi, bet svaigi salāti, kur apvienojas jūlija tomātu saldums, viegls pikantums, kartupeļu maigums un avokado krēmīgums. Kaltētas tomātu skaidiņas piešķir īpašu tekstūru un eleganci! Ar recepti dalās “Saveur.com”.
12.jūl
Pārtikas produkti ar negatīvu vai nulles kaloriju daudzumu ir pretrunīgi, neskatoties uz to popularitāti diētu vietnēs. Vai tādi pastāv? Ideja ir tāda, ka ķermenis patērē tikpat daudz (vai vairāk) enerģijas, lai sagremotu izvēlētos augļus vai dārzeņus, nekā tas nodrošina.
10.jūl
Receptē ne vienmēr ir nepieciešams vesels tomāts, taču tas nenozīmē, ka pārējais jāizmet. Kā pareizi uzglabāt sagrieztus tomātus?
10.jūl
Vasaras tveice un mitrums nereti veicina to, ka maizīte vai nu pārāk ātri sakalst, vai arī sapelē. Taču ar pāris vienkāršiem trikiem maizes mūžu var pagarināt pat vairākas reizes – un tā saglabājas gan garšīga, gan droša lietošanai, raksta “thekitchn.com”.
10.jūl
Piparmētru tēja - atsvaidzinoša, nomierinoša un dabīga. Tā kļuvusi par vienu no populārākajiem augu dzērieniem gan Latvijā, gan citur pasaulē. Daudzi to izvēlas pēc maltītes vai vakarā pirms miega, un šķiet, ka tas ir nevainīgs ieradums. Taču vai to patiešām ieteicams dzert katru dienu? Skaidro “www.medicalnewstoday.com”.
9.jūl
Neviens nevēlas makaronu ēdienu ar cietām un gumijotām garnelēm un bezgaršīgu mērci. Šī ir šefpavāra apstiprināta metode, kas nepieciešama, lai pagatavotu garšīgu garneļu skampi (spageti ar garnelēm).
9.jūl
Gandrīz puse pieaugušo cieš no hipertensijas jeb paaugstināta asinsspiediena. Lai gan veselīga asinsspiediena līmeņa uzturēšanai bieži vien ir nepieciešami medikamenti, arī diētai ir nozīme - saskaņā ar “EatingWell” datiem, noteiktu garšvielu pievienošana uzturam var palīdzēt stabilizēt asinsspiedienu. Un viena no šīm garšvielām ir oregano jeb raudene.
8.jūl
Brieža gaļa ir garšīga, taču to dažreiz var būt sarežģīti pagatavot. Labākais laiks brieža gaļas pagatavošanai ir gandrīz visu gadu. Tas jo īpaši attiecas uz medību ģimenēm, kur mājās atved bagātu medību bagātību, kas dziļā saldētavā ilgi saglabājas, paverot iespējas visam, sākot no brieža gaļas sautējumam līdz pikantiem iesmiem uz grila.
8.jūl
Vasarā labākais veids, kā atvēsināties, ir saldais vasaras deserts - saldējums. Tomēr - vai šis kārums tiešām ir tik nevainīgs, kā varētu šķist? Skaidro “tv3.lt”.
7.jūl
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.
7.jūl
Gurķi vasarā mēdz vairoties kā sēnes pēc lietus – viens pirkts salātiem, otrs no omītes, trešais atnests no kaimiņiem… Līdz vienā brīdī atklājas, ka ledusskapī slēpjas vesela kaudze, un daži jau kļūst mīksti. Lūk, 5 idejas, kas prasīs pavisam maz laika, bet ļaus gudri izmantot pāri palikušos gurķus, kopā ar “bonappetit.com”.
6.jūl
Kāpostu tīteņus var ēst aukstus, taču ir svarīgi veikt vienu soli, lai nodrošinātu, ka atkārtota uzsildīšana saglabās tos tikpat gardus un sātīgus kā uzreiz pagatavotus.
6.jūl
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.