Dzīvojam skaisti

31.okt
Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
30.okt
Ja, sasitot olu, redzat sarkanu asins plankumiņu, nav pamata panikai. Kas ir šie plankumi un kāpēc tie laiku pa laikam parādās.
29.okt
Mēs reti aizdomājamies, ka ūdens, ar kuru gatavojam, ietekmē ne tikai dzērienus, bet arī zupas, mīklu un pat dārzeņu struktūru. Tomēr ķīmiskais sastāvs - īpaši minerālvielas, pH un kaļķa daudzums - spēlē lielāku lomu, nekā šķiet. Par minerālu saturu, kaļķi un to, kā filtrs patiešām maina garšu, raksta BBC.
29.okt
Populāras zivis uz galda ir lasis un tuncis. Tās var šķist vienlīdz veselīgas, taču vienā no tām ir vairākas reizes vairāk omega-3 taukskābju, ziņo Verywell Health.
29.okt
Mēs bieži uzskatām, ka raudāšana ir vājuma pazīme. Bērniem to aizliedz, pieaugušajiem – liek savaldīties. Taču zinātnieki arvien biežāk uzsver: asaras ir viena no ķermeņa aizsargreakcijām, un to apspiešana var burtiski ietekmēt mūsu veselību – arī imūnsistēmu. Kāpēc tā? Skaidro “Mindfull”.
28.okt
Kartupeļu pankūkas ir pārsteidzoši grūti pagatavot pareizi. Šis ir viens no vaininiekiem, kam jūs, iespējams, nepievēršat pietiekami lielu uzmanību. Lūk, kā no tā izvairīties.
27.okt
Lai pilnībā izbaudītu kvalitatīvas šokolādes garšu, ar tās apēšanu vien nepietiek.
26.okt
Šie pārtikas produkti būtu pilnībā jāizslēdz no uztura. Uztura speciāliste Džesika Felipe iepazīstināja ar bīstamo pārtikas produktu sarakstu, raksta terra.com.br.
25.okt
Cepšana šķiet ikdienišķa lieta – uzlej eļļu pannā, sakarsē un cep. Tomēr tieši šajā brīdī notiek ķīmiski procesi, kas var būt gan veselībai labvēlīgi, gan gluži pretēji – kaitīgi. Kādu eļļu izvēlēties? Eksperti sniedz precīzu atbildi kopā ar “unian.net”.
24.okt
Mēdz būt naktis, kad ķermenis ir noguris, bet prāts vēl skraida pa dienas notikumiem, sarunām, rūpēm un to, kas gaidāms rīt. Tu apgulies, aizver acis – un domas sāk maratonu. Šķiet, esi gultā jau stundu, bet miegs kā neatnāk, tā neatnāk. Kā rīkoties? Iesaka eksperti no “sleepfoundation.org”.
23.okt
Maize var būt daļa no veselīga uztura, ja vien tā ir gatavota no veselīgām sastāvdaļām. Kā mājās cept veselīgu maizi?
22.okt
Saldētie dārzeņi ir lielisks sabiedrotais mūsdienu virtuvē - tie ļauj gatavot veselīgi arī tad, kad vairs nav svaigu produktu sezona. Tomēr ikviens, kurš reiz mēģinājis atkausēt brokoļus vai zirnīšus, zina, cik viegli tie pārvēršas mīkstā, bezgaršīgā masā. Kāpēc tā notiek - un kā panākt, lai saldētie dārzeņi būtu tikpat kraukšķīgi un garšīgi kā svaigi? Iesaka “eatingwell.com”.
22.okt
Ķirbis var būt īsts vitamīnu kokteilis organismam, ja zināt, kā to pareizi pagatavot. āKādas ir metodes, kas palīdz saglabāt šī dārzeņa maksimālo uzturvērtību.
21.okt
Sveces liesma vienmēr ir bijusi cilvēka dzīvē īpašā vietā – no senām rituālu tradīcijām līdz mūsdienām, kad sveces palīdz radīt vakara miera sajūtu mājās. Bet kāpēc tieši šī maza, trauslā gaismas avota klātbūtne spēj ietekmēt mūsu nervu sistēmu un labsajūtu? Zinātne sniedz vairākus skaidrojumus, raksta “psychologytoday.com”.
21.okt
Banāni ir iecienīts auglis, ko daudzi no mums bauda kā uzkodu, bet vai zinājāt, ka ir vairāki iemesli, kāpēc tie biežāk jāiekļauj savā uzturā?
21.okt
Lapu zaļumi ir būtiski sirds un asinsvadu veselībai. Pēc ekspertu teiktā, lapu zaļumi satur unikālu labvēlīgu vielu kompleksu: antioksidantus (bioflavonoīdus, C vitamīnu, karotinoīdus), uztura šķiedrvielas, folātus, magniju, kāliju un dzelzi. Šis sastāvs padara tos neaizstājamus asinsvadu aizsardzībai, raksta healthline.com.
21.okt
Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.
20.okt
Ābolu biezenis ir galvenā sastāvdaļa vienkāršā, bez cepšanas pagatavojamā trīs sastāvdaļu kūkā, kas ir tikpat garšīga, cik estētiski pievilcīga, pateicoties šim pārsteidzošajam papildinājumam.
20.okt
Mēs esam pieraduši domāt, ka siltie dzērieni nepieciešami tikai tad, kad saaukstējamies vai jūtamies nosaluši. Tomēr arvien vairāk pētījumu un arī seno kultūru pieredze rāda – siltums krūzītē labvēlīgi ietekmē ne tikai labsajūtu, bet arī gremošanas sistēmu. Silta tēja vai silts ūdens pēc ēdienreizes patiešām var palīdzēt organismam darboties harmoniskāk, īpaši gada vēsajos mēnešos.
19.okt
Kafijas dzeršana līdzņemšanai ir ērts ieradums mūsdienu straujajā dzīves ritmā. Taču aiz katras aromātiskas krūzītes plastmasas krūzītē slēpjas potenciāls risks veselībai.
18.okt
Cukura samazināšana ir viena no populārākajām veselīga dzīvesveida tendencēm, taču atteikties no salduma pavisam – gandrīz neiespējami. Tieši tāpēc arvien biežāk izvēlamies dabiskus saldinātājus. Bet vai visi tie patiešām ir veselīgi? Izrādās – nē. Daži no tiem organismam nāk par labu, savukārt citi var būt gandrīz tikpat problemātiski kā parastais cukurs, norāda “Very Well Health”.
18.okt
Sulīgu, aromātisku un vizuāli pievilcīgu vistas gaļas ruleti ar pistācijām var vienkārši pagatavot mājās.