Dzīvojam skaisti

4.apr
Beidzot ir pavasaris, un nav labāka veida to svinēt kā ar ēdienu. Kā izvēlēties nākamo recepti, kas būtu atbilstoša katrai zodiaka zīmi. Ēdienu izvēle ir tikai vēl viens veids, kā padarīt dienas jaukākas un labākas. Diēta, kuras pamatā ir astroloģija, kļuva populāra jau 2005. gadā (lielā mērā Opras Vinfrijas dēļ).
3.apr
Veselīgas zupas var būt noderīga sabalansēta uztura sastāvdaļa, veicinot svara zudumu un uzlabojot veselību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā nav panaceja un tai nevajadzētu būt uztura pamatā, neņemot vērā individuālās vajadzības.
2.apr
Uztura speciālisti nosaukuši vismaz 15 skābo kāpostu labvēlīgās īpašības. Kāpēc ir tik svarīgi regulāri ēst šo raudzēto ēdienu?
1.apr
Cilvēka smadzenēs ražota ķīmiska viela, ko sauc par serotonīnu, rada labu garastāvokli. Serotonīnu bieži sauc par laimes hormonu, un ir konstatēts, ka noteiktu augļu patēriņš var netieši ietekmēt serotonīna veidošanos, raksta izdevums “Spectrum Healthcare”.
31.mar
Vakariņu laiks ir atkarīgs no cilvēka dienas ritma un rutīnas, tomēr ir kāds uzticams noteikums, kas palīdzēs noteikt precīzu vakariņu laiku, raksta izdevums “Nature Communications”.
31.mar
Daudzi cilvēki no rīta ūdens vietā izdzer glāzi augļu sulas, tomēr, neskatoties uz plaši izplatīto uzskatu, ka tas ir labi jūsu veselībai, šis ieradums var nodarīt lielu kaitējumu jūsu ķermenim, raksta “Express”.
31.mar
Var nodzīvot līdz 100 gadiem, ja ēd pareizi. Ilgmūžības pētnieks Dens Būtners secinājis, ka lielākā daļa cilvēku, kuri sasniedz trīsciparu vecumu, ēdienreizēs koncentrējas uz sarežģītiem ogļhidrātiem. “Mēs noteikti zinām, ka ilgmūžīgie ēd galvenokārt saliktos ogļhidrātus. Piemēram, tās varētu būt pupiņas, veseli graudi, zaļumi, saldie kartupeļi. Problēma ir tā, ka virtuļi, kūkas un konfektes piedod ogļhidrātiem sliktu slavu,” atzīst Būtners.
30.mar
Rīkošanās ar neapstrādātu mājputnu gaļu ir gandrīz neizbēgama ēdiena gatavošanas sastāvdaļa neatkarīgi no tā, vai gatavojat ceptus vistas spārnus vai gatavojat vistas gaļu nedēļai.
30.mar
Mūsdienās burtiski ik uz soļa ir kafejnīcas, kur var baudīt fantastisku kafiju, un bieži gadās, ka mājās neizdodas iegūt tādu pašu garšu, pat ja pērkat tādas pašas pupiņas kā kafejnīcā. Kāpēc? Skaidro “Eating Well”. Lūk, galvenās kļūdas, kas sabojā kafiju, gatavojot to mājās!
30.mar
Rukola, kā ziņo “Health-News”, ir atzīta par ārkārtīgi veselīgu produktu - šis augs ir īsts zaļumu karalis - satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Ja to ēdat katru dienu, jūs varat stiprināt kaulus, pateicoties tajā esošajam kalcijam un K vitamīnam. Rukolā var atrast arī antioksidantus, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un oksidatīvo stresu, samazinot vēža risku.
29.mar
Nevis uzreiz tieši traukā — lūk, ko dara ar ķiplokiem pēc sasmalcināšanas: ēdiens ir 100 reizes garšīgāks un aromātiskāks.
29.mar
Jauns pētījums, kas veikts ASV, liecina, ka ar olām bagāta diēta neietekmēt holesterīna līmeni tik daudz, kā tika uzskatīts iepriekš, vēsta izdevums “Health”.
29.mar
Zinātnieki ir atklājuši, ka diēta, kas ietver lielu daudzumu svaigu augļu, dārzeņu un zema tauku satura piena produktu bez gaļas, ir cieši saistīta ar veselīgu novecošanu. Tas arī palīdz aizsargāt pret 11 slimībām un smadzeņu novecošanos, vēsta Daily Mail.
29.mar
Daudzi no mums ikdienas uzturā izvēlas lietot vistas gaļu, tāpēc viens no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem Mārtiņš Sirmais TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” dalās ar vienkāršu, taču ļoti efektīvu padomu, kā ikdienā ieekonomēt, iegādājoties vistas gaļu.
28.mar
Pārtika ar augstu šķiedrvielu, augu olbaltumvielu un pretiekaisuma aktīvo vielu saturu ir noderīga ne tikai sirdij, bet arī kopumā ķermenim.
28.mar
Šis neparastais triks pasargās no pārēšanās. Šis triks aizņem tikai 20 sekundes un ir šāds: pirms ēdat uzkodas, mēģiniet kratīt visu ķermeni tā, kā to dara suns.
28.mar
Kad vēders rūc un jūties ļoti izsalcis, nereti gribas apēst kaut ko neveselīgu - taču izrādās, ka pat dažus veselīgus ēdienus nevajadzētu ēst tukšā dūšā, ziņo “Buzznoble”.
27.mar
Lasis ir stingra zivs ar maigu garšu, kas labi pārņem citas garšas. Lasis ar garšvielām, garšaugiem un marinādēm var uzlabot zivs garšu un palīdz tai saglabāt mitrumu un stingrību gatavošanas laikā. Laša sālīšana ar garšvielām aizsargā tā rozā krāsu, neļaujot izdalīties albumīnam — baltam puscietam proteīnam, kas var veidoties, kamēr zivs gatavojas.
27.mar
Lieldienas jau ir tuvu, un tas nozīmē, ka laiks izvēlēties svētku gardumu receptes. Pēc leģendārās Galisijas pavāres Darias Tsvek receptes pagatavotā Lieldienu kūka ir dzeltena, zeltaina, pūkaina un aromātiska. 
27.mar
Laikapstākļu izmaiņas, pavasara nogurums un vitamīnu deficīts var ietekmēt veselību, tāpēc ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, raksta RBC.
27.mar
Kā norāda medicīnas bioķīmijas profesors Mihkels Zilmers, pat ļoti veselīgas pārtikas patēriņam ir savas robežas. Runājot par augļiem, ierobežojums ir saistīts ar fruktozi - āboli, bumbieri, vīnogas, dateles un rozīnes - tos visu vajadzētu ēst ar mēru. Ja vienlaikus apēdīsiet pārāk daudz saldu augļu, vielmaiņa vienkārši nespēs tikt galā ar lielo fruktozes slodzi, vēsta “ERR”.
26.mar
Vistas marinēšana ir lielisks veids, kā piešķirt gaļai intensīvu garšu un padarīt to sulīgāku. Neatkarīgi no tā, vai plānojat grilēt, cept vai sautēt vistu, pareiza marināde var ievērojami uzlabot ēdiena garšu un tekstūru.