Sviests ar īpašu garšu - uztaisi pats

© pexels.com

Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.

Aromātiskais jeb “garšu sviests” ir neliels triks, ko izmanto gan pavāri restorānos, gan mājsaimnieces, lai ēdienam piešķirtu personību, neizmantojot sarežģītas receptes vai garu produktu sarakstu.

pexels.com

Kā to pagatavot

Pamatā ir tikai divas lietas - kvalitatīvs, mīksts sviests un piedevas. Sviestu atstāj istabas temperatūrā, līdz tas kļūst viegli mīksts un to var sajaukt ar dakšiņu vai mikseri, tad pievieno izvēlētās garšas un rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

Iegūto maisījumu var veidot nelielā cilindrā, ietinot pārtikas plēvē un ievietojot ledusskapī. Kad sviests sacietējis, to var sagriezt šķēlītēs - un lietot, kad vien vajag, vai arī, kamēr vēl mīksts, ar konditorejas uzgali “uzspiest” uz šķīvja, piešķirot ēdienam īpašu izskatu un noformējumu.

pexels.com

Idejas garšu sviestiem

  • Ķiploku un pētersīļu sviests. Ideāli piemērots gaļai, dārzeņiem un grauzdiņiem. Sajauc mīkstu sviestu ar sakapātiem ķiplokiem, pētersīļiem un šķipsniņu sāls.
  • Citronu un diļļu sviests. Lieliski sader ar zivīm un ceptiem kartupeļiem. Pievieno rīvētu citrona miziņu, svaigas dilles un mazliet melno piparu.
  • Medus un kanēļa sviests. Saldā versija, kas labi garšo ar pankūkām vai grauzdētām maizītēm.
  • Čilli un laima sviests. Asuma cienītājiem - lielisks pie grillētas vistas vai kukurūzas.
  • Kaltētu tomātu un bazilika sviests. Ideāls makaroniem vai ar grauzdētu maizīti.
  • Riekstu sviests ar medu. Sajauc sviestu ar sasmalcinātiem valriekstiem un tējkaroti medus - eleganti un sātīgi, lieliska piedeva sieru platei!

unsplash.com

Kā lietot aromātisko sviestu

Garšu sviests var kļūt par slepeno sastāvdaļu virtuvē - to var likt uz karstas gaļas vai zivīm, kur tas lēnām izkūst un piešķir garšu. To var pievienot dārzeņiem, makaroniem, putrām vai pat zupām.

Pat vienkārša grauzdēta maize pārtop par delikatesi, ja tai uzsmērē plānu kārtiņu šāda sviesta.

Garšu sviests ir lielisks piemērs tam, ka izsmalcinātība ne vienmēr nozīmē sarežģītību - tas ir veids, kā katrs ēdiens var iegūt nelielu “šefpavāra pieskārienu” - pavisam vienkārši, pagatavots mājās.

Izmēģiniet izveidot savu garšu kombināciju - varbūt tā kļūs par jūsu ģimenes jauno īpašo recepti!