Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.
Aromātiskais jeb “garšu sviests” ir neliels triks, ko izmanto gan pavāri restorānos, gan mājsaimnieces, lai ēdienam piešķirtu personību, neizmantojot sarežģītas receptes vai garu produktu sarakstu.
Kā to pagatavot
Pamatā ir tikai divas lietas - kvalitatīvs, mīksts sviests un piedevas. Sviestu atstāj istabas temperatūrā, līdz tas kļūst viegli mīksts un to var sajaukt ar dakšiņu vai mikseri, tad pievieno izvēlētās garšas un rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
Iegūto maisījumu var veidot nelielā cilindrā, ietinot pārtikas plēvē un ievietojot ledusskapī. Kad sviests sacietējis, to var sagriezt šķēlītēs - un lietot, kad vien vajag, vai arī, kamēr vēl mīksts, ar konditorejas uzgali “uzspiest” uz šķīvja, piešķirot ēdienam īpašu izskatu un noformējumu.
Idejas garšu sviestiem
Kā lietot aromātisko sviestu
Garšu sviests var kļūt par slepeno sastāvdaļu virtuvē - to var likt uz karstas gaļas vai zivīm, kur tas lēnām izkūst un piešķir garšu. To var pievienot dārzeņiem, makaroniem, putrām vai pat zupām.
Pat vienkārša grauzdēta maize pārtop par delikatesi, ja tai uzsmērē plānu kārtiņu šāda sviesta.
Garšu sviests ir lielisks piemērs tam, ka izsmalcinātība ne vienmēr nozīmē sarežģītību - tas ir veids, kā katrs ēdiens var iegūt nelielu “šefpavāra pieskārienu” - pavisam vienkārši, pagatavots mājās.
Izmēģiniet izveidot savu garšu kombināciju - varbūt tā kļūs par jūsu ģimenes jauno īpašo recepti!