Kultūra

Kultūra

Latvijā 1.maijā uzstāsies pasaules operas zvaigzne Jakubs Juzefs Orlinskis

DZĪVESSTILS

Latvijā 2024. gada pavasarī viesosies izcilais poļu kontrtenors Jakubs Juzefs Orlinskis – viņa koncerts paredzēts 1. maijā Latvijas Nacionālajā operas Lielajā zālē.

Vensāna Kasēla franču šarms detektīvfilmā “Slepkavas pēdas”

SADARBĪBAS PROJEKTS

Kad jums ir jāatrisina sarežģīta krimināllieta, lai notvertu sērijveida slepkavu, jūs uzmeklēsiet vislabāko detektīvu. Un, ja vēlaties, lai izmeklēšana tiktu veikta ar neatkārtojamu franču šarmu, zvaniet Vensānam Kasēlam.

Režisors Andrejs Ēķis: «Gribētu filmu pirātiski nopludināt Krievijā»

Santa Raita

«Ikviens no mums ir svarīgs, ikviens mūsu lēmums ir svarīgs. Un dzīves kompromisos saglabāt ideālus un cilvēcību ir vissvarīgākais,» uzskata kino režisors un producents Andrejs Ēķis.

Divi Marka Rotko oriģināldarbi būs apskatāmi Daugavpilī

Monika Sila

Aprīlis Rotko muzejā allaž bijis svētku mēnesis. Pirms 11 gadiem Daugavpils cietoksnī tika atklāts Rotko muzejs daudzfunkcionāla mākslas un kultūras institūcija, kas kardināli mainīja pilsētas vaibstus, iezīmējot Daugavpili kā stratēģisku vietzīmi Latvijas kultūrkartē.

19 kultūras pasākumi līdz 26. aprīlim, apmeklējami bez maksas

Santa Raita

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, dziesmu un deju konkursi un kritikas minifestivāls.

TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. aprīlim

Santa Raita

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Burkovska un Slucka, Vaice un Jankovska, Pukinska un Puķe, Midori un Bukša, Zelezņevs un Apse.

Asa sižeta filma “Pilsoņu karš” uzstāda studijas rekordu

SADARBĪBAS PROJEKTS

Režisora Aleksa Gārlenda provokatīvā filma “Pilsoņu karš” savā pirmajā nedēļas nogalē Ziemeļamerikas kinoteātros nopelnījusi 25,7 miljonus dolāru.

Mūziķis Lauris Valters savā jubilejas koncertā uzstājas ar krustmeitu

Lauma Ozola

Dziedātājs Lauris Valters 24. martā atzīmēja savu 40 gadu dzimšanas dienu, no tiem 25 gadi pavadīti uz skatuves.

Leļļu teātra izrāde “Sibīrijas haiku” gan bērniem, gan pieaugušajiem

Teātra gariņš

Pateicoties kādai negaidītai norunai saistībā ar vienu no maniem projektiem Instagram blogā “Teātra Gariņš”, nokļuvu arī Latvijas Leļļu teātrī. Sen jau gribēju to apmeklēt, taču, teiksim jau kā ir, arī mani vienmēr ir vadījis klasiskais stereotips - Leļļu teātris ir paredzēts tikai bērniem.

Mūziķe Elizabete Vētra nāk klajā ar jaunu skatuves vārdu

Lauma Ozola

“Es esmu visi, kuri jūtas sevi pazaudējuši un mācās atrast, pieņemt, cienīt, mīlēt. Man tas nekad nav nācis viegli un es zinu, ka neesmu viena. Kopā mēs visam tiksim cauri,” atzīst Elizabete Vētra, kas atgriezusies pie savām saknēm mūzikā.

Kas modē vīriešiem? Atbild Dagnis Roziņš no “Citiem Zēniem”

Lauma Ozola

Mēdz teikt, ka vīrieši savu īsto dabu atklāj mazliet nekaunīgā vienkāršībā. Tad nu Dzīvesstils atklās, kas slēpjas aiz Latvijas talantīgajiem, šarmantajiem un spēcīgajiem vīriešiem. Jautājumi atgādina vecās, labās, bet jau aizmirstās dienasgrāmatas, kur ikviens varēja būt viņš pats.

Rūdolfs Plēpis: Pie akluma nevar pierast

Santa Raita

«Man ir diezgan garlaicīgi, nu, loģiski. Neko neredzu, tikai klausos, pamatā – Latvijas Radio 2. Palūdzu, lai man pārslēdz prom no Latvijas Radio 1, jo vairs nespēju klausīties ziņu pārraides – to ārprātu, kas notiek pasaulē, tostarp Ukrainā, Austrumu zemēs, manas smadzenes nespēj aptvert. Tā taču ir sātana agonija!» domā tautā mīlētais aktieris Rūdolfs Plēpis (73).

Galvenās lomas atveidotājs Dainis Grūbe atklāj "Dumpis" filmēšanas aizkulises 

Lauma Ozola

Kinoteātrī "Splendid Palace" 10. aprīlī tika aizvadīta režisora Andreja Ēķa daudzsēriju mākslas filmas "Dumpis" pirmizrāde, kas pulcēja filmas radošo komandu, kino nozares pārstāvjus, atbalstītājus un pazīstamus ļaudis.

lasītākais