Kultūra

Vakar, 7:42
«Pēdējoreiz uz Dailes teātra skatuves biju tik sen, ka vairs pat neatceros, kad. Tā bija cita Akvelīna, cita dzīve, cits teātris un cita pasaule. Tā patiešām bija cita pasaule. Pēdējie pieci gadi man ir ļoti atvēruši acis, es pārāk daudz redzu un saprotu…» saka skatītāju mīlētā teātra un kino aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane.
25.jūl
“Ja mums nebūs jaunu cilvēku, kuriem interesē teātris un tādi, kuri vēlas strādāt profesionāli visaugstākajā līmenī, tad teātrim tālāk nav jēgas,” saka režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs, kurš kopā ar savu komandu organizē Valmieras vasaras teātra festivālu, kas norisināsies no 2. līdz 4. augustam Valmierā.
25.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kerēvica un Strikaite, Apkalna un Zariņš, “Dakota” un “Klaidonis”, Mansīni un Kalniņš, Edgars un Kristaps Pujāti, “Gulbju ezers” un “Dons Kihots”.
25.jūl
Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes un festivāli.
24.jūl
Reinis Suhanovs ir scenogrāfs, režisors un Valmieras vasaras teātra festivāla dibinātājs. Šobrīd Reinis ir arī pedagogs Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.
23.jūl
Trīs vakarus, no 6.septembra līdz 8.septembrim, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs mākslas centrā "Zuzeum", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.
23.jūl
Pilsētas svētki Gulbenē notiks reizē ar 7.Starptautisko mākslas festivālu “Divi Jūliji”, par kura norisi rūpējas Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejs.
22.jūl
«Mani ļoti, ļoti aizkustina jaunie, talantīgie mūziķi. Un tas, ka viņi izlēmuši sākt spēlēt vijoli, jo ir dzirdējuši mani, ir lielākais pagodinājums. To, ka jaunie mūziķi uz mani skatās kā uz piemēru, manī rada lielu atbildības sajūtu, un es cenšos būt labs piemērs,» saka pasaulē atzītā latviešu vijolniece Kristīne Balanas.
18.jūl
26. jūlijā plkst. 19.00 - grezni vasaras svētki īstiem gardēžiem un džeza mūzikas cienītājiem: izcils džeza koncerts šarmanta multimākslinieka izpildījumā un izmeklētas trīs kārtu vakariņas no restorāna WHITEHOUSE komandas, stāsta menedžere Liza Manija.
18.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāli un danču etnonakts.
18.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vaikule un Makarevičs, Dzērve un Maņjakovs, Popovs un Kovaļevska, Kazāks un Rācenājs, Reinis un Raumanis, Andress un Sandra.
12.jūl
«Mīlestība jau nepazūd. Nekad. Šodien es ļoti nožēloju, ka pārstāju cīnīties par Arni... No mīļotajiem nešķirieties! Blaumanim tomēr taisnība: «Kādēļ ar neizdevušos dzīvi nevar darīt tāpat kā ar neizdevušos cimdu – izārdīt un adīt no jauna?»…» saka teātra un kino leģendas Arņa Līcīša (1946-2022) mīļotā sieviete, aktrise Inga Aizbalte. Viņi bija kopā 22 gadus.
11.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāls, cirks, radošais process, jubilejas kolekcija un piemiņas pasākums.
11.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: trīs festivāli, pasaules leģendas, likteņzīmes, jauni talanti, saulains džezs un realitātes blaknes.
10.jūl
Mežaparka estrādē 9. jūlijā kopā sanāca 135 čellisti – gan mazi, gan lieli, lai priecētu skatītājus un mūzikas mīļotājus. Programma bija sagatavota visām gaumēm. Tika izpildīta gan Kārļa Auzāna orģinālmūzika, gan populārākie pasaules, gan arī pašmāju hiti. Mežaparks dziedāja un arī skatītāji varēja izdejoties pēc sirds patikas, ļaujoties mūzikas valdzinājumam.
6.jūl
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā Cēsu novada Vecpiebalgas “Vēveros”  3. augustā no plkst. 11 līdz 17.30 notiks pirmais Vislatvijas audēju saiets “Vēveru dienas Vēveros”.
6.jūl
Otrā sarunas puse atklāj mūziķa un komponista vērtību skalu, kas liks aizdomāties, jo dzīve ir viena. Žēl tikai, ka reizēm mēs to piemirstam, bet Kārlis Auzāns atgādina šo mantru, kas mazliet aizmaldījusies.
5.jūl
Tiekamies Mežaparka estrādē. Vietā, kur 9. jūlijā uzstāsies 130 čellisti. Šogad lielkoncertā būs rekordliels mūziķu skaits, kas liek secināt, ka viss, kam mūziķis un komponists Kārlis Auzāns pieskaras rit kā pa diedziņu.
4.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, literāri skanisks priekšnesums un jubilejai veltīts pasākums.
4.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.
3.jūl
Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi 2.jūlijā atzīmēta lietišķās mākslas meistara, pedagoga un etnogrāfa Jūlija Straumes (1874-1970) 150.gadadiena,  informēja Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja projektu vadītāja Ilze Vanaga.
3.jūl
Elīna Sanda Zaķe sevi par mākslinieci pirmo reizi nosauca pirms četriem gadiem. Kādam liekas īss laika sprīdis, kādam brašs ieskrējiens, bet citam gadi, kad var notikt viss.