Ekonomika

Vakar, 22:32
Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa glabāšanas un regazifikācijas kuģi (FSRU) "Independence" termināļa operators "KN Energies" plāno izmantot vismaz līdz 2040.gadam, piektdien paziņoja Lietuvas valsts kontrolētā uzņēmuma vadītājs Darjus Šilenskis.
Vakar, 20:46
Banku analītiķi šogad otrajā ceturksnī Latvijā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1-1,2% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.
Vakar, 18:22
Tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" fiksēto līniju optiskā tīkla infrastruktūra būtu jāatstāj pilnīgā valsts īpašumā, sniedzot piekļuvi tai uz vairumtirdzniecības nosacījumiem visiem Latvijas operatoriem, uzskata Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektors Jānis Lelis.
Vakar, 16:42
Mazāk nekā puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju savu nākotni saista ar Latviju, liecina pēc Valsts kancelejas pasūtījuma SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja.
Vakar, 15:27
atvija ir droša vieta investīcijām, piektdien, uzrunājot Latvijas-Kalifornijas biznesa diskusijas dalībniekus, sacīja ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.
Vakar, 8:30
"Latvenergo" 24. jūlijā Jēkabpils novada Biržos atklāja 11,7 MW jaudas saules enerģijas parku, kas ir šobrīd lielākais no vairākiem uzņēmuma plānotajiem saules paneļu parkiem Latvijā, kuru kopējā jauda sasniegs 100 MW. Biržu saules parks ir piemērs elektroenerģijas ražošanas uzņēmuma sadarbībai ar vietējiem uzņēmējiem, būvniecības laikā radot jaunas darba vietas, un zemnieku, kurš saules parkā gana aitas.
Vakar, 8:07
Latvijā situācija ēdināšanas nozarē ir kritiska, tostarp daļa ēdinātāju ir palielinājuši cenas, lai pielāgotos situācijai, sacīja Latvijas Restorānu biedrības (LRB) vadītājs Jānis Jenzis.
Vakar, 7:20
Līdz ar patiesā labuma guvēja deleģēšanas iespējām sankciju apiešanai vārti plaši vaļā vērti: tur, kur norādīts, ka patiesais labuma guvējs ir “uz pilnvarojuma līguma pamata”, bet nav pieejama informācija par visiem dalībniekiem, kas šādu pilnvaru izsnieguši, pastāv sankciju apiešanas riski – atbildē “Neatkarīgajai” atzīst Finanšu izlūkošanas dienests (FID).
Vakar, 5:30
“Rail Baltica” sadārdzinājuma izmeklēšanai izveidotās Saeimas komisijas kārtējā sēde sniedza kārtējo birumu ar skaitļiem un faktiem, kas apliecina dzelzceļa līnijas būves neiespējamību un nevajadzību.
25.jūl
Latvijas Bankas uzraudzības komiteja trešdien atļāva AS "Latvijas gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu, ja akcijas tiek izslēgtas no regulētā tirgus, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas pārstāvji.
25.jūl
Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos sešos mēnešos iekasēti 7,024 miljardu eiro, kas ir par 32,7 miljoniem eiro jeb 0,5% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.
25.jūl
Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.
25.jūl
Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums "Gjensidige Forsikring" savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs "ADB Gjensidige" ("Gjensidige Baltics") par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai "Ergo International".
25.jūl
Būvniecības izmaksas šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu Latvijā pieaugušas vidēji par 2,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
25.jūl
Valsts budžetā nodokļu ieņēmumi šogad nesasniegs plānoto apmēru, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).
25.jūl
Lai arī lielākā daļa valsts sociālās aprūpes centru iemītnieku par uzturēšanos un aprūpi nemaksā, aprūpes centri nereti sniedz maksas pakalpojumus. Pamatojoties uz inflāciju, Labklājības ministrija rosina palielināt maksas pakalpojumu tarifus.
24.jūl
AS "Latvenergo" saules elektrostacijas izveidē Jēkabpils novada Biržos investēti teju seši miljoni eiro, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.
24.jūl
Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" potenciālajam stratēģiskajam investoram ir jābūt ieinteresētam kompānijas attīstībā Latvijā, aģentūrai LETA pauda aptaujātie eksperti.
23.jūl
Valdība šodien nolēma piešķirt nedaudz vairāk nekā 1,4 miljonus eiro ārkārtas situācijas novēršanai sakrālajās celtnēs.
23.jūl
Ražas, dzīvnieku, sējumu un stādījumu apdrošināšanas prēmijas daļējai atmaksai pieteikušies 2418 lauksaimnieki par kopējo summu 10,91 miljons eiro, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.
23.jūl
Par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcijām interesi pirms potenciālā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) izrādījis kāds stratēģiskais investors, preses konferencē pēc otrdienas valdības sēdes sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), investora vārdu neatklājot.
23.jūl
Valdība otrdien atbalstīja sākotnējo parāda atgūšanas izdevumu apmēru paaugstināšanu no septiņiem eiro līdz 15 eiro, kā arī maksimālo parāda atgūšanas izdevumu apmēra paaugstināšanu no 17 eiro līdz 30 eiro.