Politika

Vakar, 15:27
atvija ir droša vieta investīcijām, piektdien, uzrunājot Latvijas-Kalifornijas biznesa diskusijas dalībniekus, sacīja ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.
Vakar, 15:08
Krievu šefpavāru Kirilu Grjaznovu, kurš piedalījās kulinārijas televīzijas šovos, Krievijas izlūkdienesti savervēja, lai Parīzes Olimpisko spēļu atklāšanā tiktu veiktas provokācijas, raksta "The Insider". Dzērumā viņš atklāja savus plānus, un "The Insider" apstiprina šefpavāra saistību ar FSB un GRU virsniekiem. Grjaznovu arestēja Francijas izlūkdienesti, un pie viņa tika atrasti pierādījumi, kas ļāva viņam izvirzīt apsūdzību spiegošanā.
Vakar, 14:52
No Turcijas Krievijā nogādāts Jevgeņijs Serebrjakovs, kas tiek turēts aizdomās par Krievijas militārā izlūkdienesta GRU virsnieka automašīnas spridzināšanu Maskavā, pavēstīja Krievijas Iekšlietu ministrijas preses sekretāre Irina Volka.
Vakar, 13:51
Rīgas pašvaldība aizliegs sestdien Vērmanes dārzā iecerēto pasākumu Krievijas flotes piemiņai, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.
Vakar, 13:08
Lietuva šogad piešķirs vēl 20 miljonus eiro dažāda veida kaujas un izlūkošanas bezpilota lidaparātu iegādei, piektdien pēc tikšanās ar finanšu ministri Gintari Skaisti paziņoja aizsardzības ministrs Laurīns Kasčūns.
Vakar, 11:15
Par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktoru nesen kļuvušā pludmales volejbolista Aleksandra Samoilova prioritāte jaunajā amatā būs veselīga un aktīva sabiedrība, īpaši jauniešu un bērnu sporta attīstīšana, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Samoilovs.
Vakar, 9:51
Nesaņemot deputātu atbalstu nekustamo īpašumu atsavināšanai, no amata nolēmis atkāpties Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš (NA) aģentūrai LETA apliecināja mērs.
Vakar, 9:41
Izmaiņām zāļu cenu regulējumā ir nepieredzēti plaša opozīcija, intervijā Latvijas Radio sacīja Zāļu valsts aģentūras Zāļu drošuma nodaļas vadītāja, kādreizējā veselības ministre Ilze Viņķele.
Vakar, 8:11
Krievijas diktators Vladimirs Putins ir slepkava, taču ne emocionāls, bet gan pragmatisks. To intervijā BBC paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Vakar, 6:15
Saruna ar Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu par NATO Vašingtonas jubilejas samita rezultātiem, secinājumiem, par Putina pasaules kārtības izmainīšanas plāniem, Rietumu ilūzijām, acu atvēršanos un NATO stratēģisko plānu, kā izbeigt karu Ukrainā.
Vakar, 0:10
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 26. jūlijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
25.jūl
Mēnesi pēc tam, kad Krievija savā teritorijā bloķēja piekļuvi vairāk nekā 80 Eiropas medijiem, žurnālistu organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF) ceturtdien paziņojusi, ka, īstenojot operāciju "Collateral Freedom", izdevies apiet aizliegumu un atjaunot piekļuvi vairākām ziņu vietnēm.
25.jūl
Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.
25.jūl
Saeima šodien apstiprināja deputātu mandātu Ilzei Stobovai (LPV) un Jurģim Klotiņam (NA).
25.jūl
ASV prezidents Džo Baidens trešdienas vakarā teica uzrunu valsts iedzīvotājiem no Ovālā kabineta, skaidrojot savu izstāšanos no cīņas par pārvēlēšanu un atbalstu viceprezidentes Kamalas Herisas kandidēšanai prezidenta vēlēšanās novembrī.
25.jūl
Prognozējot šī gada spilgtākos notikumus un to ietekmi uz norisēm globālā mērogā, pērn gada beigās rakstnieks Jurģis Liepnieks cita starpā apgalvoja, ka šogad plānotajās Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta vēlēšanās pirmo reizi to vēsturē varētu uzvarēt sieviete.
25.jūl
Saeima šodien plkst. 9 sanāks uz ārkārtas sesijas sēdi.