Politika

Vakar, 17:52
Būs jādomā, kā rast lielāku finansējumu veselības nozarei, trešdien Rīgas pilī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
Vakar, 17:41
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs, GKR valdes priekšsēdētājs un bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs TV24 raidījumā „Kārtības rullis” secina, ka latvieši ir tauta, kas vienmēr ar kaut ko ir neapmierināta.
Vakar, 17:21
ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša došanās uz BRICS samitu Krievijā neliecina neko labu par ANO politiku, trešdien preses konferencē žurnālistiem norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Vakar, 16:16
Kopumā veselības budžetā nākamajam gadam papildu rasti apmēram 26 miljoni eiro, tomēr tas nav būtisks pieaugums un tas, kas ministrijā tika gaidīts, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē komentējot šī gada veselības nozares budžetu.
Vakar, 14:40
ASV otrdien paudušas bažas par Krievijas iejaukšanos Moldovas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.
Vakar, 13:32
VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pauž gatavību finansiāli iesaistīties Zviedrijas uzņēmumam "Telia" piederošās tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā, trešdien diskusijā "Ko gaidīt no izmaiņām interneta sakaru tirgū, potenciāli mainoties "Tet" īpašniekiem?" sacīja LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.
Vakar, 10:56
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien plkst.12 slēgtā sēdē vērtēs lēmumu projektus par "Stabilitātei" deputātu Jefimija Klementjeva un Viktora Pučkas nosūtīšanu uz valodas pārbaudi.
Vakar, 9:50
Nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūs, jo tam atbalstu pasaulē negūsim - mūsu sankcijām pret Krieviju nav ANO mandāta. Turklāt daudzas valstis globālajos dienvidos ir ļoti atkarīgas no Krievijas naftas importa, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA norādīja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.
Vakar, 9:11
Aizvadītajā nedēļā Kremļa propagandisti aizrautīgi šausminājās par Ukrainas "kodolšantāžu", šādi novērtējot Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska teikto, ka vienīgā alternatīva Ukrainas drošībai, ja to neuzņem NATO, ir kodolieroči.
22.okt
Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē 21.oktobrī dalībvalstu politiķi nepanāca vienošanos par kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2027.gada, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.
22.okt
Vides nevalstisko organizāciju ieskatā Eiropas Savienības (ES) zivsaimniecības ministru lēmums par nozvejas kvotām Baltijas jūrā nākamajā gadā draud novest Baltijas jūras ekosistēmu līdz pilnīgam sabrukumam, aģentūru LETA informēja Pasaules dabas fonda (PDF) komunikācijas projektu vadītāja Marta Lilientāle.
22.okt
Zviedrijā bruņinieku kārtā tiks iecelti ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un bijušais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, šādi izsakot viņiem atzinību par pūlēm, lai Zviedrija tiktu uzņemta NATO.
22.okt
Nākamā gada budžets ir drošības un konkurētspējas celšanas budžets, otrdien teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), Saeimas Prezidija, Saeimas frakciju vadītāju un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātu kopīgajā sanāksmē prezentējot likumprojektu "Par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2026., 2025. un 2027.gadam" un tā pavadošos likumprojektus.
22.okt
Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina atcelt priekšrocības bez maksas novietot elektroautomobiļus "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās, "jo tās rada negatīvu ietekmi uz pilsētvidi", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.
22.okt
Latvijas zvejnieku iespējas zvejot brētliņas 2025.gadā Baltijas jūrā provizoriski samazināsies par 30,6%, salīdzinot ar 2024.gadu, un tie varēs nozvejot līdz 19 299 tonnām brētliņu, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.
22.okt
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) neredz iespējas 2025.gada valsts budžetā rast papildu finansējumu "Rail Baltica" projektam.
22.okt
Manevra iespējas, vērtējot valdības sagatavoto nākamā gada budžetu, nav īpaši lielas, tomēr vienmēr pastāv iespēja izdarīt kādas korekcijas un apstiprināt kādus priekšlikumus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).