Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_downwardPolitika

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē pirmdien aicināja stiprināt sankciju spiedienu pret Krieviju un sākt darbu pie 14.sankciju kārtas, papildinot Krievijas militārajā rūpniecībā izmantojamo izejvielu eksporta un tranzīta aizliegumu ar mangāna rūdu un alumīnija oksīdu, kā arī aizliedzot tās lauksaimniecības produktu importu, aģentūru LETA informēja ministrijā.
Vakar, 23:22 Ziņu aģentūra LETA
Četriem no Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecībā izvietotā balsošanas iecirkņa pārbaudītajiem kaimiņzemes pilsoņiem tuvākajās dienās tiks izdots rīkojums izbraukt no valsts, jo viņi valstī uzturas nelikumīgi, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).
Vakar, 21:49 Ziņu aģentūra LETA
Tā dēvētās vēlēšanas Vladimira Putina apstiprināšanai Krievijas prezidenta amatā uz vēl vienu sešu gadu termiņu nebija brīvas un godīgas, liedzot dalību īstai opozīcijai un nepieļaujot starptautisku novērotāju klātbūtni, pirmdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārējās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.
Vakar, 19:16 Ziņu aģentūra LETA
Trimdā dzīvojošais Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis pirmdien aicinājis Rietumvalstu valdības neatzīt diktatora Vladimira Putina "uzvaru" tā dēvētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.
Vakar, 18:38 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienības (ES) valstu līderi kopīgi mudina Eiropas Investīciju banku paplašināt aizsardzības jomas finansēšanu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.
Vakar, 15:25 Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas tieslietu ministrs Kalle Lānets atkāpies no amata pēc mediju ziņotā, ka valsts viņam kompensējusi īres maksu par dzīvokli, kuru viņš īrējis no padēla, un tas varētu būt pretkorupcijas likuma pārkāpums. 
Vakar, 13:46 Ziņu aģentūra LETA
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina aktīvi izmantot tehnoloģijas attīstības sniegtās iespējas, valsts aizsardzībā ieviešot dronus un mākslīgo intelektu, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.
Vakar, 13:35 Ziņu aģentūra LETA
Tuva Maskavas sabiedrotā Ķīna pirmdien apsveica Vladimiru Putinu ar pārvēlēšanu Krievijas prezidenta amatā.
Vakar, 12:55 Ziņu aģentūra LETA
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers neapsveiks Vladimiru Putinu ar pārvēlēšanu Krievijas prezidenta amatā, Šteinmmeiera birojā apstiprināja laikrakstam "Tagesspiegel". 
Vakar, 12:00 Ziņu aģentūra LETA
Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.
Vakar, 8:52 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisija (EK) ir sagatavojusi tiešsaistes aptauju, lai noteiktu un apkopotu administratīvā sloga sarežģītības cēloņus, kas izriet no Kopējās lauksaimniecības politikas noteikumiem, tajā skaitā arī reģistrēšanas un ziņošanas pienākumiem, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) tīmekļvietnē publiskotā informācija.
17.mar Ziņu aģentūra LETA
Par partijas “Vienotība” iespējamajām aplokšņu algām diskutēts visu nedēļu. Pati partija to nosaukusi par politiski motivētu uzbrukumu tās reputācijai. Tikmēr konkrētus pierādījumus neviens nav ieguvis, lai arī uzraugošo iestāžu rīcībā informācija ir jau vairākus mēnešus. Esot izdarīti pirmie secinājumi, bet tos atsakās publiskot. Nevienā iestādē arī neuzskata, ka šī lieta būtu pelnījusi īpašu uzmanību, vēsta "Nekā personīga".
17.mar Portāls nra.lv
Saskaņā ar nobalsojušo vēlētāju aptauju, ko vecis Kremļa kontrolētais Viskrievijas sabiedriskās domas pētniecības institūts (VCIOM), tā sauktajās prezidenta vēlēšanās 87% vēlētāju balsojuši par pašreizējo diktatoru Vladimiru Putinu.
17.mar Ziņu aģentūra LETA
EP deputāti otrdien, 12martā, pieņēma ar Eiropas Savienības (ES) Padomi saskaņoto plānu, kas palīdzēs samazināt enerģijas patēriņu un siltumnīcefekta gāzu emisijas būvniecības nozarē, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.
17.mar Ziņu aģentūra LETA
Partijas “Vienotība” ilggadējā biroja vadītāja Normunda Orleāna partijas valdei un tiesībsargājošajām iestādēm sūtītie iesniegumi par viņa un citu darbinieku it kā ilgstoši saņemtajām aplokšņu algām, kā arī viņa sniegtā intervija medijos radījusi pamatīgu skandālu.
17.mar Portāls nra.lv
Vēlētāju aktivitāte līdz no plkst.8 līdz plkst.17 šodien Rīgā notiekošajās Krievijas prezidenta "vēlēšanās" bijusi ļoti zema, līdz šim sasniedzot tikai 2,15% no visiem balstiesīgajiem Krievijas valstspiederīgajiem Latvijā, liecina Valsts policijas aplēses.
17.mar Ziņu aģentūra LETA
Krievijā trešo dienu turpinoties balsošanai tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, svētdien opozīcijas izsludinātajā protesta akcijā "Pusdienlaiks pret Putinu" visā pasaulē piedalījušies tūkstošiem cilvēku.
17.mar Ziņu aģentūra LETA