Politika

25.jūl
Iedzīvotāju maciņiem pēc aptiekas apmeklējuma jākļūst smaidīgākiem jau no 2025. gada 1. janvāra, bet tas var notikt, ja darbā pie jaunā zāļu uzcenojuma modeļa Veselības ministrija (VM) un Konkurences padome (KP) turpinās strādāt kopsolī; līdz šim modeļa izstrādē ministrija balstījusies uz KP atzinumiem un rekomendācijām un cer uz tikpat produktīvu sadarbību arī zāļu cenu modeļa īstenošanā, – atbildē “Neatkarīgajai” norāda veselības ministrs Hosams Abu Meri (“Jaunā vienotība”).
24.jūl
ASV senators no Demokrātu partijas Roberts Menendess, kurš ir atzīts par vainīgu korupcijā, otrdien paziņoja, ka augustā noliks senatora mandātu.
24.jūl
Saistībā ar ekspremjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā vienotība") avioreisu skandālu ir ierosināta vēl viena disciplinārlieta, Latvijas Televīzijai apstiprināja Valsts kancelejā.
24.jūl
Latvijā pieaugusi iedzīvotāju uzticēšanās valdībai, liecina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) veiktais Uzticēšanās pētījums, par kura rezultātiem informē Valsts kanceleja.
24.jūl
Krievijā propagandisti tik ļoti sapriecājās par iepriekš droši prognozējamo Džo Baidena izstāšanos no priekšvēlēšanu kampaņas, ka neko labāku neattapa kā notikušo pamatot ar prokremliskā mūziķa, skatuves vārdā “Šaman”, koncertu pie ASV vēstniecības ēkas Maskavā. Tā, protams, var ironizēt, bet Krievijā ironijai ir dziļi zemteksti.
24.jūl
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 24. jūlijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
23.jūl
Otrdien no amata atkāpusies ASV Slepenā dienesta direktore Kimberlija Čītla, šo soli sperot dienu pēc tam, kad bija atzinusi dienesta neveiksmi, nespējot novērst atentāta mēģinājumu pret Donaldu Trampu.
23.jūl
Aizdomās par iespējamu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krievijas kontrolēto Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvu tiek turēti vairāki darbinieki no Lietuvas krabju nūjiņu un zivju produktu ražotāja "Plunges kooperatine prekyba", kas daļēji pieder pārtikas grupai "Vičiūnu grupe".
23.jūl
Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri no 2025.gada 1.janvāra reorganizēt Nacionālo veselības dienestu (NVD), nododot e-veselības politikas īstenošanu un ar to saistīto uzdevumu veikšanu SIA "Latvijas Digitālās veselības centrs".
23.jūl
Bundesvēra ģenerālinspektors Karstens Breiers brīdinājis par Krievijas pieaugošajiem militārajiem draudiem Rietumiem.
23.jūl
Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 13 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.
23.jūl
Lietuvas Iekšlietu ministrija veido Apvienotos speciālos spēkus, kuru sastāvā ir specializētās tiesībsargājošo institūciju vienības.
23.jūl
Valdība otrdien atbalstīja aptuveni 1000 zemessargu un rezerves karavīru iesaistīšanu mobilizācijas mācībās un kaujas gatavības pārbaudē.
23.jūl
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs (Saskaņa) šodien vienbalsīgi ievēlēts par vienu no EP Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietniekiem.
23.jūl
ASV viceprezidenti Kamalu Herisu, kuru pēc Džo Baidena izstāšanās no cīņas par pārvēlēšanu potenciāli varētu virzīt kandidēšanai no Demokrātu partijas, sagaida lieli izaicinājumi, taču konkurence ar Republikāņu partijas kandidātu Donaldu Trampu ir iespējama, aģentūrai LETA atzina Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) direktora vietnieks Mārtiņš Vargulis.
23.jūl
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, pašreizējais mēra pienākumu izpildītājs Edvards ratnieks (NA/LRA) vērsies Pieminekļu padomē ar aicinājumu demontēt astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgas pilsētvidē.
23.jūl
Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieceri vienā valsts iestādē apvienot Valsts izglītības satura centru (VISC), Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru (JSPA).
23.jūl
Valdība otrdien Valsts kancelejas direktora amatā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāru Raivi Kronbergu.
23.jūl
Konkursa kārtībā piesaistot privātos komersantus sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveides projektā, Rīgas pašvaldība varētu ietaupīt 8,6 miljonus eiro, uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Juris Radzevičs (GKR), aģentūru LETA informēja Rīgas domē.
23.jūl
Valdību veidojošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalsta narkotiku lietošanas dekriminalizēšanu Latvijā, aģentūru LETA informēja partijā.
23.jūl
ASV Aizsardzības ministrija pirmdien brīdināja par pieaugošo Krievijas un Ķīnas sadarbību Arktikā, klimata pārmaiņām paverot reģionu lielākai konkurencei attiecībā uz jūras ceļiem un resursiem.
23.jūl
Igaunijas jaunā valdība Reformu partijas politiķa Kristena Mihala vadībā otrdien deva svinīgo zvērestu parlamentā un oficiāli sāka darbu.