Ekonomika

23.jūl
Valsts apmaksās dzelzceļa projekta "Rail Baltica" starptautisko staciju būvnieku iesniegtos rēķinus 9,636 miljonu eiro apmērā par paveiktajiem darbiem, otrdien nolēma valdība.
23.jūl
Latvijā šogad jūlija sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 855,865 miljoni eiro, kas ir par 2,7% vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 0,7% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.
23.jūl
“Patiesā labuma guvējs uz pilnvarojuma līguma pamata” – ar šādu ierakstu Uzņēmumu reģistrā (UR) var izgaisināt pārmetumus konkurences apdraudēšanā un uz krietnu brīdi publikas acīm paslēpt vispatiesāko labuma guvēju – to, kurš patiesajam labuma guvējam paraksta pilnvarojuma līgumu. Farmācijas milžu AS “AB City”, AS “Olpha” un SIA “Latvijas aptieka” īpašuma saiknes rāda, ka pietiek atrast respektablu uzņēmēju, piemēram, Gunti Beleviču un piereģistrēt viņu UR ar iepriekš minēto vārdu salikumu.
22.jūl
Gandrīz trešdaļa jeb 31 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka nejūtas droši, piedaloties ceļu satiksmē. Savukārt katrs desmitais vismaz reizi mēnesī nonāk bīstamā situācijā uz ceļa, secināts apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma Balcia veiktajā aptaujā.
22.jūl
Govs liemeņa iepirkuma cena Latvijā maijā, salīdzinot ar aprīli, pieauga par 1,7%, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.
22.jūl
Šis gads var kļūt par iespēju Latvijas ekonomiskajam atspērienam, aģentūrai LETA pauda Finanšu nozares asociācijas (FNA) valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.
22.jūl
Valdības koalīcijas politiķi vienojušies par ne vairāk kā 10 miljonu "Rail Baltica" tekošo rēķinu apmaksu, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
22.jūl
Latvenergo koncerns aktīvi attīsta jaunu saules parku aktīvu portfeli ar kopējo jaudu vismaz 100 MW visās Baltijas valstīs – tos vieno kopīga SES 100 MW vizuālā identitāte.
22.jūl
Notiek apzināta nelegālo migrantu virzīšana uz Latviju, atriebjoties par tās pieņemtajiem lēmumiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.
22.jūl
Igaunijas valdošā koalīcija, kuru veido Reformu partija, Sociāldemokrātiskā partija un partija “Igaunija 200”, pagājušās nedēļas nogalē publiskoja savu nodokļu reformas projektu, kas no Latvijas skatu punkta ir gandrīz vai šokējošs. Paredzēts, ka no 2025. gada jūlija pievienotās vērtības nodoklis (PVN) tiks paaugstināts par diviem procentpunktiem līdz 24%, bet no 2026. gada janvāra par diviem procentpunktiem līdz 24% tiks palielināts arī iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN).
22.jūl
Par projektu stadijās esošo jaunbūvju un vēsturisko ēku likteņiem saruna ar Latvijas Arhitektu savienības (LAS) prezidentu, SIA “Arhitektoniskās izpētes grupa” valdes priekšsēdētāju Artūru Lapiņu.
22.jūl
Šogad pensiju piemaksas sākuši saņemt aptuveni 30 000 pensionāru, kuriem līdz šim pensiju piemaksas bija liegtas. Vidējais pensiju piemaksas apmērs ir 34 eiro, kas ir mazāk nekā vidēji tiem senioriem, kuri devās pensijā līdz 2011. gada decembrim, kad pensiju piemaksas vēl piešķīra. Pensiju piemaksas tiem cilvēkiem, kuri darba gaitas noslēdza un devās pensijā pēc 2012. gada, valsts sāk piešķirt tikai šogad.
20.jūl
Baltijas valstu galvaspilsētās degvielas cenām pagājušajā nedēļā bija atšķirīgas tendences, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.
19.jūl
Apgrozījums "Stockmann" veikalos Baltijā šogad pirmajā pusgadā bija 35,3 miljoni eiro, kamēr pagājušā gada attiecīgākajā periodā apgrozījums bija 35,8 miljoni eiro, liecina "Nasdaq" Helsinku biržā publiskotais Somijas mazumtirgotāja "Lindex" pārskats
19.jūl
Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma atstāt trīs galvenās ECB procentu likmes bez izmaiņām. Tirgus dalībnieki sagaida likmju samazinājumu septembrī, uzsver Oļegs Andrejevs, SEB bankas Uzkrājumu, ieguldījumu un pensiju piedāvājuma vadītājs.
19.jūl
Latvija sarunās ar Zviedrijas "Telia Company" ("Telia") par telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" un mobilo sakaru operatora un tehnoloģiju inovāciju uzņēmuma "Latvijas mobilais telefons" (LMT) nākotni nevar atļauties nonākt strupceļā, piektdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).
19.jūl
Dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanai ar pašreizējo valsts dotāciju 65 miljonu eiro apmērā nepietiek, jo kravu apmēra kritums ir pārāk liels, intervijā aģentūrai LETA sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).
18.jūl
Jūnija beigās visu AS "Sadales tīkls" pieslēgto ražotāju kopējā ģenerācijas jauda bija gandrīz 740 megavati (MW), liecina "Sadales tīkla" publicētais Elektroapgādes apskats.
18.jūl
Iekšlietu resors kopumā atbalstītu mediķu rosināto iniciatīvu atbrīvot narkotiku lietotājus, tostarp, pilngadīgus no kriminālatbildības, savukārt ģenerālprokurors Juris Stukāns uzskata, ka bez ārstēšanās programmas narkotiku lietošanas dekriminalizācija, visticamāk, pasliktinās kopējo kriminogēno situāciju sabiedrībā.
18.jūl
Konfektes ar cara Pētera Pirmā foto, tēja ar nosaukumu "Krievijas impērijas kronis", arī degvīns un ikri. Krievijā un Baltkrievijā ražotus pārtikas produktus turpina tirgot gan mazos piemājas veikalos, gan plašāk zināmos veikalu tīklos, vēsta LTV raidījums "Panorāma".
18.jūl
Trešajā kārtā par Rīgas lidostas padomes locekļa amatu sacentīsies trīs pretendenti, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.
18.jūl
Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma procentlikmes saglabāt nemainīgas. ECB padomes sēdē Frankfurtē tika nolemts galveno refinansēšanas operāciju likmi saglabāt 4,25%, no