Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_downwardEkonomika

Latvija pēc investoru vērtējuma ierindojas sestajā vietā Centrālajā un Austrumeiropā, aģentūru LETA informēja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) pārstāvji, atsaucoties uz veikto uzņēmumu konjunktūras aptauju.
Vakar, 23:04 Ziņu aģentūra LETA
Latvija kapitāla tirgus attīstībā ir atpalikusi no Igaunijas un Lietuvas par apmēram pieciem gadiem, intervijā aģentūrai LETA atzina aktīvu pārvaldības uzņēmuma "INVL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Andrejs Martinovs.
Vakar, 22:17 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlaments (EP) trešdien apstiprināja tiesību aktu kopumu, kas stiprinās Eiropas Savienības (ES) instrumentus cīņai pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un teroristu finansēšanu, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.
Vakar, 19:35 Ziņu aģentūra LETA
Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) secinājumi un ieteikumi Latvijas ekonomikas izaugsmes veicināšanai pilnībā sakrīt ar valdības rīcībpolitiku, ceturtdien jaunākā OECD ekonomikas pārskata par Latviju prezentācijā atzina ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).
Vakar, 19:16 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā ir nepieciešams samazināt vēja enerģijas administratīvo slogu, kas paredz saskaņojumus no 20 institūcijām un aizliedz vēja enerģijas parku izbūvi 98% no valsts teritorijas, AS "Latvenergo" jaunākajā elektroenerģijas tirgus apskatā norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.
Vakar, 15:59 Ziņu aģentūra LETA
"Šogad varētu sagaidīt ievērojamu reālās algas pieaugumu, īpaši sabiedriskajā sektorā," TV24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?" saka "Luminor" bankas ekonomists Pēteris Strautiņš.
Vakar, 11:11 Portāls nra.lv
Latvijas pensiju sistēma ir dzīvotspējīga, to pierāda tās stabila darbība jau trīsdesmit gadu garumā. Tomēr šajā laikā ir bijuši vairāki nepārdomāti lēmumi, kas pensiju sistēmas stabilitāti ietekmē. Ņemot vērā neiepriecinošos demogrāfiskos rādītājus, Latvijai jādomā, kā nodrošināt pensiju izmaksu nākotnē, jo vienā brīdī ar esošo strādājošo rokām un viņu veiktajām sociālajām iemaksām būs par maz, lai izmaksātu pensijas. Par pensiju sistēmu Latvijā, pasaulē, par uzkrājumiem pensiju fondos, pensionēšanās vecumu “Neatkarīgās” intervija TV ciklā “Nra.lv sarunas” ar ekonomikas zinātņu doktoru Edgaru Voļski.
Vakar, 6:15 Inga Paparde, Andra Ozola
Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 35 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
AS "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 2,034 miljardus eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,9 miljoni eiro, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankā.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
"Šodien iznāk jaunais Forbes žurnāls un tas ir arī pēdējais manis izdotais numurs," mikroblogošanas vietnē 'X" raksta žurnāla galvenā redaktore Katrīna Iļjinska.
24.apr Portāls nra.lv
"Vienīgais sapratīgais veids, kā ātri risināt birokrātijas problēmas Latvijā, ir iestāžu likvidēšana," TV24 raidījumā "Kārtības rullis" saka uzņēmējs, AS SAF Tehnikas Valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs.
24.apr Portāls nra.lv
Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) nepiekrīt uzņēmuma "Bite Latvija" pārmetumiem par konkurenci ierobežojošām prasībām savā mobilo sakaru pakalpojumu iepirkumā, aģentūrai LETA sacīja PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Kļaviņa.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
"Fazer" apsver iespēju apvienot abas Baltijas maizes ceptuves vienā ražošanas struktūrā Ogrē, ražotnes modernizācijā ieguldot 18 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Fazer Bakery Baltic" pārstāvji.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Turpmāk paredzēts noteikt stingrākas prasības darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējiem, teikts Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajā noteikumu projektā, kas šodien atbalstīts valdībā.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Ļoti vilinoši skan valsts finanšu institūcijas “Altum” valdes priekšsēdētāja Reiņa Bērziņa uzskaitītais, ka “Altum” ir programmas aizdevumiem par zemām likmēm, ka “Altum” strādā ar tādiem klientiem, kuriem ir labi projekti, bet trūkst ķīlas, ka “Altum” var prasīt no saviem parādniekiem mazāku līdzfinansējumu un finansēt jaunus uzņēmumus bez kredītvēstures.
23.apr Arnis Kluinis
Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga 2,9 reizes, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.
22.apr Ziņu aģentūra LETA
Pirms nākamās apkures sezonas Rīgā divos piegājienos samazinās siltuma tarifu, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas siltums" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.
22.apr Ziņu aģentūra LETA
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) pirmdien oficiāli informējis Valsts kanceleju, ka ir nolēmis izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā.
22.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 893,1 miljona eiro apmērā jeb 2,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.
22.apr Ziņu aģentūra LETA
Rādām, stāstām un komentējam aktuālākās ziņas. Tiešraide šodien pulksten 11.
22.apr Portāls nra.lv
No neizlietoto asignējumu rezerves ministrijas pieprasījušas 57 659 091 eiro, tajā skaitā Saeima 882 tūkstošus eiro, Ministru kabinets 722 tūkstošus eiro, sabiedriskie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi - 1,77 miljonus eiro, liecina izskatīšanai otrdienas Ministru kabineta sēdē iesniegtais rīkojuma projekts.
22.apr Portāls nra.lv