Kultūra

23.aug
Šodien brīvība ir zilas debesis virs mums, kā arī pats svarīgākais – ieelpa un izelpa. Kādam brīvība ir arī izvēles brīvība – būt pašam. Pirms 35 gadiem Latvija, Lietuva un Igaunija sadevās rokās, lai nostātos brīvības pusē.
23.aug
«Es mums visiem gribētu novēlēt, lai pasaulē ir miers. Lai skan mūzika, lai cilvēki cits citu satiek koncertos, kas ne tikai sniedz baudījumu acīm un ausīm, bet arī pabaro un nomierina dvēseli. Lai valda mīlestība un ikvienam ir smaids uz lūpām. Jo, kad esam laimīgi un apgaismoti, nekas vairs nesāp un nedraud,» uzskata pasaulslavenā operas dīva, unikālā soprāna īpašniece, prestižā klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Ineses Galantes talanti» iniciatore, iedvesmotāja un žūrijas priekšsēdētāja Inese Galante.
22.aug
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Eglija-Grāvele un Grāvelis, Kaupers un Kerēvica, Lapčenoks un Ulmanis, “A-Eiropa” un Dasēns.
22.aug
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāli, apkaimju svētki un lielformāta skulptūra.
21.aug
Sarunāties ar Andri Keišu ir kā ķert saules zaķus. Tev liekas- re, rokā ir, bet pacel plaukstu un mirdzošais plankums jau draiskojas kaut kur citur.
20.aug
Sarunāties ar Andri Keišu ir kā ķert saules zaķus. Tev liekas- re, rokā ir, bet pacel plaukstu un mirdzošais plankums jau draiskojas kaut kur citur. Tik ļoti tam negribas tikt noķertam. Un atliek vien mesties šajā spēlē un virpuļot līdzi Andra stāstam tādā siltā un rotaļīgā vieglumā.
16.aug
«Klusumā var labāk sadzirdēt sevi. Klusumā var sadzirdēt cilvēku sev blakus. Kas ir tie cilvēki, kas grib būt mierā ar sevi un pasauli? Mēs taču varam satikties. Jau drīz. Vasarā. Festivālā Bauskā. Satikties un dalīties ar klusas, noslēpumainas laimes mirkļiem,» saka dziedošā aktrise, dzejniece un režisore Raimonda Vazdika.
15.aug
"Otro singlu “Čirku pilna” izlaž pašmāju Kazanova Gunariks, īstajā vārdā Gunārs. Dziesmai uzņemts arī aizraujošs video klips, kas ļauj ieskatīties romantiķa Gunarika mīlas dēku labajos un sliktajos brīžos. Dziesma pieejama populārākajās straumēšanas platformās," ziņo producente Žanete Felsa.
15.aug
"Pērnā gada rudenī dziedātāja un dziesmu autore MARTA (Marta Grigale) sevi pieteica ar pirmo dziesmu angļu valodā. Pēc gadu ilga darba un vairākiem izdotiem singliem klajā nācis 6 dziesmu minialbums (EP) “Wrong Woman”," stāsta menedžere Inese Saulaja.
15.aug
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Busulis, Sējāns un Šipkēvics, Deinats un Patmalniece, Liepiņš un Reinis, Rešetins un Strazdiņš, Dovgāne un Krapivņickis, Rinkēvičs un Madefa.
15.aug
Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes, Baltijas filmu dienas, festivāls, kino tūre, cirka un atvērto durvju diena.
14.aug
Šīs nedēļas nogalē Gulbene gaida pie sevis ciemos jauniešus, kuri grib divas augusta naktis pavadīt tehnomūzikas ritmos. Turklāt – nepieradinātā vidē, padomju laiku industriālajā zonā Dzelzceļa ielā 2, kas laika gaitā zaudējusi savu ierasto funkcionalitāti un kļuvusi par sava veida alternatīvās pulcēšanās vietu.
13.aug
Latvijas Kultūras akadēmijas docente, runas pedagoģe un aktrise Zane Daudziņa 8. augustā mūzikas namā “Daile” atklāja savu piekto grāmatu “Bērnudienas Komunālijā”.
10.aug
«Esmu bijusi tikai uz vienu skolas vecāku sapulci, jo parasti man tajā laikā ir darbs. Es arī neesmu īpaši aktīva vecāku «čatā», vairāk vēroju no malas,» saka teātra un kino aktrise un dvīņu meiteņu – Idas un Gunas (8) – mamma Anta Aizupe.
8.aug
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Akuratere un Hermanis, Arbidāne un Rūrāns, “Dagamba” un “Latvian Voices”, Birģele un Krenberga, “The Tiger Lillies” un “Dakh Daughters”.
8.aug
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, kino performances, mūzu simpozijs, dejas lielizrāde un senioru festivāls.
5.aug
Pirmizrādes, viesizrādes, filma, koncertuzvedums un festivāli.
4.aug
Klāt ir noslēdzošā Valmieras vasaras teātra festivāla diena. Izrādes ir atstājušas pēdas un šodien festivāls ar gandarījumu izskanēs.
3.aug
Šodien rit Valmieras vasaras teātra festivāla otrā diena ar savu plašo un daudzveidīgo programmu. Skatītāji ieradušies no visas Latvijas, jo šāds festivāls nav ikdiena.
2.aug
 «Kārtējo reizi dzīve man piespēlēja iespēju parādīt to, ko es nebūtu gribējis rādīt. Jo tāds, kāds esmu seriālā, es esmu tad, kad esmu viens. Tāds es gribētu būt ikdienā, bet man nākas sevi apvaldīt un «ierāmēt»,» atzīst populārais un tautā mīlētais mūziķis Intars Busulis. Režisors Māris Bezmers viņam uzticējis galveno lomu topošajā pašmāju komēdijseriālā «Templis».
2.aug
Šodien sākas Valmieras vasaras teātra festivāls. Aiz muguras darbs, kas prasījis, iespējams, sviedrus, kādu sirmu matu un arī enerģiju. Taču tam visam pāri ir viens, kas viņus visus – festivāla radošo komandu, organizatorus, režisorus, māksliniekus, aktierus un arī skatītājus – vieno. Tas ir teātris.
1.aug
Jau rītdien sāksies ilgi gaidītais Valmieras vasaras teātra festivāls, kas norisināsies trīs dienas. Režisori, aktieri, mākslinieki, radošā komanda un organizatori ir strādājuši ilgu laiku, lai izrādes pārsteigtu teātra cienītājus.