Kultūra

10:03
Aizvadītajās dienās iepazināmies ar daudzsērijas filmas “Asistente” komandu – režisorēm un aktieriem, kuri spēlē nozīmīgas lomas. Aprunājāmies par kino Latvijā, komandas darbu un izaicinājumiem.
Vakar, 9:05
Aktieris un režisors Matīss Budovskis pēdējos gados filmējies Elzas Gaujas filmā “Mamma vēl smaida”, Elizabetes Gricmanes filmā “Vietām gaidāms stiprs lietus” un citās. Tagad arī daudzsēriju filmā “Asistente”, kur aktieris atveido galvenās varones Lailas (Elizabete Lielmane) draugu.
14.sep
Jaunā Rīgas teātra aktrise Baiba Broka daudzsēriju filmā “Asistente” atveido galvenās varones- Lailas, ko spēlē aktrise Elizabete Lielmane, mammu Gunu.
13.sep
Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Elizabetei Lielmanei šī ir pirmā galvenā loma kinofilmā. Aktrise spēlē Lailu daudzsēriju filmā “Asistente”, kura izvēlas mainīt karjeru un sāk visu no nulles, ceļā sastopoties ar dažādiem izaicinājumiem.
13.sep
«Es ceļoju starp Latviju un Itāliju, un šis mainīgais dzīves stils man ir piemērots – katrs pārbrauciens dod iespēju jaunam sākumam un ļauj no jauna ieraudzīt skaisto attiecīgajā vietā. Ir arī otrādi – var aizbēgt, ja kaut kas sadusmo vai nomāc,» saka arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli.
12.sep
Režisores Lienes Lindes pilnmetrāžas spēlfilma “Melnais samts” tika prezentēta 2023. gada februārī. Pagājis neilgs laiks, un režisore Liene Linde no jauna iet pa sarkano paklāju.
12.sep
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, Dzejas dienas, Baltijas jūras koru konkurss, “kultūrkūlenis”, laikmetīgā deja un gaisa akrobātika.  
12.sep
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Hermanis un Groza, Apkalna, Krēmers un Kuzma, Kaijaka un Lūsis, Jākobsons un Freidenfelds.
11.sep
9.septembra vakarā satraukums mijās ar saviļņojumu par paveikto, jo pirmizrādi piedzīvoja jaunās paaudzes režisoru Alises Zariņas un Lienes Lindes jaunā daudzsēriju filma “Asistente”. Tajā pulcējās aktieri, ģimenes un radošā komanda.
7.sep
Kristians Brekte ir latviešu mākslinieks, kas pazīstams ar saviem provokatīvajiem darbiem.
7.sep
Pašmāju grupu “YŪT” pēdējā laikā Latvijā dēvē par uzlecošo grupu. Intervijas radio, koncerti uz dažādām skatuvēm, kā arī jauni singli. Grupas “YŪT” dziesma “Tuvu” vairākas nedēļas bija dziesmu TOP pirmajās vietās.
6.sep
Sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz…” sestā sezona nāk klajā ar vairākiem jaunumiem. Viens no tiem – vadītāja.
6.sep
Šobrīd aktīvi norisinās darbs pie TET TV populārākā pašmāju seriāla “Nelūgtie viesi”, jo režisors Vlads Kovaļovs un producente Lelde Kovaļova kopā ar aktieriem un filmēšanas komandu, kas šogad ir no vairākām valstīm, atrodas Liepājā, lai finišētu trešās sezonas filmēšanu.
6.sep
«Vienmēr, skatoties atpakaļ, man ir sajūta, ka man kaut kā «nepieklājīgi» laimējas. Tādā nozīmē, ka manā dzīvē ir notikušas dažādas lietas, par ko būtu varējis tikai sapņot,» atzīst profesors Mārcis Auziņš.
5.sep
Armands Ikalis jau sen ir pazīstams kā aktieris dažādos kino projektos, un ne tikai, taču aizvadītajos gados viņš sevi apliecina arī kā uzņēmējs, jo ir militaryshop.lv un mil-coffee.com īpašnieks.
5.sep
TV producente Aija Strazdiņa-Ratinska ir veidojusi vairākus TV projektus. Viens no populārākajiem un brīžiem pat šokējošākajiem ir sociālais projekts “Caur ērkšķiem uz…”.
5.sep
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, teātra festivāls, starpdisciplinārs piedzīvojums, kultūras mantojuma dienas, “Baltā nakts” un Tēva dienas festivāls.
5.sep
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Streičs un Tertelis, Eihe un Mičule, Brīze un Zariņa, Osokins un “Kamēr…”
4.sep
Māris Krastiņš ir viens no pieprasītākajiem pasākumu vadītājiem Latvijā, arī kāzu vadītājs. Par to liecina viņa grafiks un vienas sezonas pasākumu skaits.
4.sep
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pie B tuneļa atklāta lielformāta portretu fotoizstāde, kur iemūžinātas sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz…” sestās sezonas dalībnieces, kuras vēlas mainīt savu līdzšinējo dzīvi. Viņu dzīvesstāsti ir skaudri, taču cerības ir visām.
2.sep
Lai skanīgāko dziesmu ritms un rotaļīgums pavada visu mācību gadu – gan mazus, gan lielus, 1.septembrim ir jāsākas uz pozitīvām, skanīgām un melodijās apvītām notīm. Lai prieks šodien, dodoties uz skolu, pieņemas spēkā, lai dziesmas paceļ garastāvokli.
1.sep
Dvīnes, kas godīgi atzīst, ka ir dažādas un nebūt nav divas ūdens lāses, lai gan audzēkņi un viņu vecāki viņas abas jauc vēl šodien. Par to arī parunājām intervijas otrajā puse. Kā tas ir – būt divām un dzīvi vest roku rokā.