Receptes

11:03
Dzērveņu mērce saistās ar svētku galdu, taču patiesībā tā ir pārsteidzoši universāla. Saldi skābenā garša piešķir ēdieniem dzīvīgumu, un mērci var izmantot arī brokastīs, pusdienās, vakariņās un desertos.
15.nov
Ar dzērvenēm, ķiršiem vai avenēm – izvēlies savu svētku garšu! Smilšu mīklas trauslums, viegli skābenas ogas un zeltaina restīte virsū rada siltuma un mājīguma sajūtu, kas piestāv arī svētku galdam - šo pīrāgu var gatavot gan ar svaigām, gan saldētām ogām – dzērvenēm, ķiršiem vai avenēm. Ar recepti dalās “Southern Living”.
14.nov
Kraukšķīgi lavaša rullīši ar pildījumu ir lieliska iespēja ātrām un gardām brokastīm. Plāns lavašs pārvēršas zeltainā, aromātiskā rullītī ar sulīgu un aromātisku pildījumu, atklāj ēdienu blogeris Alekss Mils.
12.nov
Karamelizēti sīpoli ir viens no tiem gandrīz maģiskajiem brīžiem: parasti, ikdienišķi sīpoli lēnām pārvēršas mīkstā, zeltainā, smaržīgā, saldi sīrupainā masā. Bet bieži, mēģinot tos ātri apcept, tie kļūst rūgti, cieti, piedeg vai izdalās daudz ūdens un beigās nesanāk nekas īpašs. Kā pagatavot perfektus karamelizētus sīpolus? Raksta “BBC Food”.
12.nov
Šī maigā bumbieru kūka ir pagatavota bez grama miltu, kas ir tikpat laba kā augstas klases kafejnīcās. Tā ir lieliska izvēle mājīgai rudens tējas dzeršanai, saka Lilija Cvita, pavāre un ēdienu blogere, piedāvā RBC.
11.nov
Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.
9.nov
Zupas ir viens no ērtākajiem ēdieniem – pagatavo lielāku katlu un vari baudīt vairākas dienas. Taču nereti pēc atkārtotas sildīšanas zupa kļūst duļķaina, dārzeņi izjūk, kartupeļi pārvēršas biezputrā. Kā uzsildīt zupu pareizi, skaidro “Simply Living”.
8.nov
Vai olu kultenis garšo nedaudz pliekani? Uzziniet sastāvdaļu, lai iegūtu labāku garšu un kas brokastis pacels jaunā līmenī.
7.nov
Ir receptes, kuru pagatavošanai nav vajadzīgi īpaši notikumi vai svētki - tās ir siltas, mājas un mierpilnas. Šis kēkss ir tieši tāds - mīksts, maigs, vienkāršs, bez pārlieka salduma. Kēkss lieliski izdosies gan ar saldētām ogām, gan ar pāris karotēm ievārījuma – tas piešķir maigu skābumiņu un mājīgu aromātu. Ar recepti dalās “Southern Living”.
5.nov
Ja kārojat kaut ko ātru, maigu un smaržīgu, izmēģiniet šīs ābolu pankūkas. Vienkāršas sastāvdaļas, tikai dažas minūtes pagatavošanai — un jūsu galds būs pilns ar pūkainām, zeltainām pankūkām, kas kūst mutē.
5.nov
Ko pagatavot Mārtiņdienas skolēnu tirdziņiem, šāds jautājums ir biežākais pirms Mārtiņiem, jo daudzās skolās tiek organizēti šie jau par tradīciju kļuvušie pasākumi.
3.nov
Vienkārša, bet eleganta pasta, kas gatava 20 minūtēs. Ideāla vakariņām, kad gribas kaut ko sildošu un aromātisku. Ķiploku maigums, saldie tomāti un krēmīgais mērces pamats rada perfektu līdzsvaru starp vieglumu un sātīgumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
31.okt
Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
31.okt
Veselīgi, sātīgi un tik vienkārši Kuskuss ir viens no tiem produktiem, kas vienlaikus sniedz komfortu un sāta sajūtu, bet ir ļoti vienkārši pagatavojams. Siltie kuskusa salāti ar ķiršu tomātiņiem ir lieliska izvēle gan darba dienas pusdienām, gan vakaram, kad gribas ko sildošu, bet ne smagu. Šajā ēdienā apvienojas graudainā tekstūra, dārzeņu svaigums un citrona notis, kas paceļ garšu jaunā līmenī. Ar recepti dalās “bonappetit.com”.
27.okt
Saldais kartupelis jeb batāte nav tikai moderns dārzenis no veselīga uztura blogiem – tā ir dabiski salda, krēmīga un uzturvielām bagāta sakne, kas Latvijā kļuvusi par īstu rudens dārzeņu karalieni. Batāte satur beta-karotīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas, bet tās garša – nedaudz riekstaina un maigi salda – lieliski sader ar pikantām un aromātiskām garšvielām. Izmēģini pagatavot karamelizēto saldo kartupeli ar burkāniem un sīpoliem - lielisks gan kā veģetārs pamatēdiens, gan kā piedeva pie sātīgākiem gaļas ēdieniem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
25.okt
Drēgnos vakaros pēc garas darba diena bieži vien alkstam pēc kaut kā silta, salda un komfortablas sajūtas sniedzoša. Taču cukura pārpalikums organismā var būt neveselīgs, radīt smaguma sajūtu vēderā un nav draudzīgs tiem, kas cenšas uzturēt slaido līniju. Labs risinājums ir izmantot siltumu, garšvielas un tekstūru, lai desertu padarītu saldāku bez papildus cukura - izmēģiniet pagatavot siltos ābolus ar riekstiem un kanēli kopā ar “Real Simple”.
24.okt
Kijevas kotlete ir klasisks ukraiņu ēdiens, kas apvieno maigu gaļu ar bagātīgu sviesta garšu un var viegli kļūt par jebkuru pusdienu vai vakariņu centrālo elementu, saka eksperti.
23.okt
Maize var būt daļa no veselīga uztura, ja vien tā ir gatavota no veselīgām sastāvdaļām. Kā mājās cept veselīgu maizi?
21.okt
Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.
20.okt
Ābolu biezenis ir galvenā sastāvdaļa vienkāršā, bez cepšanas pagatavojamā trīs sastāvdaļu kūkā, kas ir tikpat garšīga, cik estētiski pievilcīga, pateicoties šim pārsteidzošajam papildinājumam.
19.okt
Kad vajadzīgs ātrs, veselīgs un garšīgs ēdiens, sāļais biezpiena pīrāgs ar dārzeņiem ir ideāla izvēle - tas apvieno krēmīgu tekstūru, svaigas dārzeņu garšas un vieglu aromātu no zaļumiem, radot maltīti, kas der gan brokastīm, gan vieglām vakariņām vai uzkodām. Šī recepte ir vienkārša, ātri pagatavojama un ļauj izmantot sezonas dārzeņus. Ar recepti dalās “BBC Food”.
19.okt
Kad dienas kļūst īsākas un saules gaismas arvien mazāk, daudzi izjūt nogurumu, skumjas vai vienkārši “pelēku” garastāvokli. Tā nav tikai noskaņa – ziemas melanholijai ir arī bioloģisks pamats. Mazāk gaismas nozīmē mazāku serotonīna un D vitamīna daudzumu organismā, kas ietekmē arī to, cik priecīgi un enerģiski jūtamies. Bet labs jaunums ir tas, ka ēdiens var būt viens no vienkāršākajie veidiem, kā palīdzēt smadzenēm atgūt līdzsvaru. Kā? Iesaka “BBC Food”.