Receptes

18:03
Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
20.okt
Virtuves huligāns Pipars akcentē – šī recepte derēs visiem dārzeņiem un garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas pievienos.
19.okt
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis pīrāgs ir īstu latviešu un skandināvu gaumē. Turklāt droši šprotes var likt vairāk, jo bez šprotēm šis pīrāgs zaudē visu burvību.
18.okt
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
17.okt
Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.
16.okt
Bagātīga, garšīga barbekjū mērces recepte, ko var pagatavot tikai 10 minūtēs. Vienkārši sajauciet visas sastāvdaļas blenderī un izbaudiet pārsteidzošo garšu.
14.okt
Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 
13.okt
“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
 Apnikuši tradicionālie svētku salāti? Tad pievērs uzmanību šiem salātiem. “Tie ir ļoti latviski, jo gan vista, gan siers latviešiem ir raksturīgi, un maize ir nacionālais ēdiens. Latvietis bez maizes nav latvietis,” secina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
Marinēti dārzeņi bieži ir ēdienkartē un tiek ēsti gan ziemā, gan vasarā. Ko darīt ar šķidrumu no burkas pēc tam, kad visi dārzeņi ir apēsti? Daudzi droši vien to vienkārši izlej. Taču profesionāļi iesaka izmantot pārpalikušo marinādi.
7.okt
Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.
6.okt
“Recepti atradu vecmāmiņas recepšu kladē. Ābolus, protams, var aizvietot ar citiem augļiem un ogām - visu, kas ir saldēts vai piedāvājumā tirgū. Klāt pasniedz šokolādes mērci vai arī uzputotu saldo krējumu,” iesaka virtuves huligāns Pipars.
5.okt
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.
4.okt
Diētisks ēdiens tiem, kas ievēro diētu un sargā figūru. Cepta liellopa gaļa ir ideāla izvēle tiem, kam rūp sava veselība. Šis ēdiens ir bagāts ar B vitamīniem, minerālvielām un aminoskābēm, padarot to par veselīgu uztura papildinājumu.
3.okt
Daudzas mājsaimnieces meklē receptes vienkāršam un garšīgam ēdienam, ko pagatavot vakariņām visai ģimenei. Viegli salāti ar krabju nūjiņām būs īsts hīts uz galda. Ja gribas ko pavisam jaunu, tad krabju nūjiņas ar zirņiem var pagatavot gandrīz katru dienu. Tas ir lēti un ļoti ātri.
2.okt
Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.
1.okt
Plūmju ievārījums izceļas ar spilgto garšu un aromātu. Plūmju ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem. Dārzeņus, augļus un ogas vislabāk ēst to nogatavošanās sezonā.
30.sep
Ja šovasar vēl neesat pagatavojis šo maigo un gardo ēdienu, tad pasteidzieties! Daži jaunie dārzeņi jau iet mazumā. Šim ēdienam labi der vistas fileja. Sautējuma recepte ir populāra dažādās valstīs. Un šī popularitāte ir pelnīta, jo ēdiens ir garšīgs, maigs un neprasa īpašas kulinārijas prasmes.
29.sep
Pipars stāsta, ka šī šķietami tradicionālā pasta ar nosacīti Boloņas mērces pieskaņu viegli pārtop par kaut ko mazliet interesantāku. Atliek tikai pievienot sieru un bietes.
28.sep
Atzīmē septembra izskaņu kopā ar Pipara ēdienu, kas ļaus novērtēt kartupeļus no jauna.
27.sep
Ātri, garšīgi un ar minimālām sastāvdaļām. Pasta ar kotletēm tomātu mērcē ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Tajā apvienoti gardi gaļas gabaliņi un smalka tomātu mērce, kas ēdienam piešķirs īpašu garšu.
26.sep
Pārtikas un ēdiena gatavošanas pasaulē olas pieder pie savas kategorijas. Profesionālajā virtuvē olām ir tūkstoš lietojumu. Neviens nevēlas vecas olas, taču virtuvē ir gadījumi, kad olām, kam ir vismaz nedēļa, var būt labākas īpašības un tās var būt labāka izvēle nekā svaigākas alternatīvas.