Receptes

Receptes

Saldās un sāļās krepes

Deizija Estere Markusa

Vienkārša uzkoda. Olu kultenis ar kazas siera mērci

Monika Sila

Visvienkāršākā olu kulteņa pagatavošanas metode ir olas iesist bļodā, pievienot pienu vai ūdeni un sakult. To var cept iepriekš uzkarsētā izkausētā sviestā uz lēnas uguns, bieži maisot, līdz olas ir mīkstas un sarecējušas.

Franču gardums - kazas siers

Marta Magone

Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.

Augs, kas atbaida kaķus

Marta Magone

Pavasaris ir klāt un gaisā virmo meža ķiploku smarža. Savvaļas ķiploki jeb lakši ir sastopami gandrīz visos mežos. Mežā tie aug lielos klājienos un tos ir grūti nepamanīt. Smarža ir nepārprotama.

Siera suflē

Marta Magone

Suflē (soufflé) radies 18. gadsimta Francijā un tiek pasniegts gan kā pamatēdiens, gan kā saldais ēdiens. Parasti tiek gatavots no divām pamata sastāvdaļām – no olu dzeltenuma krēm

Esiet pazīstami! Raudzēta maize- fokača

Deizija Estere Markusa

Nekas nevar būt vienkāršāks par fokačas izcepšanu. Šo vienkāršo maizi nav nepieciešams mīcīt.

Pavasara zaļumu pīrāgs ar vistu un spinātiem

Monika Sila

Laiks spinātiem! Spināti pieder pie Chenopodiaceae dzimtas, kurā ietilpst bietes, mangoldi un kvinoja. Tam ir līdzīgs garša ar šiem dārzeņiem – biešu zaļumu rūgtums un mangolda nedaudz sāļā garša.

Kartupeļu pankūkas

Deizija Estere Markusa

Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.

Vienkāršs veids, kā uzlabot olīveļļas garšu

Monika Sila

Parastā olīveļļa, ko pērk ikdienas gatavošanai un lieto ikdienā, parasti ir ar vāju olīvu garšas un kopumā tā garšo diezgan neitrāli.

Kūkas un pudiņš, ko pagatavo mikroviļņu krāsnī

Marta Magone

Šīs gudrās receptes tiek pagatavotas mikroviļņu krāsnī dažu minūšu laikā, izmantojot pārsvarā veikala nopērkamās sastāvdaļas. Vai meklējat ātru pudiņa risinājumu?

Ēdieni ar avokado vakariņām

Monika Sila

Avokado, kas pazīstams arī kā aligatora bumbieris vai sviesta auglis, ir ogu veids, aug siltā klimatā.

Kārdinoša, gaisīgi viegla – kūka Pavlova

Marta Magone

Saputota olbaltuma bezē, putukrējuma, sezonāli svaigu ogu un ogu mērces koppriekšnesumu, apvienotu vienā kūkā, nudien var salīdzināt ar leģendāro  baleta prīmu Annu Pavlovu– dievīga!

Svinīgais Lieldienu Napoleons Pipara izpildījumā

Rojs Puķe

Kūka izskatās ļoti iespaidīgi un garšo arī tieši tāpat.

Tostmaizes ar olu salātiem

Rojs Puķe

Pipars dalās ar recepti, ko darīt, kad mājās ir palikušas Lieldienu olas vairāk par kāroto.

lasītākais