Virtuves huligāns Pipars sveic tautiešus Latvijas dzimšanas dienā ar recepti, kas patiks visām gaumēm.
“Šī ir ļoti vienkārša ābolkūka. Pamatu bez āboliem, var izmantot arī vairāku slāņu tortei - sagriez uz pusēm un iesmērē ar krēmu vai ievārījumu, tad garnē virspusi. Arī olu daudzumu var mainīt - var likt gan 2 olas, kas nozīmē, ka tad kūka būs blīvāka, gan 3. Vai arī putot olas, neatdalot atsevišķi baltumus no dzeltenumiem. Ābolu vietā var likt arī rabarberus, bumbierus vai cietus persikus. Taču, ja vēlies gaisīgu, vieglu un tādu kūku, lai visiem ir pārsteigums, tad seko receptei,” iedrošina Pipars.
SASTĀVDAĻAS (ģimenei):
4 olas
1 gl. milti
1 gl. cukurs
3 āboli
1/2 tējk. vanilīna cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
PAGATAVOŠANA:
1.Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus uzputo līdz stingrām putām.
2.Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzputo līdz olas paliek gaišas un palielinās apjomā. Tad pievieno miltus ar cepamo pulveri un ātri uzputo vēlreiz.
3.Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un iejauc mīklā. Un pēdējos uzmanīgi, bet ātri iecilā olu baltumus.
4.Formu iesmērē ar eļļu un pārliek mīklu. Pa virsu uzbēru saldētas brūklenes, burtiski pussauju. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apmēram stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Padoms
Pirms pasniegšanas iesaku kūku atdzesēt. Un man ļoti tā garšo ar saldējumu, tāpēc parasti es cukuru lieku mazāk nekā vienu glāzi.
Lai garšīgi svētki!