Receptes

4.nov
1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.
3.nov
“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
2.nov
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.
1.nov
Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.
31.okt
Rudens vai ziemas mēnešos var sarīkot vegānu vakariņu ballīti. Izcepiet ķirbi ar gardu rīsu, fenheļa, ābolu, granātābolu sēklu un pekanriekstu pildījumu.
30.okt
Pagatavo šos svētku cepumus ar baltās un tumšās šokolādes kombināciju un iepriecini savus Helovīna svinētājus.
29.okt
Aukstajos mēnešos mūsu ķermenis mēdz vēlēties vairāk pārtikas, lai saglabātu siltumu, tāpēc vēlamies smagākiem ēdieniem. Viena lieta, kas var būt tik nomierinošs dzēriens, kā karstā šokolāde. Tikai tas, protams, nav veselīgākais, kā droši vien zināt.
28.okt
Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.
27.okt
“Ja brokastīs, pusdienās vai launagā gribās karstmaizītes, tam nav obligāti jākarsē krāsns. Visu var pagatavot karstā gaisa krāsnī,” padomā dalās virtuves huligāns Pipars.
26.okt
Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.
24.okt
Ķirbju pankūkas ir garšīga un veselīga alternatīva tradicionālajam kartupeļu ēdienam. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, un ir lielisks papildinājums galvenajai ēdienkartei vai uzkodai.
23.okt
Ķirbis ir ne tikai rudens simbols, bet arī neticami veselīgs produkts. No tā gatavo putras, zupas, sautējumus, sukādes un sulas. 
22.okt
Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
20.okt
Virtuves huligāns Pipars akcentē – šī recepte derēs visiem dārzeņiem un garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas pievienos.
19.okt
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis pīrāgs ir īstu latviešu un skandināvu gaumē. Turklāt droši šprotes var likt vairāk, jo bez šprotēm šis pīrāgs zaudē visu burvību.
18.okt
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
17.okt
Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.
16.okt
Bagātīga, garšīga barbekjū mērces recepte, ko var pagatavot tikai 10 minūtēs. Vienkārši sajauciet visas sastāvdaļas blenderī un izbaudiet pārsteidzošo garšu.
14.okt
Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 
13.okt
“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
 Apnikuši tradicionālie svētku salāti? Tad pievērs uzmanību šiem salātiem. “Tie ir ļoti latviski, jo gan vista, gan siers latviešiem ir raksturīgi, un maize ir nacionālais ēdiens. Latvietis bez maizes nav latvietis,” secina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
Marinēti dārzeņi bieži ir ēdienkartē un tiek ēsti gan ziemā, gan vasarā. Ko darīt ar šķidrumu no burkas pēc tam, kad visi dārzeņi ir apēsti? Daudzi droši vien to vienkārši izlej. Taču profesionāļi iesaka izmantot pārpalikušo marinādi.