Receptes

19.sep
Kartupeļu pankūku kūka ir vienkāršs veids, kā parastās kartupeļu pankūkas pārvērst izsmalcinātā ēdienā. Tā patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, saka ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
17.sep
Miltu iepakojums bieži vien šķiet kā vienkāršs virtuves pamatelements, taču pareiza uzglabāšana ietekmē gan to garšu, gan uzturvērtību. Pat svaigi milti var ātri zaudēt aromātu un savas labās īpašības, ja tiek pakļauti nepareiziem apstākļiem. Ar dažiem vienkāršiem soļiem vari pagarināt miltu svaigumu un nodrošināt, ka tava maize, pankūkas vai cepumi vienmēr sanāk gardi. Vairāk par miltu uzglabāšanas padomiem lasi kingarthurflour.com.
17.sep
Šīs pankūkas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas un lieliski piemērotas rudenim. To gatavošanai izmanto svaigus ķirbjus un pilngraudu miltus, kas padara tās aromātiskas un sātīgas. Ar recepti dalās “Southern Living”.
15.sep
Skābā krējuma kūka (smetannyk) pārsteidz ar maigajām kārtām un krēmīgo skābā krējuma pildījumu.
14.sep
Klasiska ābolu ievārījuma recepte ir laika gaitā pārbaudīta, kas ļauj pagatavot biezu, aromātisku un maigu ievārījumu.
13.sep
Āboli, bumbieri un ķirbji mums asociējas ar rudens klasiku – pīrāgiem, sulām vai vienkārši veselīgu našķi starp ēdienreizēm. Taču tos iespējams pārvērst pavisam citā pieredzē, piešķirot mazliet asuma un saldenas pikantuma. Ābolu, bumbieru vai pat ķirbju šķēles ar čili un medu ir vienkārša, bet pārsteidzoša uzkoda, kas noteikti patiks tiem, kuriem patīk kulināri eksperimenti. Ar recepti dalās “BBC Food”.
12.sep
Rīta kafijas tase daudziem ir svarīgs rituāls – aromāts, garša un enerģijas lādiņš. Tomēr tieši kofeīns ir tas, ka tas var traucēt miegu, izraisīt nemieru vai pat sirdsklauves. Par laimi, kafijas vietā ir vesela pasaule ar alternatīvām dzērienu iespējām, kas sniedz līdzīgu rituāla baudījumu, bet nebojā miega kvalitāti, raksta “healthline.com”.
12.sep
Vai esi kādreiz domājis, ka bietes var būt slepenā sastāvdaļa kūkā? Lai arī sākotnēji tas var šķist dīvaini, bietes desertos piešķir ne tikai skaistu krāsu un mitrumu, bet arī padziļina šokolādes garšu. Rezultāts ir maiga, bagātīga un sulīga kūka, kurā dārzeņa klātbūtne paliek gandrīz nemanāma. Šī recepte ir lielisks veids, kā pārsteigt viesus vai pašam izbaudīt neparastu rudens gardumu, raksta “Kitchn”.
11.sep
Rudens ir laiks, kad brokastis kļūst par īstu siltuma un komforta brīdi. Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir veselīgs, gardš un ātri pagatavojams variants, kas ļauj izmantot vietējos augļus. Papildus siltums, ko sniedz kanēļa aromāts, palīdzēs pamosties un sagatavoties dienai. Ar recepti dalās “BBC Food”.
10.sep
Humoss tradicionāli tiek uzskatīts par sāļu uzkodu vai brokastu piedevu, taču, ja mazliet radoši paeksperimentē, tas var kļūt arī par neaizmirstamu desertu. Ar recepti dalās “Living good”.
10.sep
Rudenī ķirbis ir atrodams gandrīz katrā virtuvē, taču bieži vien to izmanto tikai dažās klasiskās receptēs – zupā, pīrāgā vai marinē ziemai. Patiesībā šis daudzpusīgais dārzenis piedāvā daudz vairāk gan kulinārijā, gan ikdienas dzīvē. Lūk, pieci neparasti, bet ļoti praktiski veidi, kā ķirbi izmantot citādi, kopā ar “Simple Living”.
9.sep
Rudens un ziema ir sezona, kad mūsu ēdieni kļūst sildoši, krēmīgi un aromātiski. Tieši šajā laikā īpaši labi noder garšvielu maisījumi, kas papildina zupas, sautējumus, ceptus dārzeņus un pat dzērienus ar siltu aromātu. Gatavojot garšvielu maisījumu mājās, tu vari kontrolēt intensitāti, kvalitāti un izvairīties no liekiem konservantiem. Izmēģini šo garšvielu maisījumu kopā ar “The Spruce Eats”.
9.sep
Rudens burvība slēpjas zeltītajos dārzos un krāšņajos augos - taču kā šo bagātību saglabāt, lai baudītu arī ziemā? Šajā rakstā atklāsim vienkāršus, taču gudrus padomus, kā rudens dārzeņus un garšaugus saglabāt pēc iespējas garšīgākus. Saldēt vai kaltēt - tas ir jautājums, uz kuru atbilde atkarīga no audzējuma veida, lietošanas plāna un vēlamā rezultāta. Ar padomiem dalās “Southern Living”.
8.sep
Vēlies ātru, veselīgu un vizuāli pievilcīgu maltīti, kas priecē gan acis, gan garšas kārpiņas? Šīs krāsainās salātu bļodas apvieno kraukšķīgus dārzeņus, sulīgus citrusaugļus un grauzdētus riekstus, radot perfektu harmoniju starp garšu, tekstūru un vitamīniem. Ideāli piemērotas vieglām pusdienām, uzkodām vai pat kā vakara maltīte. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
7.sep
Pirms gaļas gabala ievietošanas pannā, ir vērts to rūpīgi nosusināt ar papīra dvieli. Šis vienkāršais solis palīdz iegūt zeltainu garoziņu, vienlaikus saglabājot iekšpusi sulīgu, norāda vietne Epicurious.
7.sep
Vēlies vieglu, veselīgu un krāsainu maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas? Šis zaļais ēdiens apvieno kremīgu avokado, svaigus brokoļus un atsvaidzinošu citronu un piparmētru kombināciju. Tas ir ideāli piemērots gan brokastīm, gan vieglām pusdienām, un pagatavojams vien dažu minūšu laikā. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
4.sep
Vai vēlaties pagatavot picu, kas katru reizi izdodas perfekti?
1.sep
Kad skolas diena beigusies, nevienam negribas stāvēt pie plīts stundām ilgi. Tajā pašā laikā gribas ko veselīgu, bet arī tādu, ko bērni ēd ar prieku. Šeit talkā nāk “tako bļodiņas” – radošs ēdiens, kur katrs var salikt sev vakariņas pēc sirds patikas, iesaka “Kitchn”.
31.aug
Lai gan olu kultenis ir vienkāršs ēdiens, to visā pasaulē gatavo diezgan atšķirīgi, un, tiklīdz būsiet nogaršojuši franču versiju, iespējams, vairs nekad neatgriezīsieties pie tās.
29.aug
Vērts izmēģināt šo vienkāršo deserta recepti. To var ātri pagatavot, un tas kļūs par spilgtu akcentu uz vasaras galda. Ikviens to var pagatavot mājās bez piepūles, saka ukraiņu ēdienu blogere Marija Makarčuka.
28.aug
Klasiskos saldās biezpiena plācenīšus var aizstāt ar sāļajiem, pasniegtiem ar skābo krējumu.
28.aug
Karstā dienā vai pēc intensīva sporta mēs nereti jūtamies noguruši, un ūdens vienmēr nepalīdz tik ātri, kā gribētos. Tas notiek tāpēc, ka fiziskas slodzes laikā ķermenis zaudē ne tikai šķidrumu, bet arī elektrolītus – minerālvielas, kas palīdz muskuļiem un nervu sistēmai darboties. Tieši šeit talkā nāk izotoniskie dzērieni! Kā tādu pagatavot mājās? Skaidro “Mayo Clinic”.