Receptes

14.jūl
Svētdienai piestāv gardas un mazliet neierastākas garšas no virtuves huligāna Pipara, kurš uztic savu recepti Dzīvesstils lasītājiem.
13.jūl
Pipars stāsta, ka tad, kad viņš dodas iepirkties uz tirgu, vienmēr iegādājas dārzeņus.  “Es nopērku jaunus dārzeņus un tad par veco pirkumu piemirstās. Vai arī biju kaut ko plānojis pagatavot, bet plāni mainās un dārzeņi paliek grozā skumt.”
12.jūl
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet  sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
8.jūl
Ja pamēģināsiet pagatavot šīs pankūkas, jūs nepārstāsit tās gatavot. Tās noteikti kļūs par jūsu iecienītākajām pankūkām.
7.jūl
Pipars ir pārliecināts, ka vasarai piestāv un pienākas īpašs deserts vai uzkoda. Abos variantos, tas ir kaut kas fantastiski garšīgs.
7.jūl
Laimīgi tie, kuriem lavandas dārzā aug kā paklājs. Tās ziedi ir ne tikai acij tīkami, bet arī ļoti noderīgi ikdienā.
6.jūl
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka sviestmaižu uzkodu kūka būs pasakaini garšīga un vienkārša uzkoda.
5.jūl
Sākotnējā ēdiena versija bija sēņu, kartupeļu un teļa gaļas sautējums, kas garšoja ar bešamela mērci un sieru.
3.jūl
Rozmarīns satur antioksidantus, pretmikrobu un pretiekaisuma savienojumus. Tas var dot labumu veselībai, tostarp samazināt cukura līmeni asinīs un atbalstīt smadzeņu veselību.
2.jūl
Vistas krūtiņa ir lielākais vistas gabals – un maigākā un baltākā vistas daļa. Vistas fileja ir viegli apstrādājama, un to var izmantot lielākajā daļā ēdienu recepšu.
1.jūl
Ēdiens kļuvis slavens sociālajos medijos — ceptas kukurūzas ribiņas ar laimu un chipotle krēmu, Cotija sieru, koriandru un pētersīļiem.
1.jūl
Nav noslēpums, ka jūnijā sociālajos tīklos bija manāmas visai karstas un spraigas diskusijas starp latviešiem un lietuviešiem. Iemels - aukstā zupa. Kam šis ēdiens pieder, kurš tad radīja recepti, kā arī, kuram galu galā šī zupa sanāk garšīgāka. Katrs, protams, aizstāvēja savu zemi un pārliecību.
30.jun
Svētdienas bez pankūkām nav svētdienas turklāt jebkurā gadalaikā, arī vasarā. Tam piekrīt Pipars, kurš dalās ar pankūku recepti, kas būs ne tikai garšīga, bet arī veselīga.
29.jun
Lai gan pekanrieksti bieži tiek izmantoti kā vienkārša pīrāga sastāvdaļa, pekanrieksti visa gada garumā ir pelnījuši vairāk vietu.
29.jun
Ar prieku paziņojam, ka turpmāk ar garšīgām un sulīgi kraukšķīgām receptēm dalīsies virtuves huligāns Rojs Puķe, vairāk pazīstams kā Pipars.
28.jun
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
26.jun
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.
25.jun
Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
25.jun
Veselas zivis ir ekonomiski izdevīgākas nekā to porcijās sadalītās zivis un, ja tās atstāj neskartas, tās gatavošanas laikā saglabā vairāk mitruma un garšas. Veselas zivs pagatavošana neaizņem vairāk laika nekā filejas vai steiku pagatavošana, un tā var iegūt ievērojami vairāk gaļas.
24.jun
Šajā atsvaidzinošajā sorbetā apvienojas skābie rabarberi, saldās meža zemenes un stiprais ingvers. Tas iegūst gludu konsistenci no nedaudz prosecco. Kā atsvaidzinošs deserts šis ir garšīgs un atspirdzinošs vasaras gardums, īpaši Līgo vakaram.
24.jun
Remdēt un veldzēt slāpes ir svarīgi, īpaši dienu pēc kārtīgas līgošanas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš ir pārliecināts, ka piparmētru limonāde būs tieši laikā.
23.jun
Viens no veidiem, kā pagatavot, aromatizēt un arī palielināt olu glabāšanas laiku, ir to marinēšana. Marinētām olām ir aizraujoša garša — atkarībā no garšvielām — un tās var glabāties līdz 10 mēnešiem.