Kultūra

10.aug
«Esmu bijusi tikai uz vienu skolas vecāku sapulci, jo parasti man tajā laikā ir darbs. Es arī neesmu īpaši aktīva vecāku «čatā», vairāk vēroju no malas,» saka teātra un kino aktrise un dvīņu meiteņu – Idas un Gunas (8) – mamma Anta Aizupe.
8.aug
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Akuratere un Hermanis, Arbidāne un Rūrāns, “Dagamba” un “Latvian Voices”, Birģele un Krenberga, “The Tiger Lillies” un “Dakh Daughters”.
8.aug
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, kino performances, mūzu simpozijs, dejas lielizrāde un senioru festivāls.
5.aug
Pirmizrādes, viesizrādes, filma, koncertuzvedums un festivāli.
4.aug
Klāt ir noslēdzošā Valmieras vasaras teātra festivāla diena. Izrādes ir atstājušas pēdas un šodien festivāls ar gandarījumu izskanēs.
3.aug
Šodien rit Valmieras vasaras teātra festivāla otrā diena ar savu plašo un daudzveidīgo programmu. Skatītāji ieradušies no visas Latvijas, jo šāds festivāls nav ikdiena.
2.aug
 «Kārtējo reizi dzīve man piespēlēja iespēju parādīt to, ko es nebūtu gribējis rādīt. Jo tāds, kāds esmu seriālā, es esmu tad, kad esmu viens. Tāds es gribētu būt ikdienā, bet man nākas sevi apvaldīt un «ierāmēt»,» atzīst populārais un tautā mīlētais mūziķis Intars Busulis. Režisors Māris Bezmers viņam uzticējis galveno lomu topošajā pašmāju komēdijseriālā «Templis».
2.aug
Šodien sākas Valmieras vasaras teātra festivāls. Aiz muguras darbs, kas prasījis, iespējams, sviedrus, kādu sirmu matu un arī enerģiju. Taču tam visam pāri ir viens, kas viņus visus – festivāla radošo komandu, organizatorus, režisorus, māksliniekus, aktierus un arī skatītājus – vieno. Tas ir teātris.
1.aug
Jau rītdien sāksies ilgi gaidītais Valmieras vasaras teātra festivāls, kas norisināsies trīs dienas. Režisori, aktieri, mākslinieki, radošā komanda un organizatori ir strādājuši ilgu laiku, lai izrādes pārsteigtu teātra cienītājus.  
1.aug
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Leimane un Seiko, “The Tiger Lillies” un “Dakh Daughters”, Krēmers un Peltokoski, Grecka un Matesovičs, Butāns un Kuzma.
1.aug
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāli un saiets.
31.jūl
Šajā nedēļas nogalē Valmierā norisināsies Valmieras vasaras teātra festivāls. Dzīvesstila komandai bija ekskluzīva iespēja paviesoties epicentrā, lai ieraudzītu, kā viss top, un parunātos ar režisoriem. Līdz pat svētdienai satiksimies ar atzītiem un talantīgiem režisoriem, kuru vārdi teātra cienītājiem nav sveši.
31.jūl
Otrā sarunas puse sniedz mākslinieces atziņu kausu, kas paver gaismu vistumšākajā ielejā.
29.jūl
“Kritisko vērotāju vajag noķert un apklusināt, lai būtu vieglāk, jo kurš mūs mīlēs, ja ne mēs paši,” sarunas gaitā secina māksliniece Katrīna Neiburga.
26.jūl
«Pēdējoreiz uz Dailes teātra skatuves biju tik sen, ka vairs pat neatceros, kad. Tā bija cita Akvelīna, cita dzīve, cits teātris un cita pasaule. Tā patiešām bija cita pasaule. Pēdējie pieci gadi man ir ļoti atvēruši acis, es pārāk daudz redzu un saprotu…» saka skatītāju mīlētā teātra un kino aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane.
25.jūl
“Ja mums nebūs jaunu cilvēku, kuriem interesē teātris un tādi, kuri vēlas strādāt profesionāli visaugstākajā līmenī, tad teātrim tālāk nav jēgas,” saka režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs, kurš kopā ar savu komandu organizē Valmieras vasaras teātra festivālu, kas norisināsies no 2. līdz 4. augustam Valmierā.
25.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kerēvica un Strikaite, Apkalna un Zariņš, “Dakota” un “Klaidonis”, Mansīni un Kalniņš, Edgars un Kristaps Pujāti, “Gulbju ezers” un “Dons Kihots”.
25.jūl
Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes un festivāli.
24.jūl
Reinis Suhanovs ir scenogrāfs, režisors un Valmieras vasaras teātra festivāla dibinātājs. Šobrīd Reinis ir arī pedagogs Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.
23.jūl
Trīs vakarus, no 6.septembra līdz 8.septembrim, Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs mākslas centrā "Zuzeum", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.
23.jūl
Pilsētas svētki Gulbenē notiks reizē ar 7.Starptautisko mākslas festivālu “Divi Jūliji”, par kura norisi rūpējas Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejs.
22.jūl
«Mani ļoti, ļoti aizkustina jaunie, talantīgie mūziķi. Un tas, ka viņi izlēmuši sākt spēlēt vijoli, jo ir dzirdējuši mani, ir lielākais pagodinājums. To, ka jaunie mūziķi uz mani skatās kā uz piemēru, manī rada lielu atbildības sajūtu, un es cenšos būt labs piemērs,» saka pasaulē atzītā latviešu vijolniece Kristīne Balanas.