Kultūra

18.jūl
26. jūlijā plkst. 19.00 - grezni vasaras svētki īstiem gardēžiem un džeza mūzikas cienītājiem: izcils džeza koncerts šarmanta multimākslinieka izpildījumā un izmeklētas trīs kārtu vakariņas no restorāna WHITEHOUSE komandas, stāsta menedžere Liza Manija.
18.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāli un danču etnonakts.
18.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vaikule un Makarevičs, Dzērve un Maņjakovs, Popovs un Kovaļevska, Kazāks un Rācenājs, Reinis un Raumanis, Andress un Sandra.
12.jūl
«Mīlestība jau nepazūd. Nekad. Šodien es ļoti nožēloju, ka pārstāju cīnīties par Arni... No mīļotajiem nešķirieties! Blaumanim tomēr taisnība: «Kādēļ ar neizdevušos dzīvi nevar darīt tāpat kā ar neizdevušos cimdu – izārdīt un adīt no jauna?»…» saka teātra un kino leģendas Arņa Līcīša (1946-2022) mīļotā sieviete, aktrise Inga Aizbalte. Viņi bija kopā 22 gadus.
11.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, festivāls, cirks, radošais process, jubilejas kolekcija un piemiņas pasākums.
11.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: trīs festivāli, pasaules leģendas, likteņzīmes, jauni talanti, saulains džezs un realitātes blaknes.
10.jūl
Mežaparka estrādē 9. jūlijā kopā sanāca 135 čellisti – gan mazi, gan lieli, lai priecētu skatītājus un mūzikas mīļotājus. Programma bija sagatavota visām gaumēm. Tika izpildīta gan Kārļa Auzāna orģinālmūzika, gan populārākie pasaules, gan arī pašmāju hiti. Mežaparks dziedāja un arī skatītāji varēja izdejoties pēc sirds patikas, ļaujoties mūzikas valdzinājumam.
6.jūl
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā Cēsu novada Vecpiebalgas “Vēveros”  3. augustā no plkst. 11 līdz 17.30 notiks pirmais Vislatvijas audēju saiets “Vēveru dienas Vēveros”.
6.jūl
Otrā sarunas puse atklāj mūziķa un komponista vērtību skalu, kas liks aizdomāties, jo dzīve ir viena. Žēl tikai, ka reizēm mēs to piemirstam, bet Kārlis Auzāns atgādina šo mantru, kas mazliet aizmaldījusies.
5.jūl
Tiekamies Mežaparka estrādē. Vietā, kur 9. jūlijā uzstāsies 130 čellisti. Šogad lielkoncertā būs rekordliels mūziķu skaits, kas liek secināt, ka viss, kam mūziķis un komponists Kārlis Auzāns pieskaras rit kā pa diedziņu.
4.jūl
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, literāri skanisks priekšnesums un jubilejai veltīts pasākums.
4.jūl
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.
3.jūl
Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi 2.jūlijā atzīmēta lietišķās mākslas meistara, pedagoga un etnogrāfa Jūlija Straumes (1874-1970) 150.gadadiena,  informēja Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja projektu vadītāja Ilze Vanaga.
3.jūl
Elīna Sanda Zaķe sevi par mākslinieci pirmo reizi nosauca pirms četriem gadiem. Kādam liekas īss laika sprīdis, kādam brašs ieskrējiens, bet citam gadi, kad var notikt viss.
1.jūl
Viesizrāde, radoši vasaras vakari, koncertuzvedums, laikmetīgā deja, muzikāli interaktīva spēle, traģiska dziesmuspēle, leģendu atgriešanās un kārtīga sadziedāšanās.
29.jun
Ārēji no malas šķiet, ka šis patiesi ir Gundegas Skudriņas gads – 20 gadi viņas uzņēmumam “Skudras Metropole” un pati tikko nosvinējusi 50 gadu jubileju. Tomēr šī sajūta ir plīvurs, kas mazliet aizmiglo acis. Gundega iet tālāk neatskatoties, taču tajā pašā laikā viņa labi atceras, kāpēc vispār sāka radīt pasākumus, kas liek aizraut elpu visai pasaulei, kā arī, kāpēc vēl šodien, pēc šiem gadiem, viņa un viņas komanda guļ tik maz, ka būtu jāsāk bažīties.
29.jun
No malas šķiet, ka šis ir Gundegas Skudriņas gads – 20 gadi viņas uzņēmumam “Skudras Metropole” un pati tikko nosvinējusi 50 gadu jubileju. Tomēr šī sajūta ir plīvurs, kas mazliet aizmiglo acis.
28.jun
«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.
27.jun
Reaģējot uz Latvijas un Lietuvas aukstās zupas izcelsmes kariņu – kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb Pipars kopā ar digitālā satura veidotājiem Armandu Jaunzemu un Jāni Krīvēnu jeb Krivenchy šo sestdien, 29. jūnijā, plkst. 15.30 Esplanādē (pie Raiņa pieminekļa) aicina iedzīvotājus uz Latvijas aukstās zupas tautas degustāciju. Pasākuma mērķis ir panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem, un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā.
27.jun
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, brīvdabas kino, laikmetīgā deja un festivāli.
27.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Busulis un Rešetins, “Pērkons” un “Līvi”, Skanis un Neimanis, Balanas, “Baltie lāči” un “Rīgas ritmi”.
24.jun
Ir bijis, ka par kādiem godiem vēsture klusē vēl 21. gadsimtā, bet ne par Līgo vakaru un Jāņu rītu, par ko ir prieks, jo pagātne veido nākotni.