Dzīvojam skaisti

18:03
Pildītas olas vienmēr ir gaidīta uzkoda uz svētku galda. Pirmkārt, tas izskatās ļoti eleganti un apetītlīgi, otrkārt, tas iederas jebkuros svētkos, pat bufetes formātā, un, treškārt, ēdiens ir tik vienkārši pagatavojams, ka to var izdarīt pat ne pārāk pieredzējis pavārs. Tikai iepriekš jāizvāra cieti vārītas olas un jāsagatavo pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.
10:03
Ir daudz vienkāršu veidu, kā samazināt pārtikas izšķērdēšanu, un tam ir daudz labu iemeslu — sākot no naudas ietaupīšanas un beidzot ar izvairīšanos no krātuves ledusskapja atvilktnēs. Ja izvēlaties kompostēt  pārtika pārpalikumus, jums ir iespēja izveidot labāku augsni, ko izmantot savā dārzā, un, iespējams, varēsit samazināt arī siltumnīcefekta gāzu emisijas.
Vakar, 18:03
“Mandarīni ir slaveni citrusaugļi, neatņemama Jaungada noskaņojuma sastāvdaļa un spēcīgs antioksidantu avots. Tās ir populāras visur, pateicoties to pieejamībai un labvēlīgajām īpašībām. Bet kam nevajadzētu ēst mandarīnus?
11.dec
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
11.dec
Kokosriekstu piens ir otrs populārākais augu izcelsmes piena aizstājējs. Tam ir maiga tropiska garša un konsistence, kas līdzīga kausētam saldējumam.
11.dec
Vairāk nekā 70% no sāls daudzuma, ko ēd, nāk no pārstrādātiem pārtikas produktiem un sabiedriskās ēdināšanas vietām, tāpēc nepieciešams lēnām pazemināt nātrija līmeni plašā pārtikas produktu klāstā.
10.dec
Plūkātā (pulled) cūkgaļa ir amerikāņu ēdiens. Šādu gaļu bieži pasniedz sviestmaizēs vai kā piedevas. Nosaukums “pulled pork” cēlies no tā, ka pēc ilgstošas ​​cepšanas gaļa kļūst tik mīksta, ka to var viegli ar dakšiņu saplēst šķiedrās. Kā pagatavot plūkāto cūkgaļu?
10.dec
Kā ik katru gadu, arī šogad "Google” publicējusi ziņojumu “Year in Search” , kurā apkopti 2024. gada populārākajiem meklējumi visā pasaulē un katrā valstī atsevišķi pa dažādām nozarēm.
9.dec
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
9.dec
Tā notiek ar daudziem no mums: iekožat kaut ko pikantu, domājot, ka varēsiet izturēt dedzinošo sajūtu, bet uzreiz to nožēlojat. Varbūt tas ir indiešu ēdiens, ko, pasūtot, pārliecinoši pieprasījāt “asu”. Varbūt tā ir salsa, kas pagatavota ar asu mērci, kas ir pikantāka par parasto Tabasco. Lai arī kas tas būtu, ir nepieciešams atvieglojums no “degošās” mutes - cik drīz vien iespējams, raksta HuffPost.
8.dec
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ​​ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
8.dec
Pazīstamā uzņēmēja un grāmatu izdevēja Vija Kilbloka izveidojusi  “Veselības tievētāju” grupa “Facebook”, lai motivētu visus sekotājus ar rūpību attiekties pret savu ķermeni, iedvesmotos meklēt aizvien jaunu informāciju grāmatās, dalītos pieredzē un sniegtu savstarpēju atbalstu.
7.dec
Sīpoli var palikt svaigi diezgan ilgu laiku, taču, uzglabājot to nepareizā vietā, tie var vai nu sabojāt blakus esošos produktus, vai arī paši ātri sapelēt, raksta “express.co.uk”.
7.dec
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.
6.dec
Deserts svētku galdam tiem, kas ievēro diētu arī svētkos. Kā pagatavot tartes ar biezpiena krēmu, augļiem, ogām un riekstiem, kas ir garšīga un nekaitē figūrai.
6.dec
Tuvojoties gada nogales svētkiem, viena no neatņemām svētku galda sastāvdaļām ir dažādi salāti, kuru receptē nereti sastopami konservēti zaļie zirnīši un kukurūza. Kā uzglabāt konservētus zirņus, kukurūzu, pupiņas un turku zirņus, ja bundža ir atvērta, tomēr viss tās saturs nav izlietots? Ar padomiem dalās “postimees.ee”.
6.dec
Kā tas nākas, ka zilo pelējumu, kas piešķir zilajam sieram nosaukumu, mēs varam droši ēst? Jūs esat vakariņu ballītē un tikko esat paskatījies uz siera plati. Kad paņemat pirmo burvīgo gorgonzolas kumosu, var rasties jautājums: kāpēc ir droši ēst šo sapelējušo ēdienu, ja daudzi pelējumi var radīt slimības?
5.dec
Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.
5.dec
Lielākajā daļā ģimeņu piparkūkas mīklu Ziemassvētku laikā pērk veikalā, jo domā, ka pašam uztaisīt mīklu ir sarežģīti un ķēpīgi.
4.dec
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
4.dec
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
3.dec
Ir laika starpība starp brīdi, kad esat ēdis pietiekami, lai remdētu izsalkumu, un brīdi, kad smadzenes patiešām saprot, ka esat paēdis. Kāpēc? Smadzenēm ir vajadzīgs brīdis, lai saprastu, ka esat paēdis, un tas nozīmē, ka  sniedzaties  pēc pēdējās maizītes vēl pēc tam, kad izsalkums jau remdējies.