Dzīvojam skaisti

Dzīvojam skaisti

Augs, kas atbaida kaķus

Marta Magone

Pavasaris ir klāt un gaisā virmo meža ķiploku smarža. Savvaļas ķiploki jeb lakši ir sastopami gandrīz visos mežos. Mežā tie aug lielos klājienos un tos ir grūti nepamanīt. Smarža ir nepārprotama.

Labdarības biedrība “Pipars” 1. jūnijā aicina uz Labdarības tirgus dienu

Lauma Ozola

Labdarības biedrība “Pipars” sadarbībā ar Imantas tirgu un Grilētāju brālību, 1.jūnijā organizē Labdarības tirgus dienu, kas pēc būs jau otrais šāda veida pasākums.

Siera suflē

Marta Magone

Suflē (soufflé) radies 18. gadsimta Francijā un tiek pasniegts gan kā pamatēdiens, gan kā saldais ēdiens. Parasti tiek gatavots no divām pamata sastāvdaļām – no olu dzeltenuma krēm

Gorgonzola. Siers, kas kļuvis par nacionālo lepnumu

Deizija Estere Markusa

Bieži dēvēts par zilo sieru gorgonzola ir izgatavots tikai no govs piena un bieži vien ar maigāku garšu nekā citiem zilajiem sieriem. Tas, kas to patiesi atšķir no citiem zilajiem sieriem, ir tā dziļās saknes itāļu amatniecībā, kas joprojām ietekmē ražošanu.

Etiķetes noteikumi maltītēm brīvā dabā

Marta Magone

Pikniks. Vai kaut kas var radīt tik brīnišķīgu vasaras tēlu, sākot no gaismas līdz vējam, kas tver lapu vainagu, kas sniedz ēnojumu, līdz maigi svilstošiem saules stariem?

Kokosriekstu krēms un kokosriekstu piens: kāda ir atšķirība?

Monika Sila

Kokosriekstu koki aug tropos tādās valstīs kā Indonēzija, Indija un Malaizija, bet, par laimi, kokosriekstu produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Kokosriekstu ūdens, kokosriekstu eļļa un kokosriekstu cukurs ir tikai daži populāri kokosriekstu produkti, kas visi nāk no viena un tā paša daudzpusīga auga.

Esiet pazīstami! Raudzēta maize- fokača

Deizija Estere Markusa

Nekas nevar būt vienkāršāks par fokačas izcepšanu. Šo vienkāršo maizi nav nepieciešams mīcīt.

Daži vienkārši triki virtuvē, ko bijāt aizmirsuši

Monika Sila

Ir jauki zināt vienkāršas lietas, padomus un paņēmienus, lai padarītu virtuvē pavadīto laiku efektīvāku, ēdiena garšu labāku un gatavošanu jautrāku. “Neatkarīgi no tā, vai esat meistarīgs mājas pavārs vai iesācējs, garantējam, ka vēlēsities izmantot vairāk nekā dažus no gatavošanas padomiem.

Kā samazināt sāls patēriņu ikdienā?

Lauma Ozola

Amerikā veikts pētījums, ka vidējais amerikānis katru dienu apēd piecas vai pat vairāk tējkarotes sāls. Tas ir apmēram 20 reizes vairāk, nekā ķermenim nepieciešams, raksta ucsfhealth.org.

Gardi veidi, kā baudīt olīveļļu

Monika Sila

Viena no būtiskām sastāvdaļām, kas palīdz uzlabot ēdienu garšu, ir olīveļļa. Sastāvdaļa ir ļoti daudzpusīga, un ir daudz veidu, kā baudīt olīveļļu ar iecienītākajiem ēdieniem.

Pavasara zaļumu pīrāgs ar vistu un spinātiem

Monika Sila

Laiks spinātiem! Spināti pieder pie Chenopodiaceae dzimtas, kurā ietilpst bietes, mangoldi un kvinoja. Tam ir līdzīgs garša ar šiem dārzeņiem – biešu zaļumu rūgtums un mangolda nedaudz sāļā garša.

Prāta spēles: kā paātrināt svara zudumu

Monika Sila

Koncentrējoties tikai uz kaloriju patēriņu un sadedzināto kaloriju attiecību, tievētāji zaudē svarīgu faktoru, lai zaudētu svaru un gūtu panākumus: pareizo domāšanas veidu.

Vai kafija palīdzēs zaudēt svaru?

Marta Magone

Pierastajam priekšstatam par kafiju kā uzmundrinošu un smadzenes stimulējošu dzērienu pēdējos gados ir pievienojusies vēl kāda īpašība: tā ierobežo liekā svara rašanos.

lasītākais