Dzīvojam skaisti

Dzīvojam skaisti

15 baisi un aizraujoši fakti par delfīniem

Sola Rūja

Bērnībā bieži braucām uz Klaipēdas delfināriju, jo man kā bērnam delfīni šķita tik mīlīgi, ka pat atceros, kā tētim lūdzu vienu paņemt uz mājām. Protams, tās ir bērna fantāzijas, kuras pastiprināja filmas ar jaukajiem delfīnu un cilvēku draudzības apliecinājumiem.

20 aizraujoši fakti par kaķiem

Sola Rūja

Latvijā pēc statistikas vispopulārākais mājdzīvnieks ir kaķis. Instagramā ir neskaitāmi kaķu dzīves ainiņu konti. Viņi ir īstas mājas dvēseles, protams, ar pamatīgu ego un asiem nadziņiem. Taisnības labad gan jāsaka, ka kaķis nav ne egoists, ne ļauns. Mēs, divkājainie, tos personificējam ar sevi vai citiem cilvēkiem, radot tam cilvēcīgus vaibstus. Dzīvnieks dzīvo pēc saviem dabas likumiem, ko veterinārijā sauc par uzvedības protokolu.

Vakariņu receptes

Santa Miķelsone

Lai gan šī ir salīdzinoši drūma un lietaina, vasara ir laiks, kad mēs visi esam nedaudz vairāk aizņemti, arī es tajā skaitā. Ir pagājis ilgs laiks, kopš dalos ar receptēm šeit. Ierastā vasara mums asociējas ar grilētu gaļu, viegliem salātiem, daudz arbūziem un skaistu vakarēšanu ārā, bet ne šī. Tāpēc dalos ar pāris receptēm, kas jūs gan sasildīs, gan pabaros un visticamāk garšos visiem.

Kā ēst, lai nesāp vēders?

Sola Rūja

Kopš bērnības atceros vecāku mudinājumu - saēdies ogas, kamēr ir ogu laiks, ābolus un bumbierus, kamēr vēl svaigi no dārza vai tirgus. Un tas ir loģiski, jo ir jāēd sezonālie augļi un dārzeņi katru dienu. Tikai ... dozēti un sabalansēti.

Cik maksā pārtika un higiēnas preces kaimiņvalstīs?

Sola Rūja

Dzīve kļūst dārgāka. Šos vārdus dzirdam visur. Tāpēc daudzi no mums izvēlas iepirkties nevis tuvākajā veikalā, bet tajos veikalos, kur ir atlaides, klientu lojalitātes programmas, akcijas. Tā kā dzīvoju gan Rīgā, gan Tallinā, un šajās brīvdienās biju Viļņā, piedāvāju nelielu apskatu pirmās nepieciešamības precēm – gan pārtikai, gan higiēnas precēm.

Kādas ir ideālas brokastis? Iesaka preventīvās medicīnas ārste

Santa Raita

Kamēr uztura speciālisti sociālajos medijos turpina lauzt šķēpus, aizstāvot auzu pārslu biezputru brokastīs, Dr. Med Jana Janovska piedāvā savu versiju ideālām brokastīm, kas apgādā organismu ar tam nepieciešamajām uzturvielām un maksimāli ilgi ļauj saglabāt sāta sajūtu.

Gāzu veidošanās zarnās un veidi kā to mazināt

Sola Rūja

Pastiprināta gāzu veidošanās zarnās lielākoties atkarīga no uztura. To veicina barības kārtīga nesakošļāšana jeb ēdiena rīšana. Bieži ikdienas steigā maltīte tiek ātri apēsta. Šādi, ātri ēdot, ar ēdienu apēdam gaisu. Par to parasti liecina atraugas pēc ēšanas.

Baltās zemenes, kvadrātveida arbūzi. Kāpēc Japāna tik ļoti iecienījusi neparastus augļus?

Jeļena Vlasova

Japānā ir īsta augļu kulta tradīcija. Lai gan tos var iegādāties jebkurā lielveikalā, šeit tie tiek augstu vērtēti. Ja dzimšanas dienā jums uzdāvina meloni, arbūzu vai paciņu ar desmit baltajām zemenēm, tā ir visaugstākās cieņas zīme.

Vērtīgākie sezonas produkti, kurus iekļaut uzturā

Inese Liepiņa-Ašmane

Vasaras sezona ir lielisks laiks, lai padomātu, vai uzturā ir pietiekami daudz sezonāli un Latvijā audzēti dārzeņi, augļi un ogas. Sezonālie produkti satur vairāk vērtīgās uzturvielas, piemēram, vitamīnus, jo parasti to glabāšanas laiks ir ļoti īss – var nopirkt pirms dažām stundām lasītas zemenes vai dārzeņus un daudziem ir iespēja ogas, dārzeņus lasīt arī pašiem un kaut vai apēst uzreiz.

Eleganti pie jūras vai piknikā

Elena Uldrika

Vasara ir visgaidītākais gadalaiks. Baudīt sauli un jūru ir mūsu apbalvojums par drūmajiem rudens un ziemas mēnešiem. Rīta kafija uz balkona vai terases garšo pavisam citādāk, kad plikām kājām var stāvēt uz vēsas zemes un klausītiet putnu čivināšanu.

Kādi pusfabrikāti ir veselīgi?

Inese Liepiņa-Ašmane

Viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc daudzi no mums izvēlas dažādus pusfabrikātus, gatavos produktus vai pasūtīt ēdienu uz mājām, ir tāds, ka tas šķiet ātrāk un vienkāršāk, nekā domāt un gatavot. Jā, tas ir ērti, ātri, bet ne vienmēr lētāk, kā gatavot. Bet kāpēc katru dienu nevajadzētu pārtikt no tipiskajiem pusfabrikātiem - pelmeņiem un saldētajām picām?

Galda noteikumi Līgo un Jāņu svētkos: kā nepārēsties un izvairīties no paģirām

Jeļena Vlasova

Līgo un Jāņos reti kad iztiek bez bagātīga ēdiena un alkohola trieciendevas, daudziem šajā naktī vēl arī patīk pērties pirtī.

Mākslīgais lasis- kādu pārtiku ēdīsim nākotnē?

Sola Rūja

Pieaugot pasaules iedzīvotāju skaitam, pieaug arī pieprasījums pēc gaļas. Jau tagad daudzviet pasaulē uzturā tiek lietoti pārstrādāti kāpuru un citu kukaiņu milti. Daļa sabiedrības nepieciešamo proteīnu meklē dabas izcelsmes produktos.

lasītākais

Ritrem