Idejas nākamajai dienai – bez ēdiena izšķērdēšanas un ar gardu rezultātu, kopā ar “TheKitchn.com”.
Grilēšana bieži nozīmē bagātīgu produktu klāstu - vairāk gaļas, vairāk dārzeņu, mērces un, protams, maize. Un tad nākamajā dienā virtuvē paliek šķīvji ar sagrilētiem kabacīšiem, pussteiku un bageti, kas jau nedaudz sakaltusi. Ko ar to visu iesākt? Izmest - žēl. Bet, par laimi, pāri palikušie grila gardumi var kļūt par lielisku maltīti arī otrajā dienā! Piedāvājam 5 idejas, kā tos pārvērst jaunā, gardā ēdienā bez liekas piepūles.
Grilēto dārzeņu bļoda vai sacepums
Sagrilēti kabači, paprika, sīpoli un kukurūza ir lieliski arī otrajā dienā. Sagriez tos nelielos gabalos, pievieno svaigus lapu salātus, fetas sieru vai grauzdētus riekstus, pārlej ar olīveļļu un citronu - un tev ir pilnvērtīgas pusdienas! Alternatīva - ieliec visu cepeškrāsnī ar nedaudz rīvēta siera - būs sildošs dārzeņu sacepums.
Vakardienas gaļas sviestmaizes
Grilēta vista, cūkgaļa vai liellopa šķēles lieliski iederas sviestmaizēs vai tortiljās. Pievieno svaigus dārzeņus, kādu no atstātajām mērcēm un čili pārslas, ja vēlies asumiņu. Ja maize jau sakaltusi - viegli apgrauzdē to pannā vai tosterī.
“Otrās dienas” zupa vai sautējums
Arī grilēta gaļa un dārzeņi var būt lielisks pamats zupai. Sagriez visu gabalos, pievieno buljonu, konservētus tomātus, garšvielas, un uzvārī - silta, aromātiska zupa gatava 20 minūtēs.
Maizes picas vai lavaša rullīši
No sakaltušas bagetes vai grilētas maizes šķēlēm var pagatavot “picas” - vienkārši uzliec mērci (piemēram, BBQ vai pesto), dārzeņus, sieru un sildi cepeškrāsnī. Lavaša vai tortiljas rullīši ar gaļu, salātiem un mērci - ideāli arī līdzi ņemšanai.
Mērču otrā dzīve
Neapēstia pesto vai BBQ mērce var kļūt par salātu mērci vai pastas papildinājumu. Sajauc ar jogurtu vai olīveļļu, pievieno zaļumus - un svaigais akcents gatavs.
Grila ballīte var turpināties arī nākamajā dienā - tikai citādākā formā. Vajag mazliet radošuma un dažas minūtes virtuvē, lai vakardienas atlikumi pārtaptu jaunās, gardās maltītēs. Un, kas pats svarīgākais - ēdiens netiek izšķērdēts, bet izmantots pilnībā! Lai labi garšo!