Gatavojot auzu pārslas, varētu padomāt, ka vienīgā izvēle ir starp bļodas ievietošanu mikroviļņu krāsnī un katla sildīšanu uz plīts. Bet ir vēl viena ideālāka metode krēmīgu auzu pārslu pagatavošanai: gatavojiet tās uz plīts pannā, nevis katlā. Šis triks, lai gan nedaudz vairāk prasa uzmanību, rezultējas daudz krēmīgākā maltītē.
Anna Ziata, šefpavāre no Kulinārijas izglītības institūta Ņujorkas pilsētiņas, paskaidroja TheTakeout, kāpēc pannas — vai, konkrētāk, nepiedegošas pannas — izmantošana ir tik optimāla auzu pārslu pagatavošanai. "Auzu pārslas savu "krēmīgumu" iegūst no cietes, kas no graudiem ir izdalījusies pienā vai ūdenī un vārīšanās laikā sabiezina šķidrumu," pastāstīja Ziata un dalījās ar vairākiem veidiem, kā no auzām iegūt pēc iespējas vairāk cietes, raksta thetakeout.com.
"Pirmkārt, nepiedegošais pārklājums neļaus cietes daļiņām pielipt pie pannas malām. Mazāk cietes uz pannas nozīmē, ka vairāk cietes tiek sajaukta un iekļauta auzu pārslās," viņa teica. Arī pannas platākā virsma būtiski ietekmē auzu pārslu konsistenci.
"Panna ar platu diametru ļaus ātrāk iztvaikot lielākam ūdens daudzumam, tādējādi iegūstot biezāku auzu pārslu putru," atzīmēja Ziata. Izmantojot pannu, nevis katlu, būs arī biežāk jāmaisa, lai veicinātu vienmērīgu gatavošanu — tam ir papildu priekšrocība. "Papildu maisīšana palīdz atbrīvot vairāk cietes no auzu graudiem, kas nodrošinās krēmīgāku putru."
Lai gan auzu pārslu gatavošana nepiedegošā pannā ir lielisks sākums, ir jāveic papildu pasākumi, lai ēdiens būtu pēc iespējas krēmīgāks un gardāks. Papildus ūdens aizstāšanai ar pienu, lai pagatavotu bagātīgu un zīdainu auzu pārslu putru, svarīga ir arī šķidruma temperatūra.
Auzu pārslu gatavošana aukstā pienā ir ļoti svarīga. "Karsts šķidrums pārāk ātri izvārīs auzas, nedodot graudiem laikus atbrīvot cieti, un auzu pārslas būs drīzāk pūkainas, nevis krēmīgas," skaidroja Ziata.
Ziata arī teica, ka atbilstoša karstuma līmeņa izmantošana ir ļoti svarīga ēdiena izdošanai. "Nevāriet auzu pārslas uz lielas uguns," skaidroja šefpavāre. "Lielā karstumā iztvaikos pārāk daudz mitruma, kas izžāvēs auzas. Tas arī pārāk ātri izvārīs graudus." Vidēja uguns ir pietiekama, lai uzsildītu maisījumu, bet, tiklīdz sākat redzēt burbuļus, vislabāk to samazināt līdz vārīšanās temperatūrai atlikušo gatavošanas laiku.
Slepenā sastāvdaļa, kas nostiprinās īpaši krēmīgas auzu pārslu noslēpumu. "Ja vēlaties krēmīgas un bagātīgas auzu pārslas, noņemiet gatavās auzu pārslas no uguns un iemaisiet olas dzeltenumu. Tas piešķirs gardu krēma garšu, vienlaikus sabiezinot auzu pārslas," ieteica Ziata. Olu ielikšana auzu pārslās ir stratēģija, kas mums, The Takeout, vienmēr ir patikusi, jo tās gan piešķir ēdienam vēlamo tekstūru, gan padara to par daudz sātīgāku maltīti kopumā.