Ātras un vienkāršas jogurta kūkas recepte svētkiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © Foto: pixabay.com

Šā deserta pagatavošanai būs nepieciešamas tikai 45 minūtes. Franču šefpavāre Manona Lagrēva dalījās ar ātras un gardas kūkas recepti. Viņa jogurta kūku nosauca par perfektu desertu tiem, kas novērtē vienkāršību un izsmalcinātu garšu.

Recepte ir minimālistiska: visas sastāvdaļas tiek mērītas, izmantojot tukšo jogurta trauku.

SASTĀVDAĻAS:

Foto: pixabay.com

1 burciņa grieķu jogurta (125 g);

2 burciņas cukura (250 g);

3 olas;

1 burciņa olīveļļas;

3 burciņas miltu;

1 tējkarote cepamā pulvera;

šķipsniņa sāls;

1 tējkarote vaniļas ekstrakta;

svaigas ogas (avenes vai mellenes).

PAGATAVOŠANA

  • Sajauc jogurtu, cukuru un olas līdz krēmīgai masai.
  • Pievieno olīveļļu, vaniļu, pēc tam miltus ar cepamo pulveri.
  • Ielej mīklu pannā, dekorē ar ogām un cep 35 minūtes 180 °C temperatūrā.
  • Gatavo kūku var dekorēt ar pūdercukuru un rozmarīna zariņu.

Dzīvesstils

Pārtikas termiņi reizēm liek mums mest ārā produktus, kas patiesībā vēl ir pilnībā lietojami. Medus, ievārījumi, sinepes – tie parasti glabājas ilgi, taču uz iepakojuma rakstītais datums mēdz mulsināt. Vai tiešām jāmest ārā burciņa ar ievārījumu, kurai vakar beidzās “derīguma termiņš”? Ne vienmēr! Skaidro “StillTasty.com”.

Svarīgākais