Garšīgi apelsīnu salāti ar ķiploku un mandelēm

© Foto: pixabay.com

Ārkārtīgi vienkārša un patiešām atšķirīga uzkoda. Galvenais ir ļoti rūpīgi nomizot apelsīnus, lai nepaliktu ne drusciņas rūgtas, ne arī baltas miziņas, kas atrodas starp mīkstumu un oranžo ārējo mizu.

Oranžo mizu gan paglabājiet. Tās svaigā un nedaudz sūrā garša lieliski kontrastēs ar grauzdētajām mandelēm.

Olīveļļa un ķiploks šo ēdienu ieceļ "pikanto ēdienu" kategorijā. Salātiem jābūt ar bagātīgām garšām un pārkaisītiem ar vislabākās kvalitātes jūras sali; ar sāli nokaisiet arī šķīvi. Šis ēdiens vizuāli ir ļoti skaists! Gandrīz kā brauciens pa jūru.

SASTĀVDAĻAS 2 personām:

  • 2 vai 3 apelsīni
  • 9 mandeles
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • sāls un pipari
  • 1 ēdamk. svaiga koriandra (lapiņas)

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ar asu nazi nomizo apelsīnus tā, lai iegūtu plānas miziņas plēksnītes. Apelsīnus sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz šķīvjiem zieda veida.

Uz pannas bez taukvielām 2 minūtes grauzdē mandeles.

Smalki sagriež ķiploka daiviņu un sajauc ar mandelēm. Mandeles kopā ar ķiplokiem uzkaisa uz apelsīniem un apslaka ar olīveļļu. Apkaisa ar sāli un pipariem.

Uzber dažas koriandra lapiņas.

Ķiploks ir vieglāk sagremojams, ja to sagriež ļoti plānās šķēlītēs, nevis saspiež ar ķiploku spiedni. Tāpat, ja vēlas iegūt spēcīgāku garšu, varat pievienot nedaudz muskatrieksta. Tas pavisam noteikti palīdzēs gremošanas sistēmai.

Dzīvesstils

Kad termometra stabiņš kāpj uz augšu, karsta kafija pēkšņi šķiet kā pārbaudījums. Par laimi, ir risinājums – aukstā kafija, kas uzmundrina, atsvaidzina un sniedz tieši to kofeīna devu, kas vajadzīga tveicīgā rītā vai pēcpusdienā. Un pats labākais? To pavisam viegli var pagatavot mājās, bez kafijas automātiem, blenderiem vai putotājiem. Lūk, trīs dažādas idejas - katra ar savu raksturu! - kopā ar “SimplyRecipes.com”.

Svarīgākais