Kā pagatavot tomātu ūdeni un kāpēc tas ir nepieciešams

© Foto: pixabay.com

Sulīgi, saulē nogatavināti vasaras tomāti ir viens no ideālākajiem pārtikas produktiem, taču tie ir pieejami tikai dažus īsus mēnešus gadā. Tāpēc ir svarīgi tos maksimāli izmantot. Kā gan to labāk izdarīt, ja ne pagatavot tomātu ūdeni.

Ja jums nav ne jausmas, kas ir tomātu ūdens, neuztraucieties. Lai uzzinātu, kā pagatavot un lietot tomātu ūdeni, konsultāciju sniegs Nikola Džonsone, OrWhateverYouDo.com dibinātāju, rakstnieci, fotogrāfi un recepšu izstrādātāju, raksta thetakeout.com.

Sagrieztu tomātu apmaisīšana ar sāli ir izplatīta prakse, lai samazinātu ūdeņainību un pastiprinātu garšu. Tas rada arī gardu blakusproduktu, kas pazīstams kā tomātu ūdens.

Foto: pixabay.com

"Sāls izsūc mitrumu no tomātu šūnām, un tas, kas iztek, būtībā ir tomātu buljons," skaidroja Džonsone. "Tas ir smalks, bet pilns ar tomātu esenci." Lai pagatavotu savu tomātu ūdeni, būs nepieciešami tomāti, sāls, ass nazis, bļoda un sietiņš.

"Sagrieziet tomātus, bagātīgi apkaisiet ar sāli, samaisiet un ļaujiet tiem nostāvēties caurdurī virs bļodas," norādīja Džonsone. "Pēc aptuveni 30 minūtēm apakšā būs tomātu ūdens un augšā gatava cietā masa."

Kā lietot tomātu ūdeni

Pagatavojot tomātu ūdeni, tiek radīti divi vērtīgi kulinārijas produkti. "Jums paliek intensīvāka un šķidrāka mīkstuma masa, ko var izmantot kā pamatu mērcēm, kokteiļiem vai marinādēm," atzīmēja Džonsone.

Sākot ar zivju vārīšanu līdz pat asiņainās Mērijas uzlabošanai ar tīrāku, svaigāku garšu, šķidrais tomātu ūdens ir ideāli piemērots, lai pievienotu garšu dažādiem ēdieniem, nepārspīlējot. "To var izmantot risotto, mērcēs, sevičē (marinēta zivs vai vēžveidīgie) vai kā šķidrumu graudu vai kuskusa pagatavošanai, ja vēlas tomātu garšu bez liekas masas."

Atlikušais tomātu mīkstums ir tikpat daudzpusīgs.

Foto: pixabay.com

"Mīkstums lieliski iederas brusketās, makaronu mērcēs vai iemaisīts zupās, kur nepieciešams koncentrāts," ieteica Džonsone. "Var to arī sajaukt ar olīveļļu un garšaugiem ātrai uzsmērēšanai vai pievienot gaļas maizei, kotletēm - jebkam, kam nepieciešama tomātu garša, bez lieka šķidruma." Paturot prātā šos ekspertu padomu, esiet gatavs visu vasaru baudīt labākos vasaras tomātus.

Dzīvesstils

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.