Pipars dalās ar Līgo siera bumbas recepti, vēlot garšīgu svētku vakaru

© Foto: publicitātes

Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.

Tam par godu virtuves huligāns ļauj ielūkoties savā Līgo siera bumbas receptē, lai ciemiņi tiktu pārsteigti. Rojs Puķe stāsta, ka šo siera bumbu var pasniegt ar dārzeņiem, grauzdiņiem, cepumiņiem, standziņām.

Ja gribas mazliet šķidrāku konsistenci, droši var likt klāt vēl krējumu. Ja neiesi papardes zieda meklējumos, tad var pielikt arī ķiploku. Lai lustīgi Līgo!

Foto: publicitātes

SASTĀVDAĻAS

350-400 g siers (Holandes, Edama, Krievijas, Gouda) 400 g svaigais siers bez piedevām 100 g rīvēts cietais siers 100 g krējums 150 g “Dimdiņi” korejas salāti 1 ēd.k. ķimenes

PAGATAVOŠANA

1.Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno svaigo sieru, cieto sieru, burkānus, krējumu, ķimenes un visu kārtīgi samaisa.

2.Siera masu pārliek dekoratīvā traukā, formējot bumbu. Garnē ar ķimenēm, Jāņu zālēm un pasniedz galdā.

Lai labi garšo!

Vairāk par receptēm, šeit

Dzīvesstils

Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.

Svarīgākais