Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
Tam par godu virtuves huligāns ļauj ielūkoties savā Līgo siera bumbas receptē, lai ciemiņi tiktu pārsteigti. Rojs Puķe stāsta, ka šo siera bumbu var pasniegt ar dārzeņiem, grauzdiņiem, cepumiņiem, standziņām.
Ja gribas mazliet šķidrāku konsistenci, droši var likt klāt vēl krējumu. Ja neiesi papardes zieda meklējumos, tad var pielikt arī ķiploku. Lai lustīgi Līgo!
SASTĀVDAĻAS
350-400 g siers (Holandes, Edama, Krievijas, Gouda) 400 g svaigais siers bez piedevām 100 g rīvēts cietais siers 100 g krējums 150 g “Dimdiņi” korejas salāti 1 ēd.k. ķimenes
PAGATAVOŠANA
1.Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno svaigo sieru, cieto sieru, burkānus, krējumu, ķimenes un visu kārtīgi samaisa.
2.Siera masu pārliek dekoratīvā traukā, formējot bumbu. Garnē ar ķimenēm, Jāņu zālēm un pasniedz galdā.
Lai labi garšo!
Vairāk par receptēm, šeit