Kā sasaldēt kabačus, lai tie arī ziemā būtu garšīgi. Eksperts atklāj noslēpumu

© Pexels.com

Kabaču sasaldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt to vasaras garšu ziemas mēnešos. Šādi glabāti kabači ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem, tostarp cepšanai. Bet kā to izdarīt pareizi? Dalās “Martha Stewart”.

Donalds Šafners, pārtikas zinātnes profesors Rutgersas universitātē, dalījās ar noslēpumu, ko zina tikai retais. Izrādās, ka kabaču blanšēšana pirms sasaldēšanas palīdz uzlabot dārzeņu tekstūru. Turklāt tas, kā viņš saka, novērš arī baktēriju veidošanos.

Kā sasaldēt kabaci: soli pa solim

  1. Nomazgājiet veselus kabačus ar aukstu ūdeni.
  2. Nogrieziet kabaču galus un sagrieziet tos gabaliņos. Jūs varat izlemt, kādā formā tie būs: kubiņi, apļi, pusapļi utt. Tomēr gabaliņiem būtu jābūt 1,5 līdz 2,5 cm lieliem. Varat tos arī sarīvēt uz rīves ar lielākajiem caurumiem.
  3. Uzkarsē lielu katlu ar sālsūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kabačus un blanšē 1-2 minūtes.
  4. Nokāš ūdeni, izmantojot sietu vai caurduri, un pārliek gabaliņus lielā bļodā ar ledus ūdeni. Ļauj tiem dažas minūtes atdzist, pēc tam nokāš un uzliek kabačus uz tīriem dvieļiem. Nosusina. Ja smalcini kabaci, izlaid šo soli; tā vietā vienkārši nosusini tos ar papīra dvieļiem.
  5. Ar tīrām rokām pārliec kabačus uz 1 litra saldēšanai piemērotos maisiņos. Izspied gaisu vai lieko mitrumu un cieši aizver maisiņus.

unsplash.com

Vai var sasaldēt neapstrādātus kabačus?

Neapstrādātu kabaci var sasaldēt, ja tas ir ļoti smalki sagriezts, jo šie gabaliņi ir pārāk mazi blanšēšanai. Taču visi lielāki kabaču gabali vispirms ir jāblanšē.

Cik ilgi uzglabājas saldēti kabači?

Saldēta kabača maisiņus var glabāt līdz pat gadam (sagrieztus) un 3 līdz 4 mēnešus (sasmalcinātus).

Pexels.com

Kā atkausēt kabaci?

Kā paskaidroja Šafners, dārzeņu tekstūra mainās pēc sasaldēšanas - tie kļūst mazāk kraukšķīgi. Tas notiek tāpēc, ka ūdens molekulas sasalst un noārda augu audus.

Dažiem ēdieniem, piemēram, maizei vai pīrāgiem, sarīvēti kabači pirms lietošanas ir jāatkausē. Pirms pievienošanas mīklai tie arī jāizspiež sausi. Taču lielus gabaliņus var pievienot zupām vai sautējumiem neatkausējot, lai pēc iespējas saglabātu to sākotnējo tekstūru.

Lai droši atkausētus saldētus kabačus, Šafners iesaka tos atdzesēt ledusskapī uz nakti, atkausēt mikroviļņu krāsnī vai zem auksta tekoša ūdens.

Dzīvesstils

Salātu lapas noteikti ir neaizstājams vasaras virtuves produkts. Taču dažreiz ir kaitinoši, ka tie sāk vīst vai kļūt mitri, pirms esat tos apēduši. Kā tos pareizi uzglabāt, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi? Dalās “Mirror”.