Salātu lapas noteikti ir neaizstājams vasaras virtuves produkts. Taču dažreiz ir kaitinoši, ka tie sāk vīst vai kļūt mitri, pirms esat tos apēduši. Kā tos pareizi uzglabāt, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi? Dalās “Mirror”.
Reti kurš zina, ka salātiem, tāpat kā daudziem augļiem un dārzeņiem, ir aizsargapvalks, un, ja tos vienkārši ievieto ledusskapī, tie ātrāk sabojāsies. Ja salātus nemazgā un uzglabā neapklātus, tie var izžūt un novīst lielā ūdens satura dēļ, un, ja tos uzglabā nepareizi, tie var kļūt glumi vai pat sapelēt.
Taču, pēc pārtikas ekspertes un piecu pavārgrāmatu autores Lauras Fuentesas domām, salātu svaiguma saglabāšana patiesībā ir ļoti vienkārša.
Kā pareizi mazgāt un uzglabāt salātlapas
Lai nomazgātu salātus, izmantojiet etiķa un ūdens maisījumu un zaļumu žāvēšanas traukā rūpīgi izgrieziet lieko mitrumu. Ļaujiet nostāvēties un pēc tam rūpīgi noskalojiet. Varētu šķist neloģiski mazgāt dārzeņus iepriekš, taču salātu lapās var augt baktērijas un netīrumi, kas var paātrināt pelējuma augšanu.
Baltais etiķis, ko bieži izmanto mērcēs, satur etiķskābi - pretmikrobu līdzekli, kas iznīcina kaitīgos mikroorganismus un palīdz salātus ilgāk saglabāt svaigus.
Viss, kas jums jādara, ir jāsajauc viena daļa baltā etiķa ar trim daļām auksta ūdens, jāiemērc salātu lapas uz apmēram trim minūtēm, un tas arī viss.
Mazgājot salātus, ir svarīgi tos nemērcēt ilgāk par piecām minūtēm, lai izvairītos no etiķa garšas. Pēc tam lapas nosusiniet ar žāvētāju vai vienkārši izklājiet tās uz tīra virtuves dvieļa un viegli nosusiniet.
Pirms lapu ievietošanas ledusskapī ir svarīgi no tām noņemt visu mitrumu - jebkurš mitrums paātrinās bojāšanos. Salātus uzglabājiet maisiņā ar slēdzēju vai traukā ar vāku, iekšpusē ievietojot papīra dvieli, lai absorbētu lieko mitrumu. Tā kā salāti satur daudz ūdens, šī metode tos saglabās svaigus pat 10 līdz 14 dienas.