Sviests ar garšaugiem jeb zāļu sviests ir ne tikai lielisks veids, kā piešķirt ēdieniem svaigu, sezonālu garšu, bet arī gudrs risinājums, kā izmantot pāraugušos bazilikus, dilles vai citronmētru no palodzes vai dārza. Turklāt tas izskatās burvīgi uz svētku galda un saglabā garšas atmiņas arī vēsākos mēnešos, raksta “TheKitchn.com”.
Pamata recepte:
Pagatavošana:
Sviestu sakuļ ar dakšu vai mikseri līdz viegli gaisīgai konsistencei. Iemaisa izvēlētos garšaugus, pēc vēlēšanās pievieno šķipsnu sāls, citrona miziņu vai mazliet ķiploka. Sviestu var uzreiz izmantot vai ielikt veidnē/sviesta papīrā un sasaldēt.
4 idejas garšaugu sviestam
Bazilika sviests
Ideāls grillētai maizei vai tomātiem. Vari pievienot arī rīvētu Parmas sieru.
Ķiploku-diļļu sviests
Sader ar ceptiem kartupeļiem, zivīm vai grillētu kukurūzu.
Citronmētru-medus sviests
Saldāka versija - lieliski der brokastu maizītēm vai pankūkām.
Pikantais piparmētru-sinepju sviests
Atsvaidzinošs variants gaļai vai pavasara dārzeņiem.
Uzglabāšana
Zāļu sviestu var glabāt ledusskapī līdz 5 dienām vai sasaldēt porcijās - piemēram, ledus gabaliņu veidnēs. Kad vajadzīgs - ņem laukā un liec uz silta ēdiena!
Zāļu sviests ir lielisks piemērs tam, kā no vienkāršām lietām radīt kaut ko īpašu. Izmēģini dažādas kombinācijas, pielāgo garšas pēc savas gaumes - un ļauj garšaugiem runāt pašiem par sevi!