Pavārs atklāj noslēpumu, kā auzu pārslas padarīt garšīgākas

© unsplash.com

Auzu pārslas ir sātīgs un viegli pagatavojams ēdiens, tās ir lieliski piemērotas brokastīm un dažreiz pat pusdienām vai vakariņām. Lēna Ābrahama, pavāre un pārtikas zinātnes studente no Ņujorkas Universitātes, vietnē “simplyrecipes.com” dalījās ar triku, kas padara šo putru vēl gardāku.

Pēc ekspertes teiktā, viņa nekad neizlaiž šo soli, jo tas ievērojami uzlabo auzu pārslu garšu un neprasa nekādas papildu sastāvdaļas.

Izrādās, ka viss ir atkarīgs no auzu iepriekšējas apgrauzdēšanas - Ābrahama apgalvo, ka tas piešķir tām neticami bagātīgu, riekstainu garšu.

Viņa iesaka ņemt auzu pārslas, iebērt tās pannā un uzkarsēt uz vidēji lielas uguns. Viņa uzsver, ka svarīgi ir bieži maisīt, līdz pārslas vietām kļūst zeltainas un gaisā sāk parādīties riekstu aromāts. Nav nepieciešams pievienot eļļu.

unsplash.com

"Svarīgi, lai auzu pārslas nepiedegtu - auzu pārslu vajadzētu cept ne ilgāk kā piecas minūtes. Tiklīdz tās sāk smaržot, ņemiet nost no uguns," skaidroja Ābrahama.

Viņa apgalvo, ka auzu pārslu grauzdēšana nav paredzēta tikai putrai, bet arī smūtijiem, parfē un pat cepšanai, piemēram, auzu pārslu cepumiem.

Eksperte piedāvāja vēl divus padomus, kā padarīt auzu pārslas garšīgākas - pirmais ir garšvielu pievienošana.

"Pievienojiet šķipsniņu sāls - es to ļoti iesaku. Sāls palīdz izcelt grauzdēto pārslu garšu un arī līdzsvaros jebkādas saldās piedevas," viņa saka.

unsplash.com

Otrais padoms ir grauzdēšanas laikā pievienot pannā sviesta gabaliņu. Viņa saka, ka tas padarīs auzu pārslas "vēl bagātīgākas un zīdainākas ar vieglu, krēmīgu garšu".

Lasiet arī, kāpēc auzu pārslas ir svarīgi ēst sirds veselībai.