Vienkāršākās ābolu pankūkas, kam nepieciešamas tikai 2 sastāvdaļas

© Foto: depositphotos.com

Ābolu pankūkas ir deserts, kam parasti nepieciešamas vairāk nekā ducis dažādu sastāvdaļu, taču šī recepte to ir izcili destilējusi līdz tikai divām sastāvdaļām.

Internets vienmēr paveic neiespējamo, vienkāršojot tradicionālās receptes līdz tikai dažām izcilām sastāvdaļām, kas var pildīt citu sastāvdaļu lomu. Vienkāršas receptes ar trim sastāvdaļām ir izplatītas, taču ēdienu emuārs Kirbie's Cravings piedāvā divu sastāvdaļu ābolu pankūkas — desertu, kam parasti nepieciešamas vairāk nekā ducis dažādu elementu, neskaitot eļļu, kur tās tiek ceptas, vai glazūru, kas uzlieta virsū. Viss, kas nepieciešams, ir āboli un pašuzbriestoši milti, raksta thetakeout.com.

Lai šī recepte būtu patiesi divu sastāvdaļu, ābolus saspaida ābolu līdz biezenim un arī sagriež vēl gabaliņus. Ābolu biezeņa iegāde veikalā arī ir iespēja. Ābolu biezenis spēj veikt vairāku izplatītu ābolu pankūku sastāvdaļu darbu: tas aizstāj rafinēto cukuru vai saldinātu ābolu sidru vai sulu ar dabīgu ābolu cukuru un aromatizētāju, darbojas kā saistviela olu vietā un nodrošina mitrumu tāpat kā sviests vai eļļa.

Pašuzbriestošie milti vienā maisījumā nodrošina arī trīs sastāvdaļas: universālos miltus, cepamo pulveri un sāli. Jūs pat varat pagatavot savus pašuzbriestošos miltus, ja visas trīs sastāvdaļas ir pa rokai.

Kad ābolu biezenis un pašuzrūgošie milti ir apvienoti, vajadzētu veidoties biezai, mīkstai mīklai, un pēc tam sasmalcinātos ābolus var viegli iecilāt visā mīklā. Šo ābolu pankūku cepšana ir tikpat vienkārša (ja ne vienkāršāka) kā mīklas pagatavošana.

Uz cepampapīra izklāta gaisa fritēšanas ieliktņa uzlieciet mīklas apļus, novietojot tos apmēram 2 cm attālumā citu no citas, un pēc tam cepiet 2000 C gaisa fritēšanas režīmā apmēram 10 minūtes vai līdz zeltaini brūnai un kraukšķīgai virspusei.

Foto: pixabay.com

Vienkāršāko ābolu pankūku garšvielu pievienošana

Lai gan dažas vienkāršas piedevas liks šīm pankūkām atšķirties no divām sastāvdaļām, tās var viegli pārveidot desertu. Mīklā var pievienot vairākas tējkarotes dažādu sildošu garšvielu, piemēram, kanēli, ingveru, muskatriekstu vai ābolu pīrāga garšvielu maisījumu, lai bez piepūles pievienotu garšu vai tekstūru.

Var pievienot sasmalcinātus riekstus, piemēram, valriekstus vai pekanriekstus, žāvētus augļus, piemēram, rozīnes vai dzērvenes, vai pat ķirbju sēklas. Ja glazūra, kas uzpilināta uz ābolu pankūkām, ir nepieciešama, tad klasiskai glazūrai nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas. Šīm ābolu pankūkām apsveriet iespēju sajaukt tasi pūdercukura, dažas ēdamkarotes ābolu sidra vai sulas un pāris šķipsniņas kanēļa.

Ja ir daži āboli un milti pieliekamajā, var pagatavot gardu mājās gatavotu desertu mazāk nekā stundas laikā. Tā kā šīs ābolu pankūkas ir piemērotas iesācējiem, bērniem ir viegli piedalīties to pagatavošanā.

Turklāt, neizmantojot nekādu pievienotu rafinētu cukuru vai fritēšanu, kas nepieciešama tradicionālajām ābolu pankūkām, šī ir ievērojami vieglāka versija, ko ikviens var ēst ar prieku, raksta thetakeout.com.

Vairāk recepšu skatiet šeit.