Kā pagatavot ideālu ābolu ievārījumu

© Foto: pixabay.com

Klasiska ābolu ievārījuma recepte ir laika gaitā pārbaudīta, kas ļauj pagatavot biezu, aromātisku un maigu ievārījumu.

Ābolu ievārījums ir ne tikai gards deserts, bet arī lieliska bāze ziemas cepumiem, pankūku piedeva vai lieliskas brokastis ar tēju. Kā pagatavot šo gardumu?

Recepte ir paredzēta 3 kg ābolu, taču proporcijas var viegli pielāgot, ja vēlas pagatavot vairāk vai mazāk.

SASTĀVDAĻAS:

3 kg ābolu (nomizoti un bez serdes)

1 glāze ūdens

800 g cukura (ja jums patīk ļoti saldi, varat izmantot 1 kg)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Nomizojiet un izņemiet ābolu serdes, pēc tam sagrieziet tos mazos gabaliņos vai šķēlēs. Ērti ir izmantot virtuves kombainu. Ievietojiet sagatavotos ābolus katlā ar biezu dibenu un pievienojiet glāzi ūdens.

Uzlieciet katlu uz vidējas uguns un vāriet ābolus apmēram 20-30 minūtes. Tiem vajadzētu kļūt mīkstiem. Ja kādi gabaliņi nav mīksti, tad sasmalciniet tos ar kartupeļu stampu vai sablendējiet līdz gludai masai.

Ieberiet cukuru ābolu biezenī, rūpīgi samaisiet, lai tas pilnībā izšķīstu. Turpiniet maisījumu vārīt vēl 10 minūtes. Šajā laikā ievārījums sabiezēs.

Ielejiet karsto ievārījumu iepriekš sterilizētās burkās. Burkas un vākus varat sterilizēt cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī. Aizveriet burkas, apgrieziet tās otrādi. Ļaujiet tām pilnībā atdzist.

Mazi noslēpumi perfektam ievārījumam

  • Ievārījumam vislabāk der āboli ar nelielu skābumu, jo tie satur daudz pektīna, kas palīdz desertam dabiski sabiezēt.
  • Lai iegūtu vienmērīgāku tekstūru, noteikti izmantojiet blenderi.

Dzīvesstils

Kad domājam par traipu mazgāšanua, karsts ūdens var šķist labākais risinājums, taču tas ne vienmēr ir pareizā izvēle dažu traipu tīrīšanai, raksta “Marthastewart”.