Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.
Šī recepte ir piemērota tiem, kas vēlas izmantot ābolus bez atkritumiem, eksperimentēt ar garšām un vienlaikus pagatavot dabisku, pektīniem bagātu ievārījumu.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
Ābolus liek katlā kopā ar ūdeni, cukuru, citronu sulu un rozmarīnu. Vāra uz lēnas uguns 30-40 minūtes, līdz āboli izjūk un masa kļūst viendabīga. Rozmarīnu pēc vēlēšanās var izņemt vai sasmalcināt un atstāt. Ja vēlas, ievārījumu var sablendēt gludā konsistencē. Liek tīrās burciņās, cieši aizvāko un atdzesē.
Šāds ievārījums labi sader arī ar sāļiem ēdieniem - sieru platei, ceptai cūkgaļai vai vienkārši pie grauzdētas rupjmaizes ar sviestu.
Vai zināji, ka āboli ir jāēd, lai pazeminātu holesterīna līmeni?