Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un pievērst uzmanību sportam, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ārkārtīgi izplatīta. To nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, jo augsts holesterīna līmenis neizpaužas līdz noteiktam laikam, un tad pēkšņi tas noved pie asinsvadu aizsprostošanās, kas savukārt var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, vēsta Prozoro.
Lai izvairītos no šāda scenārija, ārsti izceļ vienu populāru produktu, kas, regulāri lietojot uzturā, var radīt īstus brīnumus.
Runa ir par visparastākajiem āboliem. To priekšrocības izskaidro augsts šķīstošo šķiedrvielu, īpaši pektīna, saturs, kas darbojas kā dabisks holesterīna absorbcijas bloķētājs zarnās, neļaujot tam iekļūt asinsritē.
Vēl pirms sešiem gadiem Klīvlendas klīnikas speciālisti veica pētījumus un ieguva pierādījumus, ka divu ābolu iekļaušana ikdienas uzturā astoņu nedēļu laikā garantē "sliktā" holesterīna līmeņa pazemināšanos.