Pagatavojiet mājās zefīrus, kas izdodas nevainojami

© Foto: pixabay.com

Kurš gan nemīl mīkstus, gaisīgus zefīrus, kas kūst mutē? To pagatavošana mājās ir vienkāršāka, nekā šķiet, un neprasa īpašas kulinārijas prasmes. Kulinārijas eksperte Džeina Lubovica dalās pieredzē, kā mājās pagatavot šos smalkos saldumus.

Lai pagatavotu gardus un dabīgus zefīrus, nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas. Vissvarīgākais ir izvēlēties augstas kvalitātes ogu biezeni, kas veidos deserta pamatu.

SASTĀVDAĻAS

250 g ogu biezeņa (var izmantot jebkuras ogas: ķiršu, aveņu, zemeņu, jāņogu. Biezenim jābūt gludam un bez kauliņiem)

250 ml ūdens (sīrupam)

300 g cukura: 250 g (sīrupam) un 50 g (olu baltumiem)

8-10 g agara (dabīgs augu izcelsmes želatīns, kas zefīriem piešķir pareizo tekstūru)

2 lielas olu baltumi

¼ tējkarotes citronskābe (olu baltumu stabilizēšanai)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Zefīru pagatavošana pēc šīs receptes ietver dažas vienkāršas darbības, no kurām katra ir izšķiroša, lai iegūtu perfektu rezultātu.

Nelielā katliņā vai katliņā ar biezu dibenu sajauciet ogu biezeni (piemēram, ķiršu), ūdeni, 250 g cukura un agaru. Rūpīgi sakuliet, lai agars pilnībā izšķīstu un noņemtu visus kunkuļus. Atstāj maisījumu uz 10-15 minūtēm, lai agars uzbriest.

Pēc tam novietojiet katliņu uz vidējas uguns. Nepārtraukti maisiet un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Vāriet sīrupu uz vidējas uguns 5-7 minūtes pēc tam, kad tas sāk vārīties, vai līdz tas sāk sabiezēt un pilēt no karotes plānā strūklā.

Svarīgi: sīrupam ir labi jāuzvārās, lai agars aktivizētos. Nolieciet karsto sīrupu malā, kamēr gatavojat olu baltumus.

Ievietojiet olu baltumus dziļā, pilnīgi tīrā bļodā (bez tauku pēdām!). Sāciet tos putot ar mikseri uz maza ātruma, pakāpeniski palielinot ātrumu. Kad olu baltumi kļūst pūkaini un balti, sāciet pakāpeniski pievienot 50 g cukura nelielās porcijās, turpinot putot.

Šajā posmā pievienojiet citronskābi. Saputojiet olu baltumus, līdz veidojas stingras putas. Maisījumam vajadzētu saglabāt savu formu un nesabrukt, paceļot putojamo slotiņu.

Kad olu baltumi ir gatavi, uzkarsējiet ogu sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Turpinot putot olu baltumus vidējā ātrumā, uzmanīgi ielejiet karsto sīrupu plānā strūklā olu baltumos.

Turpiniet putot maisījumu vēl 3-5 minūtes, līdz tas ir labi sajaucies un vēl pūkaināks un stabilāks. Šis ir izšķirošs solis, kas nodrošina zefīru pareizu tekstūru.

Ļaujiet zefīru maisījumam nedaudz atdzist līdz aptuveni 50 °C. Tas aizņems dažas minūtes.

Maisījumam jābūt siltam, bet ne karstam, pieskaroties tam. Jo ātrāk sāksiet konditorejas izstrādājumu veidot, jo labāk, jo agars ātri sacietē. Pārlejiet zefīra maisījumu konditorejas maisiņā (ar zvaigžņveida uzgali vai bez, atkarībā no vēlamās formas).

Foto: pixabay.com

Sagatavojiet cepšanas pannu, kas izklāta ar kvalitatīvu cepampapīru vai silikona paliktni. Uz cepampapīra izspiediet zefīrus mazās spirālēs vai citās formās.

Atstājiet izspiestos zefīrus istabas temperatūrā 1 stundu (vai līdz tie pilnībā sacietē; laiks var atšķirties atkarībā no mitruma). Nav nepieciešams atdzesēt ledusskapī, jo tie lieliski sacietē istabas temperatūrā.

Šos zefīrus var izmantot, lai pagatavotu neticamus desertus. Piemēram, tos var ielikt veidnēs, kas pildītas ar šokolādi, lai pagatavotu ar šokolādi pārklātus zefīrus - mājās gatavotu desertu, kas patiesi atbilst restorāna kvalitātei.

Vairāk recepšu lasiet šeit.