Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Viņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īstenu kārumnieku sapni – brauniju.
Salātu, kurā ir daudz olbaltumvielu, pagatavošanai nepieciešams lasis, dārzeņi, pupiņas un krēmīga mērce. Šie salāti palīdzēs saglabāt sāta sajūtu un zaudēt svaru.
Šādu omleti nekad nebūsiet baudījuši. Lai arī, iespējams, tā sākotnēji neizklausās apetelīga, tas būs lielisks ēdiens ar kuru iesākt savu brīvdienu rītu. To var pagatavot nieka 10 minūšu laikā un, pateicoties šai omeletei, pēc brokastīm vēl ilgi izjutīsiet sāta sajūtu.
Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
Veikalos nopērkamie enerģijas dzērieni var sniegt tūlītēju mundrumu un enerģijas pieplūdumu, tomēr tie nav īpaši veselīgi. Ja jums dienas vidū ir spēku izsīkums, pagatavojiet šo dabīgo enerģijas dzērienu no piecām sastāvdaļām.
Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!
Vai zinājāt, ka no ābolu miziņām varat pagatavot gardu tēju? Nākamreiz ēdot ābolus, nemetiet laukā miziņas, bet izmantojiet tās gardas tējas pagatavošanā!
Populārais amerikāņu ziņu portāls “The New York Times” piektdien savā recepšu sadaļā publicēja aukstās rozā zupas recepti, nosaucot to par poļu zupu - tomēr šis atgadījums nepalika nepamanīts lietuviešiem, kuri steidzās rakstīt komentārus, ka šis ir lietuviešu nacionālais ēdiens šaltibarščiai jeb aukstais borščs. Visbeidzot lasītāji sazinājās ar portāla redaktoru, receptes autoru un lūdza precizēt informāciju, raksta "lrytas.lt".
Mazās, elegantās cepumu un ābolu kūciņas ir lielisks veids, kā padarīt ikdienu īpašu un iepriecināt ģimeni svētku dienā. Marcipāns un āboli veido izcilas garšas kombināciju, radot izsmalcinātu desertu, kas izpelnīsies uzmanību gan uz svētku galda, gan pusdienās ar tuvajiem.