Banānu kafija: kā pagatavot dzērienu, kas kļuvis par sociālo tīklu hitu

© Depositphotos

Banānu kafija ir jauns, moderns dzēriens, kura izcelsme ir Dienvidkorejā un kas strauji iegūst popularitāti, pateicoties tā unikālajai garšai. Recepte ir vienkārša, un, pats galvenais, to var viegli pielāgot savām vēlmēm, pievienojot putukrējumu, šokolādi vai medu.

SSASTĀVDAĻAS:

Banāns

30 ml espreso

100 ml piena

Ledus kubiņi

PAGATAVOŠANA

Pagatavo espreso. Sablendē banānu un pienu līdz viendabīgai masai.

Sajauc sastāvdaļas. Ieliek glāzē ledus gabaliņus. Ielej banānu un piena maisījumu, pēc tam pievieno kafiju. Rūpīgi samaisa

Garnē un pasniedz. Dzērienam pievieno putukrējumu, sarīvētu šokolādi vai citas piedevas pēc izvēles.

Lai dzēriens būtu barojošāks, banāna un piena blendēšanas laikā pievieno kausiņu proteīna pulvera. Lai iegūtu daudzveidīgāku garšu, var izmantot arī augu izcelsmes vai riekstu pienu.