Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties!
Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.
Daudzu iemīļotais auglis banāns ir uz izmiršanas robežas - sēnīšu patogēns, ko sauc par Panamas slimību, nākamajā desmitgadē draud iznīcināt banānus, raksta “Bloomberg”.
Olās ir daudz olbaltumvielu un citu uzturvielu, tomēr nereti tās var būt kaitīgas, piemēram, cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni, vai arī vienkārši nākas meklēt alternatīvas, ja tās nav pieejamas. “HealthDigest” dalās ar produktiem, kas kulinārijā var aizstāt olas.
Banāni ir augļi, kuri laika gaitā savu dzelteno krāsu nomaina pret brūnu un paliek mīksti. Kāda sieviete pavisam nejauši atklājusi triku, kā apturēt banānus no bojāšanās jeb palikšanas brūniem, vēsta "Daily Star".
Nereti banāni dažu dienu laikā pēc iegādes bieži var kļūt mīksti un to miza iekrāsojas brūna - ja jums garšo svaigi, dzelteni un stingri banāni, tad šāds auglis vairs nešķitīs gards. Tomēr ir vienkāršs veids, kā banānus saglabāt svaigus un dzeltenus pat divas nedēļas, raksta “Express”.
Banāni ir viens no populārākajiem augļiem un tiek augstu novērtēti gan to garšas, gan priekšrocību dēļ, ko organismam sniedz regulāra šī tropiskā garduma lietošana.
“Ir daudz iemeslu, lai atmestu smēķēšanu, un vairāki veidi, kā sasniegt mērķi. Banānu ēšana var būt viena no stratēģijām, kas var palīdzēt atmest smēķēšanu,” raksta healthline.com.
Banāni ir vieni no visvairāk pārdotajiem augļiem lielveikalos, jo tos svaigus plauktos var atrast visu gadu. Tomēr daudzi nezina visu patiesību par šo gardumu, kas daudziem no mums ir kļuvis par ierastu ikdienas uztura sastāvdaļu.
Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
Runājot par banāniem, pirmais, kas nāk prātā, ir tajos esošais kālijs, kas ir labs sirds veselībai. Banāni ir arī bagāti ar antioksidantiem, piemēram, C vitamīnu, folijskābi un šķiedrvielām, raksta Healthdigest.
Augļi ir veselīgi un tie ir jāēd, par to nav šaubu. Lai arī tie ir veselīgi, ne visus ieteicams ēst lielos daudzumos, jo tie satur daudz fruktozes un kalorijas. Bet kā ir ar banāniem?
Pieaugušajiem vajadzētu gulēt apmēram septiņas līdz astoņas stundas, taču tas ne vienmēr ir iespējams stresa, spriedzes un psiholoģiski nogurdinoša darba dēļ. Nereti cilvēki sūdzas, ka viņiem ir grūtības aizmigt un viņi nejūtas atpūtušies, kad no rīta pamostas. Par to, kā sev šādā situācijā palīdzēt, raksta lrytas.lt.
Arvien vairāk cilvēku no sava ikdienas uztura cenšas izslēgt glutēnu saturošus produktus. Ne tikai tie, kuriem oficiāli diagnosticēta glutēna nepanesamība, bet arī tie, kuri rūpējas par savu veselību, jo glutēna lietošana uzturā saistīta ar dažādu iekaisuma procesu veidošanos organismā.
Ir zināms, ka banāni nogatavojas diezgan ātri, īpaši siltajos vasaras mēnešos. Tomēr ir daži triki, kas palīdzēs tos ilgāk saglabāt ideāli dzeltenus, raksta portāls "lrytas.lt".
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.