Nav nekā labāka par siltu, tikko ceptu šokolādes cepumu aromātu. Šī recepte apvieno saldumu un sāļumu - nelielā jūras sāls piegarša izceļ šokolādes garšu un padara cepumus īpaši baudāmus. Pagatavošana ir vienkārša, un sastāvdaļas atrodamas gandrīz katrā mājā. Ar recepti dalās “BBC Foods”.
Nepieciešams apmēram 20 cepumiem
Pagatavošana
Sajauc sviestu ar cukuru. Mikserī saputo sviestu ar abiem cukuriem, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
Pievieno olu. Iemaisi olu un turpini maisīt, līdz viss kārtīgi sajaucies.
Pievieno sausās sastāvdaļas. Miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls samaisi kopā un iecilā mīklā.
Pievieno šokolādi. Iemaisi šokolādes gabaliņus.
Formē un cep. No mīklas veido nelielas bumbiņas (apmēram valrieksta lielumā), liec uz pannas ar cepamo papīru un viegli saplacini. Pārkaisi ar dažām jūras sāls pārslām.
Cep. Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 10-12 minūtes, līdz malas kļūst viegli zeltainas.
Ļauj cepumiem mazliet atdzist, pirms baudi! Tie būs kraukšķīgi no ārpuses un viegli mīksti vidū. Lieliski garšo kopā ar tasi kafijas vai kakao.
Mazs triks: ja vēlies maigāku garšu, pusi no tumšās šokolādes vari aizstāt ar piena šokolādi.