Ķirbja un kakao kēkss – rudens garša vienā šķēlē

© pexels.com

Rudens vakaros virtuvē nav nekā labāka par siltu cepeškrāsni un mājās plūstošu garšvielu aromātu. Ķirbis ir īsts sezonas favorīts – bagāts ar vitamīniem, maigi saldens un lieliski piemērots cepumiem, kūkām un kēksiem. Šis ķirbja un kakao kēkss apvieno divas šķietami pretējas pasaules – sātīgu šokolādes garšu un dabiski vieglu, aromātisku ķirbi. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.

Nepieciešams

  • 2 olas
  • 150 g cukura (var daļu aizstāt ar brūno cukuru vai medu)
  • 120 ml augu eļļas (piemēram, saulespuķu vai rapšu)
  • 200 g ķirbja biezeņa (vārīta vai cepta ķirbja masa)
  • 180 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • ½ tējkarotes malta ingvera (pēc izvēles)
  • 50 g šokolādes gabaliņu vai riekstu (pēc vēlmes)

pexels.com

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni līdz 180°C un ieziež garenu kēksa formu ar eļļu vai izklāj ar cepampapīru.

Sajauc mitrās sastāvdaļas. Bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno eļļu un ķirbja biezeni, samaisa.

Pievieno sausās sastāvdaļas. Atsevišķā traukā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas. Lēnām iecilā ķirbja masā.

Pievieno piedevas. Ja vēlas, pievieno šokolādes gabaliņus vai sasmalcinātus riekstus.

Cep. Ielej masu formā un cep 40-45 minūtes (līdz, iedurot kociņu, tas iznāk sauss).

Atslābsti un baudi. Ļauj kēksam nedaudz atdzist, pēc tam sagriez šķēlēs un pasniedz ar tēju vai kafiju.

pexels.com

Kēkss būs īpaši sulīgs, ja izmantosi ceptu ķirbi - tā garša ir intensīvāka un saldāka. Savukārt nedaudz apkaisīts ar pūdercukuru vai riekstu drumstalām, tas lieliski izskatās arī uz svētku galda.

Šis ķirbja un kakao kēkss ir īsta rudens garšas miera recepte - sildošs, aromātisks un viegli pagatavojams. Tas pierāda, ka veselīgums un kārums var iet roku rokā, īpaši, ja galvenajā lomā ir sezonas dārgums - ķirbis.

Izmēģiniet arī rudens ķirbju pankūku recepti.