Rudens ķirbju pankūku recepte

© unsplash.com

Šīs pankūkas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas un lieliski piemērotas rudenim. To gatavošanai izmanto svaigus ķirbjus un pilngraudu miltus, kas padara tās aromātiskas un sātīgas. Ar recepti dalās “Southern Living”.

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 1 glāze miltu (balti vai pilngraudu)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. muskatrieksta
  • ¼ tējk. sāls
  • 1 glāze ķirbja biezeņa
  • 2 olas
  • ¼ glāze piena (vai augu piena)
  • 2 ēd.k. medus vai kļavu sīrupa
  • 2 ēd.k. eļļas vai sviesta (mīklai)
  • Papildus eļļa cepšanai

unsplash.com

Kā pagatavot ķirbju biezeni un vai to var aizstāt ar rīvētu ķirbi?

Ķirbju biezeni pagatavot ir ļoti vienkārši - nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriež mazākos gabaliņos. Liek gabaliņus vārīties vai tvaicēt līdz mīkstam stāvoklim, pēc tam sablendē līdz gludai konsistencei. Ja vēlas, vari pievienot nedaudz ūdens, lai biezenis nebūtu pārāk biezs.

Rīvēts svaigs ķirbis arī var aizstāt biezeni, taču jārēķinās ar dažām niansēm: svaigs rīvēts ķirbis satur vairāk ūdens, tāpēc mīklā var nākties samazināt piena vai citas šķidrās sastāvdaļas daudzumu. Tāpat cepšanas laikā pankūkas ar rīvētu ķirbi var būt nedaudz mitrākas un mīkstākas, taču garša saglabājas lieliska.

pexels.com

Pagatavošana

Sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli.

Atsevišķi samaisi ķirbja biezeni, olas, pienu, medu un eļļu.

Apvieno sausās un mitrās sastāvdaļas, veido mīklu.

Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas. Cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Pasniedz ar medu, kļavu sīrupu vai svaigām ogām.

Padoms

Lai pankūkas būtu vēl aromātiskākas, pie mīklas var pievienot rīvētu apelsīna miziņu vai vaniļas ekstraktu.

Svarīgākais