Rudens ir laiks, kad brokastis kļūst par īstu siltuma un komforta brīdi. Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir veselīgs, gardš un ātri pagatavojams variants, kas ļauj izmantot vietējos augļus. Papildus siltums, ko sniedz kanēļa aromāts, palīdzēs pamosties un sagatavoties dienai. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Sastāvdaļas (4 porcijas)
Pankūkām:
Kanēļa mērcei:
Pagatavošana
Pankūku mīkla - sajauc auzu miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakul olas ar pienu un medu. Apvieno sausās un šķidrās sastāvdaļas, samaisi līdz viendabīgai konsistencei.
Bumbieri - nomizo un sagriez plānās šķēlēs. Pievieno daļu bumbieru mīklai vai cep pankūkas ar bumbieru šķēlēm tieši pannā.
Cepšana - uzkarsē nelielu daudzumu sviesta vai eļļas pannā. Cep pankūkas līdz zeltaini brūnai krāsai, aptuveni 2-3 minūtes katru pusi.
Kanēļa mērce - siltā katliņā sajauc medu, kanēli un ūdeni/pienu, karsē dažas minūtes, līdz iegūst viendabīgu mērci.
Pasniegšana - pārlej pankūkas ar kanēļa mērci, pārkaisi atlikušos bumbierus vai riekstus pēc izvēles.
Padomi un variācijas
Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir ne tikai sildošas un gardas, bet arī veselīgas un ātri pagatavojamas. Tās nevainojami piestāv rudenīgām brokastīm, kad vēlies siltumu un enerģiju dienas sākumam, izmantojot vietējos augļus un dabiskos saldinātājus. Pievieno savus mīļākos riekstus vai garšaugus, un brokastis kļūs par īstu nelielu rudens svētku brīdi!