Šoruden izmēģini pagatavot nedaudz citādu, oriģinālu ābolu pīrāga recepti, kas atšķiras no klasiskās un būs pārsteigums gan garšas, gan izskata ziņā. Riekstu drupačas un piparmētru svaigums piešķir šai receptei neparastu garšu, aromātu un pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Ar recepti dalās “BBC Food”.
Sastāvdaļas
Pamatnei:
Pildījumam:
Drupačām:
Pagatavošana
Pamatne
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu un šķipsniņu kanēļa. Iespiež tortes formā, izveidojot stingru pamatni.
Ābolius nomizo, sagriež šķēlītēs, liek pannā ar cukuru, citronu sulu un garšvielām. Īsi karamelizē, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini.
Drupaču pagatavošana
Riekstus sasmalcina, sajauc ar miltiem, cukuru, piparmētru un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, līdz izveidojas drupans maisījums.
Uz cepumu pamatnes liek ābolu kārtu, pārber ar riekstu-piparmētru drupačām.
Cep 180 °C cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un zeltaina.
Pasniegšana
Vislabāk garšo silts, kopā ar grieķu jogurtu vai saldējumu. Piparmētra piešķir šim ābolu pīrāgam atsvaidzinošu noti, bet rieksti - patīkamu kraukšķīgumu.
Lai labi garšo!