Ir zināms, ka tējai ir dod vairākus ieguvumus veselībai, pateicoties tās ārstnieciskajām īpašībām. Vēsturiski tēja bija pazīstama arī kā dzīvības eliksīrs, klasiskais ķīniešu filozofs Laozi to vislabāk aprakstīja, ka tēja ir "šķidrā nefrīta putas". Tējai patiešām ir fenomenāla nomierinoša iedarbība uz ķermeni, prātu un dvēseli.
Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.
“Ja brokastīs, pusdienās vai launagā gribās karstmaizītes, tam nav obligāti jākarsē krāsns. Visu var pagatavot karstā gaisa krāsnī,” padomā dalās virtuves huligāns Pipars.
Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.
“Ikviens jau labu laiku izjūt inflācijas ietekmi, kas ir pamanāma arī pārtikas preču veikalos. Tāpēc šis raksts ir domāts tiem, kas vēlas samazināt un ietaupīt kādu eiro sava maciņā un kopējā ģimenes budžetā,” raksta healthline.com.
Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.
Ķirbju pankūkas ir garšīga un veselīga alternatīva tradicionālajam kartupeļu ēdienam. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, un ir lielisks papildinājums galvenajai ēdienkartei vai uzkodai.
Virtuves huligāns Pipars ir pazīstams ar savu mērķtiecību un lielajām darba spējām. Tam par piemēru var minēt viņa jaunāko lolojumu – labdarības kafija.
Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
Mēs jau zinām, ka ķiploki ir neticami veselīgs ēdiens, bet vai esat kādreiz aizdomājušies, cik veselīgi tie patiesībā ir? Izrādās, ka uztura eksperti ķiplokus uzskatīta par superēdienu, un tas ir pamatota iemesla dēļ.
“Ja bērns ir izvēlīgs ēdājs, uzkodas un ēdienreizes var radīt lielu stresu vecākiem, īpaši vecvecākiem. Tāpēc, ja ģimenē ir izvēlīgs ēdājs, ir padomi, ko izmantojot, ikdiena manāmi uzlabosies. Tas atvieglos arī finansiālo pusi ģimenē,” raksta extension.usu.edu.
“Mākslīgie saldinātāji ir mazkaloriju cukura aizstājēji, kas atrodami daudzos pārtikas produktos. Cukuru saturošu pārtikas produktu aizstāšana ar pārtikas produktiem un dzērieniem, kur ir mākslīgie saldinātāji, ir viens no veidiem, kā samazināt patērētā pievienotā cukura daudzumu, taču mākslīgajiem saldinātājiem ir arī mīnusi,” uzsver extension.usu.edu.
Daudzi kļūst par vegāniem, jo diēta bez dzīvnieku izcelsmes produktiem, piemēram, gaļas, zivīm, piena produktiem un olām, ir ētiska un videi draudzīga.
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
Runājot par veselīgiem graudaugiem, lielākā daļa cilvēku uzreiz iedomājas par auzu pārslām un griķiem. Tomēr ir vēl vieni graudaugi, kas jāēd vismaz reizi nedēļā, īpaši sievietēm.
Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.
Bagātīga, garšīga barbekjū mērces recepte, ko var pagatavot tikai 10 minūtēs. Vienkārši sajauciet visas sastāvdaļas blenderī un izbaudiet pārsteidzošo garšu.
Ja ēst gatavošanai ir izmantotas tikai saulespuķu vai olīveļļu, tad laiks izmēģināt jaunas garšu kombinācijas. Piemēram, linsēklu eļļa ir lieliski piemērota mērcei. Tā ir laba locītavām, smadzenēm un sirdij.
Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem.
“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
Apnikuši tradicionālie svētku salāti? Tad pievērs uzmanību šiem salātiem. “Tie ir ļoti latviski, jo gan vista, gan siers latviešiem ir raksturīgi, un maize ir nacionālais ēdiens. Latvietis bez maizes nav latvietis,” secina virtuves huligāns Pipars.