Dzīvojam skaisti

13.aug
Marinējumus noteikti var pagatavot mājās, pat ja neesat pats talantīgākais pavārs. Kā viegli marinēt jebkura veida dārzeņus?
12.aug
Vai var piešķirt vecām salātu lapām jaunu dzīvi ar pārvērtībām, kas uzlabotu salātu garšu?
12.aug
Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
11.aug
Apnikusi ierastā rutīna, kad runa ir par ceptiem dārzeņiem? Saldiniet tos ar seno gardumu, kas, iespējams, jau ir pieliekamajā.
11.aug
Māla trauki ir bijuši uzticami pārtikas uzglabāšanas palīgi jau gadsimtiem. Lai gan mūsdienās steidzīgajā ikdienā dominē stikla un plastmasas trauki, senās tradīcijas joprojām atrod vietu modernās virtuvēs. Māla traukiem piemīt daudzas unikālas īpašības – tiem ir dabiska gaisa cirkulācija, stabila temperatūra un ķīmisko vielu neesamība, kas padara tos par lielisku izvēli gan ikdienai, gan ilgākai pārtikas glabāšanai, raksta “The Spruce”.
9.aug
Kraukšķīgi cepti kartupeļi ir lieliska piedeva jebkurai maltītei, taču, lai tos pagatavotu, nav jāaizņem visa cepeškrāsns. Izmantojiet gaisa fritieri.
7.aug
Speltas kvieši ir bagātākais olbaltumvielu avots un ir viens no vecākajiem kultivētajiem graudiem uz planētas un patiesībā mūsdienu kviešu priekštecis.
6.aug
Šokolādes trifelēm piemīt greznības atmosfēra, taču to pagatavošana atbaida lielāko daļu mājas saimnieču, bet patiesībā šo gardumu pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
5.aug
Šīs vitamīnu kombinācijas ir vērts izmēģināt. Kādas produktu kombinācijas vajadzētu pievienot savam uzturam, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un vispārējo labsajūtu.
4.aug
Tas nozīmē, ka tas var palīdzēt novērst Alcheimera slimību. Tomēr šis auglis patīk tikai dažiem cilvēkiem. Visbiežāk tāpēc, ka to ir neērti mizot.
4.aug
Pieaugošās pārtikas cenas liek aizdomāties, kā ēst veselīgi, neiztērējot veselu bagātību. Labā ziņa – veselīgs uzturs ne vienmēr nozīmē eksotiskus superproduktus vai bioveikalus. Arī Latvijas veikalos un tirgos pieejami produkti, kas maksā mazāk par diviem eiro, bet satur vērtīgas uzturvielas. Lūk, septiņi ikdienišķi, bet uzturvērtībā nozīmīgi produkti, kurus vērts iekļaut ēdienkartē katru nedēļu, saskaņā ar “Eatright.org”.
4.aug
Kad termometra stabiņš pārkāpj +30 grādu robežu, pēdējais, ko gribas darīt, ir stāvēt pie plīts. Smagās un karstās maltītes tikai palielina nogurumu un padara karstumu vēl grūtāk izturamu, tāpēc esam sagatavojuši 5 vienkāršas, veselīgas un atsvaidzinošas maltītes, ko vari pagatavot bez cepšanas un vārīšanas – ideāli piemērotas svelmainām vasaras dienām, kopā ar “EatingWell.com”.
3.aug
Pārdošanas apjomi pēdējo četru gadu laikā ir pieauguši par 940%. Mačas tējas deficīts ir parādījies visā pasaulē, jo samazinājušies ražas apjomi un pārmērīgi pieaug tējas popularitāte sociālajos tīklos, ziņo The Washington Post.
2.aug
Arbūzu parasti ēdam svaigu, gatavojam no tā limonādes un pat marinējam vai pievienojam salātiem, tomēr citās valstīs arbūzu ēšanas tradīcijas ir pavisam citas – cilvēki kombinē arbūzu ar sāli, prosciutto un citiem produktiem, raksta “unian.net”.
1.aug
Ienīsti koriandru? Nomainiet receptē "zaļās ziepes" pret kaut ko gardu! Šie koriandra aizstājēji ir tikpat garšīgi kā īstā garšviela.
31.jūl
Biezpiena un magoņu sēklu rullītis ir veselīgs un garšīgs deserts, kas viegli iekļaujas ēdienkartē.
30.jūl
Pērļu grūbas, neskatoties uz savu vienkāršību, ir bagāti ar daudzām noderīgām īpašībām. Pēc gastroenterologa teiktā, tie ir nomizoti un pulēti mieži, kas ir bagāti ar B vitamīniem, magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
30.jūl
Ledusskapī stāv vakardienas vakariņas, un prāts saka – tās vēl mierīgi var apēst. Bet cik reižu ēdienu vispār drīkst sildīt? Un vai atkārtota sildīšana neietekmē ēdiena kvalitāti vai pat drošību? Skaidro “www.eatright.org”.
30.jūl
Garšvielas ir ēdienu dvēsele - tās piešķir aromātu, dziļumu un raksturu. Lielākā daļa cilvēku ikdienā izmanto ierastas garšvielas - tādus kā piparus, ķiploku, oregano vai paprika, bet pasaulē ir daudz mazāk zināmu garšvielu, kas var padarīt ēdienu īpašu un interesantu. Iepazīsim dažas neparastas garšvielas, ko ir vērts izmēģināt kopā ar “Seriouseats.com”.
29.jūl
Bagātīgi, sātīgi sautējumi vienmēr ir iecienīts ēdiens. Ja jūsu sautējums ir sanācis nedaudz par šķidru, pamēģiniet pievienot nedaudz šī pieliekamajā atrodamā pamatprodukta, lai iegūtu bagātīgāku garšu.
28.jūl
Vienkārša sastāvdaļa var pilnībā pārveidot pamata, iecienītāko tunča salātu recepti, īpašs ir šis spilgtais, aromātiskais un gardais garšvielu maisījums.
27.jūl
Gaļas ruleti satur kopā olas kā saistviela, taču recepti var pagatavot arī bez tām. Ko profesionāļi iesaka kā aizvietotāju.