Tā palīdz atjaunot ādu un stiprināt matus. Kura gaļa ir cilvēkiem visnoderīgākais gaļas veids un to var ēst katru dienu?
Pēc ekspertu teiktā, vistas gaļa satur A, B, C un H vitamīnus, kā arī minerālvielas - kāliju, magniju, cinku, dzelzi un fosforu. Pateicoties gaļas sastāvam, šis produkts labvēlīgi ietekmē ne tikai iekšējo orgānu darbu, bet arī izskatu.
Treknāki gabali, piemēram, stilbi, ir noderīgi ādas atjaunošanai, nagu un matu stiprināšanai, pateicoties tajos esošajām taukskābēm. Šajā ziņā vistas gaļa pēc savām ķīmiskajām īpašībām ir viena no visnoderīgākajām un ar viszemāko tauku saturu starp visiem gaļas veidiem.
Citi gaļas veidi, īpaši cepti, var oksidēt organismu un izraisīt iekaisuma procesu attīstību, kas paātrina novecošanos. Vienlaikus precizēts, ka mērena jebkuru produktu lietošana neradīs būtisku kaitējumu veselībai.
Tai ir slikta reputācija. Lai gan pārāk daudz treknas sarkanās gaļas ēst var būt neveselīgi, liesa sarkanā gaļa nepaaugstina holesterīna līmeni un satur tādas uzturvielas kā olbaltumvielas, B12 vitamīns, dzelzs, niacīns un cinks. Liellopa fileja ir liesa, garda un veselīga, raksta webmd.com.
Tāpat kā liellopu gaļa, jēra gaļa ir labs olbaltumvielu, omega-3 taukskābju, B12 vitamīna, niacīna, cinka un dzelzs avots. Īru jēra sautējums, kas pilns ar veselīgiem dārzeņiem un liesiem jēra gaļas gabaliņiem, ir lieliska maltīte, ko dalīties ar draugiem.
Tajā ir daudz mazāk tauku un kaloriju nekā citās sarkanās gaļas šķirnēs, un tajā ir daudz vitamīnu un uzturvielu, ir arī ļoti maz piesātināto tauku — pat mazāk nekā vistas gaļā. Indijas kazas karijs varētu būt labs veids, kā ar to iepazīties.
Tajā ir daudz mazāk piesātināto tauku — viskaitīgākā veida — nekā lielākajā daļā sarkanās gaļas. 85 gramu porcija satur 25,9 gramus olbaltumvielu, kā arī neaizvietojamās aminoskābes, dzelzi un niacīnu. Vistas gaļa palīdz šūnu augšanā un vielmaiņā. Cepiet veselu putnu un pasniedziet to ar vienkāršiem zaļajiem salātiem.
Tāpat kā vistas gaļā, arī tītarā ir visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes (ko sauc par pilnvērtīgu olbaltumvielu). Tajā ir arī mazāk piesātināto tauku nekā lielākajā daļā sarkanās gaļas. Taču saimnieces zina, cik grūti var būt labi pagatavot šo mājputnu gaļu. Mēģiniet to uz vairākām stundām ievietot āra kūpinātavā, līdz gaļa ir mīksta.
Aknas, īpaši liellopu aknas, ir viena no barojošākajām gaļām, ko var ēst. Tā ir lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu, A, B12, B6 vitamīnu, folskābes, dzelzs, cinka un neaizvietojamo aminoskābju avots. Kā būtu ar liellopa aknu pastēti kopā ar glāzi laba sarkanvīna?
Liesa cūkgaļa ir tikpat laba jūsu ķermenim kā liesa liellopa un vistas gaļa. Kādā pētījumā liesas cūkgaļas aizstāšana ar liellopa un vistas gaļu samazināja ķermeņa tauku daudzumu un uzlaboja sirds veselību. Lai iegūtu asu garšu, izmēģiniet ar anšovu mērci ierīvētu cūkgaļas fileju. Liellopa fileja ir liesa, garda un veselīga, raksta WebMD.com.
Vairāk par gaļas veidiem lasiet šeit.