Izcils vistas un sēņu pīrāgs rudens vakariņām

© Ekrānšāviņš no Instagram

Vistas un sēņu pīrāgs ir vienkāršs ēdiens, ko var pagatavot gan ikdienas pusdienām, gan svētku vakariņām.

Receptē izmantota viegli pieejama mīkla un klasiska maigas gaļas un aromātisku sēņu kombinācija, stāsta ēdienu blogeris Alekss Mils.

SASTĀVDAĻAS:

400 g kārtainā rauga mīkla

300 g vistas fileja

150 g sēnes

120 g sīpols

40 g mocarellas

200 g krēmsiera

1 ola

Sāls, pipari, paprika, sezama sēklas

Eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē nedaudz eļļas pannā un apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno sagrieztu vistu, pievieno sāli, piparus un papriku un cep apmēram 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pievieno sagrieztās sēnes un cep vēl 10 minūtes, maisot, līdz viss ir gatavs.

Kad gatavs, iemaisa krēmsieru un noņem pannu no uguns. Kārtainajā mīklā iegriež pa diagonāli, centrā ieliek pildījumu, virsū pārkaisa nedaudz mocarellas un pārloka malas pāri pildījumam. Apsmērē mīklu ar sakultu olu un apkaisa ar sezama sēklām.

Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 12-15 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna.

Vairāk receptes skatiet šeit.