Vistas un sēņu pīrāgs ir vienkāršs ēdiens, ko var pagatavot gan ikdienas pusdienām, gan svētku vakariņām.
Receptē izmantota viegli pieejama mīkla un klasiska maigas gaļas un aromātisku sēņu kombinācija, stāsta ēdienu blogeris Alekss Mils.
SASTĀVDAĻAS:
400 g kārtainā rauga mīkla
300 g vistas fileja
150 g sēnes
120 g sīpols
40 g mocarellas
200 g krēmsiera
1 ola
Sāls, pipari, paprika, sezama sēklas
Eļļa cepšanai
View this post on Instagram
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē nedaudz eļļas pannā un apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno sagrieztu vistu, pievieno sāli, piparus un papriku un cep apmēram 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pievieno sagrieztās sēnes un cep vēl 10 minūtes, maisot, līdz viss ir gatavs.
Kad gatavs, iemaisa krēmsieru un noņem pannu no uguns. Kārtainajā mīklā iegriež pa diagonāli, centrā ieliek pildījumu, virsū pārkaisa nedaudz mocarellas un pārloka malas pāri pildījumam. Apsmērē mīklu ar sakultu olu un apkaisa ar sezama sēklām.
Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 12-15 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna.
Vairāk receptes skatiet šeit.