Gaisa fritētāji tagad ir atrodami gandrīz katrā virtuvē un ir neticami populāri. Nav brīnums! Ar šo daudzpusīgo ierīci var pagatavot kraukšķīgu ēdienu, ātri un pats galvenais ar mazāk taukiem.
Taču jābūt uzmanīgiem: ne visi pārtikas produkti ir gaisa fritētāju draugi. Daži var kļūt mīksti, sadegt un kļūt pat bīstami - gan jums, gan ierīcei. Desmit pārtikas produkti, kas nav paredzēti gaisa fritētājā, brīdina desired.de.
Zupas, mērces vai augļi un dārzeņi ar augstu ūdens saturu, piemēram, tomāti, gurķi vai arbūzs, vienkārši neder gaisa fritētavā. Karstums pārāk lēni iztvaiko ūdeni - rezultāts parasti ir mīksta masa, nevis kraukšķīgs gardums. Un ierīce ātri kļūst mitra.
2.Viegli pārtikas produkti, piemēram, salāti vai žāvēti garšaugi
Lapu zaļumi, rīspapīrs vai žāvēti garšaugi ir tik viegli, ka tie virpuļo gaisa plūsmā - un sliktākajā gadījumā var nonākt uz sildīšanas spoles. Tas ir ne tikai neefektīvi, bet arī potenciāli ugunsgrēka bīstamības dēļ.
Atsevišķas grauzdiņa šķēles no apakšas saņem pārāk daudz gaisa - tās var iesprūst cepšanas grozā un piedegt. Tāpēc jāgrauzdē grauzdiņi tosterī kā parasti.
Kad tauki kūst, tie nonāk ierīces apakšā. Tas var izraisīt dūmus, nepatīkamas smakas vai, sliktākajā gadījumā, ugunsgrēku.
Svaigi pārklāti pārtikas produkti, kas joprojām ir mitri, bieži vien nolobās. Tie nevis kļūst kraukšķīgi, bet gan mīksti un kunkuļaini.
Mīkstais siers nekontrolējami kūst, izplūst un var piesārņot ierīci. Šļakatas uz sildīšanas spoles arī rada ugunsgrēka bīstamību. Un tīrīšana pēc tam noteikti nav nekāda priecīgā.
Cukurs lielā karstumā piedeg, pielīp pie ierīces un pat tīrīšanas laikā rada nepatīkamas smakas un stresu. Un kurš gan vēlas apdegušus virtuļus?
Grūti iedomāties, ka cilvēki to izmēģinātu, taču arī veselām, jēlām olām nav vietas gaisa fritētavā! Karstums var izraisīt čaumalas plīšanu. Rezultāts: ola iztek un pielīp pie ierīces. Tīrīšana pēc tam ir īstas mokas.
Ēdiena cepšana gaisa fritētavā izklausās vilinoši un ietaupa laiku. Tomēr gaisa fritētavas parasti apgrauzdē tikai ārpusi - iekšpuse paliek jēla. Un tas rada risku veselībai, piemēram, salmonellas dēļ.
Diemžēl menca un zandarts gaisa fritētavā ļoti ātri izžūst un tāpēc zaudē garšu un sulīgumu. Labāk piemērotas ir biezākas un izturīgākas zivis, piemēram, lasis vai tuncis.
Palīdz viegla eļļas uzsmidzināšana: Plāna eļļas kārtiņa nodrošina fritētavā vienmērīgu apbrūnināšanu un kraukšķīgu efektu.
Nepārslogojiet: Gaisam ir nepieciešama vieta, lai piekļūtu visur.
Apgriešana: Īsa ēdiena apgriešana vai sakratīšana palīdz novērst nevienmērīgu apbrūnināšanu.