Dzīvojam skaisti

22.apr
Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
22.apr
Zobārste norāda, ka šie septiņi pārtikas produkti var šķist labvēlīgi jūsu veselībai, taču patiesībā tie kaitē jūsu zobiem. Kas tie ir? Raksta “Express.co.uk”.
21.apr
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.
21.apr
Daļā veikalu svaigas olas tiek glabātas aukstumvitrīnā, daļā veikalu - vienkārši plauktos. Pircēji ir neizpratnē, kuras olas ir drošāk pirkt - aukstumā vai telpas temperatūrā glabātas. Un kā glabāt olas mājās - likt ledusskapī vai turēt istabas temperatūrā?
20.apr
Daudzās pasaules valstīs vārītas olas ir Lieldienu tradicionālais ēdiens, un raibi sakrāsotas oliņas nereti paliek neapēstas vēl ilgi pēc svētku svinēšanas. Cik ilgi šo produktu ir droši uzglabāt un lietot uzturā? Skaidro “limon.postimees.ee”.
20.apr
Kāpēc katru dienu jāēd auzu pārslas? Auzu pārslas ir vispusīgas – gan putrā, gan banānu maizē. Tie veicina ne tikai uzturu, bet arī jūsu labsajūtu. Auzu pārslas no pirmā acu uzmetiena var šķist ne pārāk aizraujošas, jo tās ir diezgan bezgaršīgas un tāpēc neizraisa lielu entuziasmu.
20.apr
Lieldienu rītā daudzās mājās brokastīs ēd olas: tās pašas tradicionālās – sīpolu mizās vārītās.
20.apr
Nepareiza pārtikas produktu kombinācija var kaitēt organismam - pēc ekspertu domām, dažas produktu kombinācijas var traucēt gremošanai, izraisīt nogurumu, sliktu elpu vai pat zarnu slimības, raksta “tv3.lt”.
19.apr
Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.
19.apr
Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.
19.apr
Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.
19.apr
Neatkarīgi no tā, vai tās ir pasteļkrāsas, zaķu motīvi, austi grozi vai uzkrītoši ziedi, Lieldienas ir svētki ar dekoratīvu valodu. Taču ir daudz netradicionālu veidu, kā iekārtot Lieldienu galdu neatkarīgi no tā, vai uzņemat visu ģimeni vai vienkārši gatavojat īpašas brokastis diviem.
19.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps atklāj, kuras olas ir jāizvēlas, ja grib uzvarēt olu cīņās.
18.apr
Zivs, ja ir pareizi pagatavota, ir sulīga un kūst mutē. Galvenais, kas jāatceras – to nedrīkst pārcept. Taču kā to izdarīt? Šefpavārs Mārtiņš Sirmais nāk talkā ikvienam, kurš gatavs cept zivi. Viņa galvenais ieteikums – neizmanto foliju.
18.apr
Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.
18.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps raidījumā "Nra.lv sarunas", skaidrojot olu gatavošanas paņēmienus, atklāj, kāds, viņaprāt, ir pats veselīgākais veids, kā pagatavot olas.
17.apr
Visticamāk, nekad mūžā neesat ēdis tītara olu, taču, ja jūs to darītu, zinātu, ka tās garša ir vairāk vai mazāk identiska vistas olai, bet ir nedaudz krēmīgāka. Tā ir arī nedaudz lielāka par vistas olu un daudz vērtīgāka, nodrošinot divreiz vairāk kaloriju un uzturvielu.
17.apr
Protams, visi mizojam banānu, apelsīnu un pat kivi. Tomēr dažreiz augļu mizošana var izraisīt vērtīgu uzturvielu zudumu. Kurus augļus nevajadzētu mizot?
16.apr
Alumīnija folija ir ērts un daudzpusīgi virtuvē izmantojams rīks - to var izmantot, lai iesaiņotu ēdienu, saglabātu tā siltumu vai izklātu cepešpannas. Tomēr šefpavārs Mohammeds Ince rakstā “Thetakeout.com” pastāstīja par situāciju, kurā folija izmantošana būtu kritiska kļūda.
16.apr
20.aprīlī pareizticīgie un kristieši svin Lieldienas. Tradicionāli pirms svētkiem baltās olas kļūst ievērojami dārgākas vai pazūd no veikalu plauktiem. Vai ir iespējams iegādāties galveno svētku simbolu iepriekš, lai ietaupītu naudu? Un kā nokrāsot tumšo čaumalu, ja baltās olas jau ir izpārdotas?
15.apr
Tuvojas bārbekjū, šašliku un citu gardu ēdienu sezona brīvā dabā vai dārzā. Pareizi izvēlētas garšvielas var padarīt gaļas garšu nesalīdzināmu. Bet var sabojāt ēdienu, ja izvēlas nepareizus garšaugus vai uzglabā tos nepareizi.
15.apr
Ekspertu grupa no Apvienotās Karalistes universitātēm ir izpētījusi tējas uzsildīšanas praksi mikroviļņu krāsnī, raksta dailymail.co.