Dzīvojam skaisti

20.mar
Cepamais papīrs ir virtuves pasaules nepretenciozais slepenais ierocis - tas var kalpot kā nepiedegošs paklājiņš cepumu cepšanai, ideāla virsma mīklas izrullēšanai un pat ietinamais papīrs ēdienam. Bet vai to drīkst izmantot vairākkārt? Atbild “Martha Stewart”.
20.mar
Datelēm ir daudz lielisku uzturvērtības priekšrocību - sākot ar vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu saturu un beidzot ar to, ka tās ir arī ļoti garšīgas. Ne velti tās dēvē par dabas konfektēm. Kāpēc ir vērts katru dienu apēst vismaz piecas dateles, raksta “bbcgoodfood.com”.
20.mar
Kolagēna pievienošana kafijai var dot labumu ķermenim, palielinot šā svarīgā proteīna līmeni. Uztura speciāliste Luīze Pine salījusies ar padomiem, kā uzlabot rīta kafijas ieguvumus veselībai.
19.mar
Ūdens garšo daudz labāk, ja tas ir atdzesēts, un, pievienojot ledu remdenai kafijas vai tējas tasei, dzēriens uzreiz kļūst par daudz patīkamāku dzērienu. Tomēr ir viena lieta, ko pārāk plaši neizmanto, -  ledus kubiņu ielikšana zupā.
18.mar
Gan basmati, gan jasmīna rīsi ir lieliska iespēja, ja maltītes papildināšanai nepieciešami sātīgi graudi. Lai gan tiem ir daudz līdzību, piemēram, tās ir garengraudu šķirnes, starp tiem patiešām ir ievērojamas atšķirības garšas, tekstūras un smaržas ziņā.
18.mar
Šis ēdiens, kas ir Austrumāzijas diētas pamatelements un tiek patērēts dažādos veidos, var palīdzēt samazināt risku saslimt ar vēzi, raksta “mirror.co.uk”.
18.mar
Neskatoties uz lakricas priekšrocībām kuņģa-zarnu trakta, stresa un iekaisuma ārstēšanā, šī zāle ir stingri kontrindicēta dažām cilvēku grupām. Kam varētu kaitēt populārais dabiskais līdzeklis.
17.mar
Ingvers ir vairāk nekā tikai garšviela, kas piešķir ēdieniem pikantu garšu. Tas ir spēcīgs dabisks superprodukts, ko tradicionālajā medicīnā izmanto gadsimtiem ilgi.
17.mar
Brokastis, ir, iespējams, svarīgākā dienas ēdienreize, un tās var būtiski ietekmēt jūsu garīgo skaidrību, enerģijas līmeni un fokusu visas dienas garumā. Doktore Sofija Komninou dalījās savās atziņās par ideālām brokastu kombinācijām, lai sagatavotos dienai un mazinātu trauksmi kopā ar “Express.co.uk”.
14.mar
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
14.mar
Vistas gaļu vienlīdz mīl gan veselīga dzīvesveida piekritēji, gan ātrās ēdināšanas cienītāji. Izdevums “TSN” skaidro, kas vistas gaļā ir veselīgs un kuras tās daļas vislabāk neēst vispār.
13.mar
Labākais vakariņu variants, pēc ekspertu domām, ir dārzeņi, kas pagatavoti ar nerafinētu augu eļļu, kombinēti ar olbaltumvielu avotu - mājputnu gaļu vai zivi.
13.mar
Ananāsu gabaliņi uz picas daudzos joprojām izraisa sašutumu. Jaunākais Austrālijas pavāru piedāvājums tam liek nobālēt - viņi piedāvā picu ar mocarellas sieru un apelsīniem, raksta “The Guardian”.
12.mar
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
11.mar
Ja gatavojat picu mājās, ir daudz veidu, kā mainīt mīklu, sākot no rauga nomaiņas pret cepamo pulveri, lai izveidotu plānu, krekerim līdzīgu garozu, līdz picas garozas pagatavošanai, izmantojot kaut ko negaidītāku, piemēram, konservētu tunci vai vistas gaļu par pamatu.
10.mar
Žāvēti augļi satur koncentrētu cukuru un kaloriju daudzumu, jo ūdens tiek noņemts žāvēšanas procesā. Rezultātā viena žāvētu augļu porcija satur ievērojami vairāk ogļhidrātu un enerģijas nekā tā svaigie kolēģi.
10.mar
Latvijas bērnu uzturs nav pietiekami sabalansēts, atklāj pētījums, ko veica "Norstat". “Latvijā 87% bērnu neuzņem pietiekamu daudzumu zivju, kas ir galvenais omega-3 avots.
10.mar
Zaļā tēja un matcha var šķist diezgan līdzīgas, tomēr tās nav identiskas ne pēc garšas, ne pagatavošanas metodes un antioksidantu aktivitātes. Kur slēpjas atšķirība un kura ir veselīgāka, raksta “Realsimple”.
9.mar
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
8.mar
Mimoza, klasisks kokteilis, nav nekas cits kā dzirkstošais vīns un apelsīnu sula, savukārt no saldējuma un baltās šokolādes skaidiņām var iegūt diezgan labu vaniļas mērci. Vēl viena divu sastāvdaļu recepte, kas, šķiet, ir noturīga, ir cepumi, kas pagatavoti tikai no krējuma un miltiem.
8.mar
Ja arī jums mājās ir kafijas dzirnaviņas, lai baudītu svaigu dzērienu katru dienu, jūs noteikti zināt, ka pupiņu malšana aizņem vairāk laika, bet arī iegūtās kafijas kvalitāte ir daudz labāka. Daudzus interesē jautājums, vai, samaļot pupiņas, jāgaida, lai pagatavotu kafiju, vai arī to var pagatavot uzreiz, un ciki ilgi svaigo malumu var uzglabāt - uz šo jautājumu atbildēja “The TakeOut” barista un kafijas eksperts Mets Vudbērns-Simmonds.
8.mar
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram.