Dzīvojam skaisti

25.jun
Vai zinājāt, ka daži no vecākajiem ēdieniem joprojām tiek gatavoti noteiktos pasaules reģionos? Kuras receptes ir saglabājušās gadu tūkstošiem ilgi un ko ēda mūsu senči?
25.jun
Kārdinošā svaigi pagatavotas kafijas garša un aromāts noteikti ir viens no vienkāršākajiem, bet lielākajiem dzīves priekiem daudziem no mums. Tomēr laiku pa laikam ikvienam no mums gadās atcerēties par krūzīti neidzertas kafijas. Vai tādu ir droši dzert un vai tajā vēl ir kofeīns, skaidro eksperti no “The Takeout”.
22.jun
Šā deserta pagatavošanai būs nepieciešamas tikai 45 minūtes. Franču šefpavāre Manona Lagrēva dalījās ar ātras un gardas kūkas recepti. Viņa jogurta kūku nosauca par perfektu desertu tiem, kas novērtē vienkāršību un izsmalcinātu garšu.
22.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
21.jun
Sulīgi, saulē nogatavināti vasaras tomāti ir viens no ideālākajiem pārtikas produktiem, taču tie ir pieejami tikai dažus īsus mēnešus gadā. Tāpēc ir svarīgi tos maksimāli izmantot. Kā gan to labāk izdarīt, ja ne pagatavot tomātu ūdeni.
21.jun
Veselīga uztura pasaulē nepārtraukti parādās jaunas tendences, taču dažreiz mēs aizmirstam par produktiem, ko mūsu vecmāmiņas un vecvecmāmiņas iekļāva savā uzturā veselības uzlabošanai.
20.jun
Sulīgai ceptai vistai ir daudz pievilcīgu īpašību, un labākā putna daļa ir sāļā, kraukšķīga āda. Protams, tā ir ēdama arī bez šīs ādas, bet, ja tā nav kraukšķīga, tad viss vistas potenciāls ir izniekots.
19.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
18.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
17.jun
Fritata ir vienkārša ar zeltaini ceptām kartupeļu šķēlītēm, karamelizētiem sīpoliem un riekstainu parmezānu, ko gatavo vieglām vasaras vakariņām. Fritatas atrodas kaut kur starp omletēm un kišu – olu ēdienu ar pildījumu, kam ir nedaudz krēmīga tekstūra, kas radīta ar pareizo sastāvdaļu līdzsvaru.
17.jun
Par gaumi nestrīdas, un svētkos katrs ceļ galdā to, kas garšo vislabāk, tomēr ir daži produkti, bez kuriem kārtīga Jāņu svinēšana nav iedomājama, atklāj gardēdis Mārtiņš Sirmais.
16.jun
Dažreiz vissarežģītākā daļa grilēšanas procesā ir BBQ mērces izvēle. Jebkurā pārtikas veikalā ir desmitiem zīmolu un garšu, kas ne vienmēr palīdz lēmumu pieņemšanā. Protams, vienmēr varat pagatavot savu mērci, kas ļauj to pielāgot savām vēlmēm.
15.jun
Pašgatavoti auzu pārslu cepumi ar zaļo tēju ne tikai saglabā savu garšu, bet arī kļūst par spēcīgu antioksidantu avotu. Šādi secinājuši japāņu zinātnieki no Rjukjusas Universitātes, kuri sava pētījuma rezultātus publicēja žurnālā Progress in Nutrition.
14.jun
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
14.jun
Velsas princese Keita Midltone ievēro stingru diētu un vingro - no rītiem viņa ēd barojošas auzu pārslas un dzer veselīgus kokteiļus. Uztura speciālists ir novērtējis viņas brokastu ietekmi uz veselību un svara zudumu, raksta “Mirror.co.uk”.
13.jun
Eksperts iesaka pievērst lielāku uzmanību diennakts laikam, kad ēdat sieru.
12.jun
Riekstiņi ar iebiezināto pienu ir vieni no populārākajiem saldumiem, ko atceramies no bērnības. Taču šis mājas pagatavotais gardums slēpj reālas briesmas veselībai.
11.jun
Kad cilvēki domā par grila sezonu, viņu prāts parasti pāriet uz klasiku, piemēram, burgeriem, hotdogiem un bieziem, sulīgiem steikiem. Taču veģetāriešiem vai ikvienam, kurš vēlas samazināt gaļas patēriņu, grils joprojām var būt vieta, kur baudīt košas garšas uz atklātas liesmas, it īpaši, ja uzaicināsiet vienu negaidītu viesi: kāpostu.
10.jun
Ja skābais krējums ir daļa no ēdienu sastāvdaļām, tad zināt to negribīgo sajūtu, kad ir jāatver svaigs trauciņš nelielam daudzumam. Varbūt ilgi gaidītajam tako vakaram bija nepieciešama tikai mērkarote, bet tagad puspilns trauks lēnām tuvojas derīguma termiņa beigām.
9.jun
Var droši baudīt šos ēdienus bez bailēm, ja pēkšņi vēlaties uzkodas, bet patiesībā nevēlaties pieņemties svarā.
8.jun
Lai gan īsti nav tādas lietas kā slikts grilēts siers, ne visas šī sviestmaižu pamatēdiena receptes ir vienādas. Sākot ar sinepju pievienošanu maizei un beidzot ar sāls pārkaisīšanu uz pannas, ir tik daudz veidu, kā pacelt šo sviestmaizi nākamajā līmenī.
8.jun
Princeses Diānas lieliskā gaume attiecās uz daudzām viņas dzīves jomām, tostarp ēdienu gatavošanu. Nesen kļuva zināms, kā viņai patika ēst kartupeļus, kas liecina arī par viņas pieticīgo eleganci, raksta “The Take Out”.