Kartupeļu biezenim nav nepieciešamas daudzas sastāvdaļas, tāpēc kartupeļu pagatavošanas veids ir ļoti svarīgs. Šī kļūda, vārot ūdeni, padara ēdienu pārāk lipīgu.
Kartupeļu biezenis ir viens no visgaršīgākajiem ēdieniem kā piedeva. Tā krēmīgā tekstūra lieliski sader ar jebko, sākot no grilētas gaļas līdz zivīm un ceptiem dārzeņiem, raksta thetakeout.com.
Neatkarīgi no tā, vai pasniedzat to darba dienas vakariņām vai kā svētku ēdienu, kartupeļu biezenis vienmēr ir labs — ja vien tā tekstūra nav lipīga. Tad tas sagādā vilšanos. Saskaņā ar vegānu recepšu izstrādātājas un New York Times bestselleru autores Nišas Voras teikto, vaininiece, visticamāk, ir šī izplatītā kļūda: kartupeļu pievienošana jau verdošam ūdenim.
"Patiesībā tā ir nevienmērīgas gatavošanas un lipīga biezeņa recepte," Vora pastāstīja. Kad sāk vārīt kartupeļus verdošā ūdenī, "ārējie slāņi var izvārīties pārāk ātri un sākt sadalīties, pirms iekšpuse ir gatava. Kartupeļu biezeņa mīcīšanas laikā tas var izraisīt pārāk lielu maisīšanu, cenšoties visu padarīt gludu — tā rezultātā iegūstat gumijotu tekstūru."
Ja vēlas izvairīties no šīs kļūdas, ievērojiet vienu no šefpavāra apstiprinātajiem padomiem par labāko kartupeļu biezeni un sāciet kartupeļus vārīt aukstā ūdenī.
Attiecībā uz kartupeļu biezeni Vora teica: "Sākot vārīt aukstā ūdenī un pakāpeniski uzkarsējot līdz vārīšanās temperatūrai, kartupeļiem ir laiks vienmērīgi izvārīties. Tas nozīmē, ka, mīcot, iegūsiet krēmīgu tekstūru — bez lipīgiem kunkuļiem vai pārvārītiem gabaliņiem." Vislabāk ir uzturēt temperatūru, lai ūdens lēni vārītos. Ir svarīgi arī bagātīgi pielikt aukstā ūdenī sāli, jo tas palīdzēs radīt aromātiskāku rezultātu.
Kartupeļu sagriešana vienādos gabalos ir vēl viena panākumu atslēga, jo tas nodrošinās vienmērīgu vārīšanos. Mērķējiet uz apmēram 2,5 līdz 3,5 cm lieliem gabaliņiem. Tomēr negrieziet tos daudz mazākos gabalos, jo kartupeļi uzsūks pārāk daudz ūdens, padarot biezeni ūdeņainu. Atcerieties izņemt kartupeļus, tiklīdz var tos sadurstīt ar nazi vai dakšiņu, jo pārvārīšana var padarīt tos gumijotus. Īsāk sakot, ja domājat, kā pagatavot vislabāko kartupeļu biezeni, neaizmirstiet to sākt vārīt aukstā ūdenī.