Vai vakariņās bija makaroni, bet porcija izrādījās lielāka, nekā domāji? Nesteidzies mest laukā – aukstie makaroni var kļūt par pamatu jaunam ēdienam! Lūk, trīs idejas, ko vari pagatavot 10–15 minūtēs, kopā ar “bbcgoodfood.com”.
Makaroni pannā ar olu un sieru - frittata versija
Ātrs, silts ēdiens no tā, kas jau ir mājās.
Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas.
Pievieno aukstos makaronus, apcep dažas minūtes.
Saputo 2-3 olas ar sāli, pipariem, mazliet piena.
Pārlej makaroniem, pieber sarīvētu sieru, pārklāj ar vāku un ļauj lēnām cepties.
Pēc 5-7 minūtēm - gatavs! Ideāli ar tomātu mērci vai salātiem.
Aukstie makaronu salāti
Īpaši labi karstā dienā - nav jācep!
Sajauc aukstos makaronus ar:
- konservētu tunci vai vistas gabaliņiem
- sakapātiem gurķiem, tomātiem, kukurūzu
- zaļumiem un nedaudz olīveļļas vai jogurta mērces
Vari pievienot arī sieru, riekstus vai olīvas.
Makaronu “sacepums” krūzē mikroviļņu krāsnī
Kaut kas sātīgs - ideāli slinkiem vakariem.
Krūzē liec makaronus, pievieno karoti tomātu mērces, siera gabaliņus un nedaudz piena.
Apmaisot uzsildi mikroviļņu krāsnī ~1-1,5 minūtes (vai līdz siers izkūst).
Apbēri ar zaļumiem - un gatavs!
Kāpēc tas strādā?
Makaronu struktūra pēc atdzišanas labi uzsūc garšas, tāpēc ēdieni kļūst pat izteiksmīgāki. Un pats galvenais - nav jāgatavo viss no jauna un var izmantot pāri palikušo ēdienu.
Lasi arī - vai makaroni pēc vārīšanas ir jānoskalo?