Trīs ēdieni no vakardienas makaroniem

© Pexels.com

Vai vakariņās bija makaroni, bet porcija izrādījās lielāka, nekā domāji? Nesteidzies mest laukā – aukstie makaroni var kļūt par pamatu jaunam ēdienam! Lūk, trīs idejas, ko vari pagatavot 10–15 minūtēs, kopā ar “bbcgoodfood.com”.

Makaroni pannā ar olu un sieru - frittata versija

Ātrs, silts ēdiens no tā, kas jau ir mājās.

Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas.

Pievieno aukstos makaronus, apcep dažas minūtes.

Saputo 2-3 olas ar sāli, pipariem, mazliet piena.

Pārlej makaroniem, pieber sarīvētu sieru, pārklāj ar vāku un ļauj lēnām cepties.

Pēc 5-7 minūtēm - gatavs! Ideāli ar tomātu mērci vai salātiem.

Pexels.com

Aukstie makaronu salāti

Īpaši labi karstā dienā - nav jācep!

Sajauc aukstos makaronus ar:

- konservētu tunci vai vistas gabaliņiem

- sakapātiem gurķiem, tomātiem, kukurūzu

- zaļumiem un nedaudz olīveļļas vai jogurta mērces

Vari pievienot arī sieru, riekstus vai olīvas.

unsplash.com

Makaronu “sacepums” krūzē mikroviļņu krāsnī

Kaut kas sātīgs - ideāli slinkiem vakariem.

Krūzē liec makaronus, pievieno karoti tomātu mērces, siera gabaliņus un nedaudz piena.

Apmaisot uzsildi mikroviļņu krāsnī ~1-1,5 minūtes (vai līdz siers izkūst).

Apbēri ar zaļumiem - un gatavs!

Kāpēc tas strādā?

Makaronu struktūra pēc atdzišanas labi uzsūc garšas, tāpēc ēdieni kļūst pat izteiksmīgāki. Un pats galvenais - nav jāgatavo viss no jauna un var izmantot pāri palikušo ēdienu.

Lasi arī - vai makaroni pēc vārīšanas ir jānoskalo?

Svarīgākais