Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.
Ja esat mēģinājis vārīt kukurūzu sālsūdenī, tā nav gluži kļūda, taču ir vienkāršs triks, kā padarīt kukurūzas vālīti vēl gardāku.
Eksperti iesaka ūdenim pievienot cukuru un citronu sulu, kas teicami līdzsvaros kukurūzas garšu.
Kāpēc cukurs?
Kukurūza pati par sevi ir diezgan salda, it īpaši, ja izvēlaties pareizo šķirni. Tomēr daļa no tās dabīgajiem cukuriem vārīšanas laikā paliek ūdenī, un, pievienojot karoti vai divas cukura, jūs kompensējat šo zaudējumu. Tas ir līdzīgi tam, kā sāls padara šokolādi vai tomātus vēl garšīgākus - cukurs uzlabo un atklāj dabiskās garšas.
Ūdenim pirms vārīšanās jāpievieno nedaudz cukura (un, protams, sāls), lai tas vienmērīgi izšķīst. Pēc tam uzmanīgi iemērciet kukurūzas vālītes verdošajā ūdenī. Ūdenim pievienotais cukurs vienmērīgi sadalīsies pār graudiņiem.
Kāpēc citronu sula?
Citronu sula šķiet negaidīta sastāvdaļa, taču arī tai ir svarīga loma - tā piešķir kukurūzai nelielu skābumu, kas līdzsvaro garšu un padara to dziļāku. Tajā pašā laikā jūs noteikti nejutīsiet citrusaugļu notis - vienkārši kopējā garša kļūs daudz patīkamāka.
Starp citu, citronā esošā skābe arī palīdz saglabāt graudiņu tekstūru - tie nepārvārās, paliek sulīgi un elastīgi, ar skaistu zeltainu krāsu.
Tāpēc kukurūza, kas pagatavota ar šīm divām vienkāršajām piedevām, ne tikai garšos labāk, bet arī izskatīsies pievilcīgāk!