Daudzi pieņem, ka makaronu salātu pagatavošana ir vienkārša un ir tikai citu ēdienu atdzesēta versija, taču ir viens solis, kas jāizdara, lai nodrošinātu izcilus salātus.
Makaronu salāti ir gards ēdiens, ko daudzi ēd vasaras mēnešos, kad karstu spageti ēšana neizklausās īpaši pievilcīga. Neatkarīgi no gada laika, ja vēlaties pagatavot perfektus makaronu salātus, jāpārliecinās, ka nepieļaujat kļūdu, raksta thetakeout.com.
Makaronu skalošana pēc to vārīšanas parasti tiktu uzskatīta par kulinārijas noziegumu un, iespējams, zaimošanu visām itāļu vecmāmiņām. Tas ir tāpēc, ka, vārot makaronus verdošā ūdenī, tie izdala cieti, kas palīdz mērcei pielipt pie makaroniem, vienlaikus dabiski sabiezinot tos, piešķirot ēdienam zīdainu tekstūru un garšas bagātību.
Tomēr, ja siltajiem makaroniem nekavējoties nepievieno mērci un neļauj atdzist ar cieti, kas vēl ir pielipusi, makaronu nūdelēm nav pie kā pieķerties, izņemot vienai pie otras. Tā ir katastrofa, pievienojot mērci un piedevas, gatavojot makaronu salātus.
Neatkarīgi no tā, vai makaroni ir gatavoti no bezglutēna miltiem vai tradicionālajiem cieto kviešu mannas miltiem, skalošanas noteikums joprojām ir spēkā, gatavojot makaronu salātus.
Gatavojot makaronus, neatkarīgi no norādījumiem uz iepakojuma, kad tie ir "al dente" (tas nozīmē, ka tekstūra ir nedaudz cieta), nokāsiet makaronus caurdurī.
Pēc tam noskalojiet makaronus zem vēsa tekoša ūdens, ļaujot notecēt liekajam ūdenim, pirms pievienojat mērci un citas piedevas.
Ja skalošana šķiet nepareiza, izmēģiniet citu metodi.
Makaronu cietei ir izšķiroša nozīme gan makaronu garšā, gan tekstūrā neatkarīgi no ēdiena, kāds tiek gatavots. Tiem, kas nevar piespiest sevi izmantot skalošanas metodi, ir alternatīva, gatavojot makaronu salātus. Pēc "al dente"makaronu izkāšanas nekavējoties tos sajauciet ar salātu mērci, līdz katra nūdele ir pilnībā pārklāta.
Ieteicams vispirms ļaut makaronu salātu mērcei sasilt līdz istabas temperatūrai, lai novērstu emulsijas salipšanu. Lai gan šī pieeja var būt nedaudz lēnāka nekā cietes noskalošana no makaroniem, daži apgalvo, ka tā nodrošina pilnvērtīgāku tekstūru un nedaudz uzlabotu garšu.
Citi veidi, kā vēl vairāk uzlabot makaronu salātus, ir pareizā makaronu izmēra un formas izvēle. Izvēlieties vidēja izmēra formas ar spraugām, piemēram, penne, farfalle (pazīstamas arī kā tauriņi), rotini vai fusilli.
Vēl viens padoms ir pagatavot vai iegādāties makaronu salātu mērci, izmantojot nepiesātinātus taukus, piemēram, olīveļļu, nevis kausētu sviestu vai kokosriekstu eļļu.
Lasi arī: Šefpavāra padomi perfektam garneļu un makaronu ēdienam
Piesātinātie tauki istabas temperatūrā vai atdzisuši sacietē, kas nozīmē, ka, ja tie pārklāj makaronus, tie veidos nepatīkamu, cietu ārējo slāni. Runājot par to, ko pievienot — dārzeņus, gaļu, sierus, olīvas, papriku, svaigus garšaugus vai pikanto piedevu, kas padara salātus īpaši aromātiskus —, šeit tiešām nevar kļūdīties.